Karmeita virheitä viljellyt HPK toivoo voittoa − ratkaisuja odotetaan Corsi-kuninkailta

LIIGA / Ennakko
HPK:n peli ei ole kulkenut voittoisasti.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Lokakuun puolivälissä viimeksi kohdanneet HPK ja Kärpät iskevät yhteen lauantaina Hämeenlinnassa. Liigan hännille valahtanut kotijoukkue otti viimeksi keskinäisestä ottelusta Oulussa voiton, mutta tempun uusiminen vaatisi täysosumaa kotikaukalossakin.

HPK:n kolme viimeisintä ottelua eivät ole nostaneet tunnelmia hämeenlinnalaisten leirissä aiempaa syksyä korkeammalle. Saldona peleistä oli kolme selkeänumeroista tappiota, eikä edes pelin hallinta viime ottelussa TPS:ää vastaan luonut uskoa oikein kehenkään Kerho-leirissä.

Pallokerho hallitsi ottelua ajoittain mielin määrin, mutta karkeat virheet ja huolimattomuus avasivat liian hyviä paikkoja vierailijoille. Eniten pelaavien yksilöiden kohdalla virheet voivat johtua liiasta peluutuksesta tai viisikkopelin ongelmista, mutta myös pelikurin sekä keskittymisen puutteesta huonosti motivoituneessa joukkueessa.

Lauantaina vaara on vähintään yhtä ilmeinen, sillä neljän ottelun voittoputkessa oleva Kärpät on onnistunut voitoissaan jopa useamman alivoimamaalin verran.

Kärpillä kulkee nyt - myös CHL-peleissä, joissa Kärpät selvisi otteluparistaan jatkoon. Tovin kasassa ollut ykkösketju Sebastian Aho - Mika Niemi - Jesse Puljujärvi on ollut Kärppien tehokkain ase. Myös puolustuksesta löytyy kiekollista tehoa tasaisesti, sillä viimeisimmässä CHL-ottelussa pisteille pääsi peräti neljä eri puolustajaa, mukanaan loukkaantumisesta toipunut Arto Laatikainen.

HPK:n vaarallisimpina jatkavat Sakari Manninen (5 vs 5 Corsi ennen perjantain kamppailua 53,87 %) ja Vojtech Polak (55,26 %), joiden kiekonhallintaluvut ovat paljon pelanneista joukkueen selkeää kärkeä. Puolustajista paras on ollut Joonas Lehtivuori (53,85 %). Hyökkääjien kohdalla korkea luku selittyy osittain painotetulla pelaamisella, sillä Mannisen ketju aloittaa vaihtojaan huomattavasti muita senttereitä enemmän hyökkäyspään aloituksista tai kiekon ollessa muuten hyökkäysalueella.

Torstain ottelussa HPK:ta katsomaan vaivautui vain 2920 hämeenlinnalaista. Lauantaina paikalle odotetaan perhepelin ansiosta isompaa sakkia. 

Käyttäjän awennstrom kuva

Arvio ottelusta: Antti Wennström

Hämeenlinnassa ei kiekosta juuri tällä hetkellä nautita. Ensi kauden valmentaja oli positiivinen päätös Hämeenlinnan kiekolle, mutta mitä tällä kaudella voidaan vielä tehdä? Rahaa hankintoihin tai valmentajanvaihdokseen ei näytä löytyvän, vaikka fanit ovat huutaneet päitä vadille jo viime keväästä asti. Lauantaina on vaikea ennustaa HPK:lle samanlaista onnistumista kuin viimeksi Oulussa.

Seuraa Heitä

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Kokoonpanossa ja sen ulkopuolella vaihdellut Karevaara on ollut yksi HPK-kauden suurimpia pettymyksiä. Karevaaran ketjut ovat luoneet hallintaa ja paikkoja, mutta kiekko ei mene reppuun edes avopaikoista.

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Mahtavassa vireessä oleva Aho on tuulennopea, todennäköisesti tuleva NHL-pelaaja. Nyt hänet nähdään vielä Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle