HPK kohtaa Kärpät neljännen kerran − "Ei auta kuin voittaa pelejä"

LIIGA / Ennakko
Pelaako Tuulola keskiviikkona viimeisen pelinsä? Ei, jos Tuulolalta itseltään kysytään.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Ottelukohtaisesti tasaisen Kärpät-HPK-sarjan voitot ovat oululaisille jo 3-0. HPK:lla on kuitenkin vielä kova hinku voittaa.

HPK ja Kärpät luistelevat keskiviikkona kaukaloon Hämeenlinnassa. Kyseessä on sarjan neljäs ottelu, ja kesäloman välttääkseen HPK on nyt pakkovoiton edessä. Voitot ovat jo 3-0 Kärpille, mutta HPK uhkuu itseluottamusta äärimmäisen vaikeassakin tilanteessa.

Kaksi ensimmäistä ottelua olivat Kärpilta ensisijaisesti voiton hakemista puolustustaistelulla. Kiekko liikkui pois paineen alta sekä keskikaistalta, vaikka HPK piti molemmissa otteluissa kiekkoa vastustajaansa enemmän. Kolmannessa ottelussa Oulussa asetelma kääntyi. Kärpät hyökkäsi rohkeammin ja etenkin ottelun ensimmäisessä erässä Kärpät vei Kerhoa mielin määrin.

− Kuskin paikalla olemme olleet yllättävänkin paljon. Oulussa meiltä sitten nähtiin ylivoimaisesti huonoin erä siinä ottelun alussa, vaikka menimme johtoon. Olimme kuin pullopersesiat, arvioi suorasanainen Marko Tuulola ottelupäivää edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

− Kärpät pelasi mielestäni selkeästi parhaan pelinsä maanantaina, sanoi Kerho-valmentaja, itsekin tovin urallaan Kärpissä pelannut Vesa Viitakoski.

Viitakoskelta herui Kärpille myös kehuja.
Viitakoskelta herui Kärpille myös kehuja.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

HPK ei jossittele tuomarilinjasta

Yksittäiset tapahtumat sarjassa ovat noustaneet tunteikasta keskustelua pelitapahtumien aikana ja niiden välillä. Ensimmäisen ottelun ulosajo Aleksi Laaksolle, Jesse Saarisen 2+10 minuutin rangaistus sekä kolmannessa ottelussa nähdyt Jyri Niemen loukkaantuminen ja Ari Vallinin filmaus ovat vaatineet sulattelua Kerhon leirissä.

Viitakoski kehui sarjan tuomareita etenkin kolmannesta pelistä. Hänen toiveenaan on vain linjan pysyminen otteluiden välillä.

− Maanantaina tuomarit vihelsivät linjakkaasti. Ainoa asia oli mielestäni se, että linja oli erilainen kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Niemen pelaaminen keskiviikkona on auki. Pelilupaa lääkäreiltä ei välttämättä heru.

− Jyri on soturi. Lääkärit eivät ehkä puolla "askiin" menoa, mutta katsotaan huomenna, kuvasi Tuulola Niemen tilannetta.

Muista toipilaista Joonas Vihko oli jäällä tiistaina, mutta hänen pelaamisensa on auki. Sama koskee Antti Bruunia, joka sai "tällin" ennen maanantain ottelua. Kentällä saatetaan nähdä lisää seuran omia junioreita, sillä puolustaja Markus Haapanen on harjoitellut edustusjoukkueen mukana viimeiset pari viikkoa.

Vesa Viitakoski uskoo Kerhon voittavan keskiviikkona.
Vesa Viitakoski uskoo Kerhon voittavan keskiviikkona.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Kärpillä sauma katkaista sarja, "mentalisti-Tuulola" eri mieltä

Mestarisuosikkina sarjaan ja pudotuspeleihin lähtenyt Kärpät saa keskiviikkona ensimmäisen saumansa katkaista ottelusarja. Mielenkiinto kohdistuu siihen, lähteekö Kärpät tavoittelemaan tätä voittoa lauantain tapaan puolustamalla vai maanantain tapaan hyökkäämällä.

− Kärpät on puolustanut erittäin kurinalaisesti etenkin keskustaa. Siellä ei höntyillä. Siltä osin täytyy nostaa hattua. Laadukkaita yksilöitä heillä tietysti myös on, arvioi Viitakoski Kärppien onnistuneimpia asioita.

Maalissa jatkanee loistavasti etenkin kahdessa ensimmäisessä ottelussa torjunut Tomi Karhunen. Tuulola laskeskeli lehdistötilaisuudessa kuitenkin maalimääriä, joiden mukaan keskiviikkona HPK voittaa.

− Ensimmäinen peli hävittiin kahdella maalilla, toinen yhdellä, kolmannessa pelasimme 60 minuuttia tasan...joten matemaattisesti laskettuna voitamme keskiviikkona, eikö, virnuili Tuulola, ja sai samantien lisänimen "mentalisti".

− Emme mieti perjantaita. Nyt on kova hinku voittaa yksi jääkiekko-ottelu ja miettiä vasta sitten seuraavaa. Tai sekin riittää, että keskittyy yhteen vaihtoon kerrallaan.

Uskoa mahdollisuuksien elossa olemiseen luo joukkueen hyvä pelitaso. Vaikka runko kärsii loukkaantumisista, on jokainen pelaaja nostanut tasoaa syksystä etenkin puolustuksessa.

− Me olemme pelanneet viisikkoina hyvää lätkää.  Kun paketti on kasassa ja hyökkääjät auttavat riittävästi, saa tehdä duuninsa rauhassa ja pystymme pelaamaan hyvää lätkää.

Viitakoski painotti, että edellisessä ottelussa maalinteossa pari kertaa onnistunut ykkösketju on pitänyt tasonsa jo pidempään.

− Mielestäni ykkösketju pelasi myös lauantaina hyvin. Runkosarjan viimeiset kahdeksan peliä ja Jokerit-sarja ovat olleet myös hyviä. Pelin taso ei ole heilahdellut, vaan ketju on luonut paikkoja tasaisesti.

Tämä kevät on Marko Tuulolalle uran viimeinen. Uupumusta ei kuitenkaan ole ilmassa.

− Ottelun jälkeen pitää ollakin väsynyt. Lentäminen on lyhyitä istumisia. Aikanaan Kuopio-sarjat painoivat enemmän, kun ajoimme dösällä edestakaisin. Se tuntui rankemmalta.

Seuraa Heitä

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Iski kaksi maalia keskiviikkona, ja paikkoja oli useampaankin. Keskiviikkona HPK tarvitsee lisää ykköstykkinsä onnistumisia.

Marko Tuulola #36 |

Puolustaja

Viimeistä kautta pelaava Tuulola huhki extraminuutteja maanantaina Jyri Niemen loukkaannuttua. On paljon vartijana, kun sarja ja ura on katkolla. Kotiyleisö kiittää varmasti Tuulolaa tuloksesta riippumatta.

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Ei ole vielä ottanut isoa roolia pisteiden suhteen, mutta kuuluu Kärppien röyhkeimpiin ja taitavimpiin pelaajiin. Nouseeko ratkaisijaksi?

Ari Vallin #5 |

Puolustaja

Sai HPK-kannattajien vihat niskoilleen filmatessaan maanantain ottelussa Rendulicille jäähyn. On pelannut asiallisen sarjan, mutta vierasyleisö muistaa varmasti Vallinia keskiviikkona.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Juha Kiilholma 0 2 2
2.Borna Rendulic 2 0 2
3.Jesse Saarinen 0 1 1
4.Petteri Nikkilä 0 1 1
Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 2 4 6
2.Adam Masuhr 2 2 4
3.Lasse Kukkonen 1 3 4
4.Juhamatti Aaltonen 2 2 4
5.Ivan Huml 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle