Kärpät vuorostaan pikavuorolla Hämeenlinnaan

LIIGA / Ennakko
Frans Tuohimaa pyrkii vakuuttamaan valmennuksen.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Marraskuun alussa viimeksi toisiaan vastaan pelanneet Kärpät ja HPK olivat kuin eri sarjoista kyseisessä kohtaamisessa. Tuolloin tuloksena oli Kärppien 7-0-voitto, jonka HPK ei halua toistuvan.

Tuolloin asetelma oli matkustamisen suhteen HPK:lle haastavampi. Alla oli 20 tuntia edellisestä ottelusta ja päälle siirtyminen Hämeenlinnasta Ouluun. Joukkue oli täysi vastaantulija ja Kärpät rei'itti vieraiden pelin jokaisessa osassa kenttää.

Nyt Kärpillä on alla kotipeli ja siirtyminen Hämeenlinnaan saman 20 tunnin aikana. HPK pelasi myös perjantaina pelin, mutta matkaa kotiotteluunsa vain Helsingistä asti.

Suosikkiasema ei ole muuttunut, sillä Kärpät on jatkanut koko loppuvuoden hurjassa vireessä. Edes European Trophyn voittanut JYP ei pystynyt yllättämään sitä, joten miten Jokereille hävinnyt HPK voisi pystyä siihen?

Toinen joukkue kaukalossa

Marraskuun murskatappion jälkeen HPK on voittanut yhdeksän peliä pelaamistaan kolmestatoista. Keskikentän pelaaminen on tiivistynyt huomattavasti, eikä HPK:n alueelle enää kävellä marraskuiseen tapaan.

Se antaa Kerholle saumat vastaiskuihin, vaikka hyvin peliä rytmittävänä joukkueena Kärpät ei ole ensimmäinen siniviivalla miinaan ajavista vastustajista. HPK:n haaste on pitää nippu tiiviinä Kärppien harrastaessa kiekkokontrollia.

Kärppien puolustajat eivät myöskään helposti sorru kiekonmenetyksiin tai virheisiin paineen alla. HPK:n suurin toivo on kuitenkin siinä, että se saa pidettyä kiekkoa Kärppien päädyssä ja yleensäkin pois Kärppien hallusta.

Kiekollisena Kärpät tekee nimittäin tuhoja ahtaammastakin paikasta. Ben Maxwellin johtama ketju etunenässä Kärpät on raapinut tiukoista peleistä voittoja "huonompanakin päivänä", sillä yksilötaidon määrä on niin suuri.

Nuoret Leijonat poissaolijoina

HPK:lta ottelusta ovat sivussa varmuudella jalkavammasta kärsivä Jyri Niemi sekä nuorten MM-kisoissa viilettävät Juuse Saros ja Juuso Vainio. Saroksen poissaolon aikana HPK:n ykkösvastuuta kantaa Frans Tuohimaa, joka aloitti maalissa myös murskaottelussa Kärppiä vastaan.

Hyökkäyksen tukipilari Tuomas Vänttinen oli poissa Jokerit-ottelun kokoonpanosta. Syytä poissaololle ei ole ilmoitettu.

Kärpistä nuorten kisoissa ovat Ville Pokka sekä Saku Mäenalanen. Viimeksimainittu on Kärppien sopimuspelaaja, joka on viettänyt enimmän osan kaudesta Joensuussa lainalla. Mikko Lehtonen teki paluun kokoonpanoon ottelussa Jypiä vastaan.

Seuraa Heitä

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

HPK:n kroatialaislaituri on kovassa vireessä. Ykkösketjun laidalla pisteitä syntyy tasaisesti. Pystyy kookkaana tekemään tuhoja ahtaammastakin paikasta.

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Heikon syyskauden pelannut Vihko on tehnyt nyt maalin kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Alkaako tästä kehittyä uusi maaliputki, jota Hämeenlinnassa on odotettu koko kausi?

Mikko Niemelä #28 | SaiPa

Puolustaja

Nuori puolustaja pelaa nimekkäämpien varjossa, mutta on esiintynyt varsin mukiinmenevästi. Saako HPK horjutettua Niemelää, Vladimir Emingeriä ja muita Kärppien vähemmän kokeneita puolustajia?

Jari Viuhkola #24 |

Keskushyökkääjä

Pitkäaikainen kärppälegenda on kiusannut HPK:takin lukemattomat kerrat. Pääseekö esittelemään taitojaan ylivoimalle?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Borna Rendulic 4 2 6
2.Jere Sallinen 1 5 6
3.Ville Viitaluoma 4 2 6
4.Joonas Vihko 3 3 6
5.Juha Kiilholma 1 4 5
Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 2 2 4
2.Jari Viuhkola 1 3 4
3.Atte Ohtamaa 1 3 4
4.Mika Pyörälä 1 2 3
5.Ivan Huml 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle