Maalipyssyt Paajanen ja Koivisto estradilla

LIIGA / Ennakko
Koivisto johtaa koko Liigan piste- ja maalipörssiä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Rinkelinmäen perjantaissa kohtaavat Liigan häntäpaikalta viime voitolla pois noussut HPK ja sarjakärki Lukko. Tulessa on myös kaksi pelaajaa maalipörssin kärkipaikoilta.

Vierasjoukkue Rauman Lukon kultakypärä Toni Koivisto johtaa koko Liigan pistepörssiä tehoin 6+5=11. Koiviston kausi on lähtenyt erinomaisesti liikkeelle. Esimerkillinen pelaaminen ja tehot ovat olleet juuri sitä, mitä loukkaantumisista kärsinyt joukkue on kaivannut. Kärkimiehistä Ville Vahalahti on pelannut vasta viisi peliä, ja Janne Lahti ehti pelata vain viisi peliä ennen loukkaantumistaan.

HPK:n kultakypärä Otto Paajanen on viidellä osumallaan (5+2=7) pieni yllätys. Kerhossa koko ammattilaisuransa pelannut Paajanen on tunnettu työteliäänä kahden suunnan hyökkääjänä, mutta osumatarkkuudessa ja terävyydessä maalinteon suhteen on ollut toivomisen varaa.

Paajasen vastuu ja rooli ovat kasvaneet Riku Hahlin loukkaannuttua, mikä on avannut suuremman roolin myös hyökkäyspäässä. Paajanen on enää kahden osuman päässä uransa parhaasta maalisaldosta (7) yhdellä kaudella.

Tehot ovat tulleet tarpeeseen, sillä HPK:n alkukausi on ollut kokonaisuutena kankea. Viime lauantain voitto Sportista katkaisi kolmen ottelun tappioputken. Joukkueen hyökkäyspelaamisessa on ollut pieniä piristymisen merkkejä viime viikolla Bluesille kärsityn nöyryyttävän 0−3-kotitappion jälkeen.

HPK:n avauspelissä on edelleen paljon parantamisen varaa, mutta etenkin kokeneen Martti Järventien saapuminen loukkaantumisista kärsivän pakiston avuksi on rauhoittanut tilannetta.

Vierasjoukkue Lukon osalta huomio kiinnittyy koeajalla olevaan Kelly Zajaciin. Kanadalaissentterillä on koossaan kolme tehopistettä ja vain kuusi laukausta.

Lokakuun kahdessa aiemmassa ottelussa Zajac on saanut vain reilut kymmenen ja 12 minuuttia peliaikaa, mikä ei kerro ainakaan luottamuksen lisääntymisestä. Aavistuksen pehmeiden otteiden tilalle kaivataan nyt onnistumisia, mikäli Zajac aikoo jatkaa Raumalla kauden loppuun asti.

HPK:n viime lauantain kotiottelussa paikalla oli vain 2638 ilmoitettua katsojaa. Hämeenlinnassa jännitetään siis ottelun ohella sitä, lähteekö yleisön kiinnostus nousemaan voiton ansiosta kohti vähemmän "turskaisia" lukemia.

Seuraa Heitä

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Nuori puolustajalupaus on saanut vaikean alun jälkeen hieman paremmin juonesta kiinni. On pyrkinyt parantamaan etenkin oman pään pelaamista, mutta parhaat avut ovat edelleen hyökkäysten tukemisessa.

Ryan Zapolski #30 |

Maalivahti

Jenkkivahti sai John Tortorellalta kutsun Yhdysvaltain maajoukkueeseen Deutschland Cupiin. Tällä menolla Zapolski alkaa kiinnostaa myös isompia seuroja.

» Lähetä palautetta toimitukselle