Lopun alkua

LIIGA / Ennakko
Tällä kaudella enää lähinnä kunniasta pelaava Hämeenlinnan Pallokerho saa vieraita kaukaa kärjestä. Pisteiden ja kuntopuntarien valossa ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki.

Kuntokäyrät

HPK hetkeksi piristyi valmentajan vaihdoksen jälkeen jopa taistelemaan pudotuspelipaikasta, mutta suunta muuttui totaalisesti joukkueen kohdattua peräjälkeen neljä samoista sijoista taistelevaa joukkuetta. Kun Oulussa lauantaina tuli taistelutappio, on HPK hävinnyt nyt kuusi viimeistä perättäistä otteluaan.


Zagrapan pääsi sentään loppukaudella kentälle.

Sarjan kärjessä porskuttava KalPa on voittanut jokaisen kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta. Kahden pisteen etumatka Pelicansista pitää asetelman jännittävänä, joten vierailla on Hämeenlinnassa pakkovoiton paikka. Vaikean helmikuun jälkeen joukkue on palannut voittojen tielle keräten pisteitä viimeisestä kolmesta ottelustaan.

Ratkaisun paikat

HPK:lle on varattu ottelussa pelkästään kiusaajan rooli. Joukkue voi pelata vapautuneesti, koska kausi tulee päättymään runkosarjaan eikä pelkoa karsinnoistakaan enää ole. Miten kovan taistelutahdon projektivalmentaja Timo Lehkonen saa joukkoihinsa loppuihin otteluihin ajettua, jää nähtäväksi.

Oulussa HPK pelasi järkevää ja uhrautuvaa peliä, vaikka hävisikin Kärppien viime hetkien maalilla 2-1. Kysymys kuuluukin, kenelle HPK enää pelaa, kun yleisökään ei enää hallille jaksa tulla. Katseet on suunnattu jo ensi kauteen.

KalPan kannalta lähtötilanne otteluun ei ole helpoin, koska sen tulee lähinnä pelata klassista omaa peliään, eikä kulkea kotijoukkueen tasolla ylös ja alas.

Kokoonpanot

HPK jatkanee pitkälti samalla koostumuksella kuin lauantaina Oulussa. Teemu Rautiaisen, Otto Paajasen ja Lauri Kärmeniemen peluuttaminen on kysymysmerkki, koska miehiä saatetaan säästää A-nuorten puolivälieriin. Sairastupa alkaa olla pitkäaikaispotilas Juuso Honkaa lukuun ottamatta tyhjä.

KalPalta sivussa on pitkäaikaispotilas Ryan Lannonin lisäksi puolustaja Adam Masuhr, sekä hyökkääjä Sami Kapanen. Pitkään loukkaantuneena ollut puolustaja Henri Laurila tekee paluun kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Niko Nieminen 1 2 3
2.Marek Zagrapan 0 3 3
3.Arsi Piispanen 0 2 2
4.Tuukka Mäkelä 0 2 2
5.Marko Luomala 1 1 2
KalPa M S P
1.Sakari Salminen 1 5 6
2.Jukka Hentunen 3 3 6
3.Tuomas Kiiskinen 1 4 5
4.Jasse Ikonen 5 0 5
5.Kalle Kerman 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle