Alakerta auki kevyitä kärppiä vastaan

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö Kerhon maalilla myös keskiviikkona hulinaa?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Hämeenlinnan Rinkelinmäellä kohtaavat kaksi pistetilinsä kanssa yskivää joukkuetta. Kotijoukkue HPK otti pisteen ensimmäisestä ottelustaan Pelicansia vastaan, mutta on hävinnyt kaksi seuraavaa peliään. Myös Kärpillä on alla kaksi peräkkäistä tappiota. Kurssia lähdetään keskiviikkona kääntämään viime kevään pudotuspeleissä kohdanneiden joukkueiden kesken.

HPK:n ongelmana on ollut vuotava alakerta. 13 maalia kolmessa ottelussa päästänyt joukkue on ollut haavoittuvainen vastustajan vastaiskuille, eikä se ole onnistunut pelaamaan vielä yhtään ehjää 20-minuuttista. Jokaisessa ottelussaan se on pelannut yhden selkeästi muita eriä heikomman parikymppisen. Viisikkopeli on rakoillut, eikä etenkään puolustusmiehistö ansainnut kehuja tiistain JYP-kamppailussa.

Kerhon voimakas karvaus on ollut toistaiseksi aavistuksen kaksiteräinen miekka. Toisaalta vauhdikas ryminä on luonut paljon maalipaikkoja, mutta toisaalta avannut myös vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä. Liikkuva peli ei ole vielä täysin uomissaan.

Valopilkkuna puolustuksessa hääri tiistaina Joni Tuulola. Otteet kielivät siitä, että ennakkoluulottomalle nuorukaiselle on luvassa lisää vastuuta.

Sentteripelissä hiomista

Oman osansa ongelmiin tuo toistaiseksi Kerhon sentterinelikko. Hyvin kotiutunut Marek Viedensky ja luottoratsu Otto Paajanen pelaavat jämäkästi molempiin suuntiin, mutta astetta kevyemmät Zach Hamill sekä Toni Jalo eivät varsinaisesti ole loistaneet kaksinkamppailuissa keskialueella. Tiistaina Hamill pelasi laidassa, kun hyvin aloituksia kahminut Juhani Jasu pelasi keskellä.

Hyökkäyssuuntaan Hamill ja Jalo ovat olleet pirteämpiä. JYPiä vastaan kaksi maalia iskenyt Hamill nosti maalisaldonsa kolmeen osumaan. Pelitapaan totutteleva kanadalainen on ollut hieman pimennossa isoja osia otteluista, mutta käyttänyt terävästi paikkansa hyväksi.

Kontrasti viime kauden puolustuspeliin on kuitenkin näkyvä. Tuolloin kakkossentterinä häärinyt Juha Kiilholma ei ollut kaukalon vaarallisimpia pistenikkareita, mutta auttoi vaihdosta toiseen jämäköillä kaksinkamppailuvoitoillaan.

Kärpätkin kaipaa jämäkkyyttä

Hallitseva mestari Kärpät on puolestaan tuskaillut tehottomuutensa kanssa. Kaksi maalia kahdessa viime pelissä tehnyt oululaisjoukkue on ollut hampaaton, ja tilannetta korosti heikosti kautensa aloittaneen AHL-hankinta Nicolas Deschampsin käytöskymppi Ilvestä vastaan.

− Kun tulin Liigaan, en tiennyt, mitä odottaa. Kausi on vielä niin alussa, että luulen fanien kyllä pitävän tyylistäni, kunhan tottuvat siihen, lupasi Deschamps Jatkoajalle tiistain ottelun jälkeen.

Keskiviikkona piristystä kokoonpanoon haetaan todennäköisesti Jesse Puljujärven ja Sebastian Ahon palauttamisella kokoonpanoon. Loukkaantuneena pari peliä sivussa ollut Patrick Davis palasi tiistaina Kärppien pelaavaan kokoonpanoon.

Tiistaina maalilla pelasi tämän kauden ensimmäisen ottelunsa Iiro Tarkki, mutta Tomi Karhunen saattaa olla taas maalinsuulla HPK:ta vastaan. Viime kevään pudotuspeleissä nimenomaan Karhunen oli HPK:lle lähes ohittamaton muuri.

Kerhon maalilla tiistaina kauden avausottelunsa pelasi kakkosvahti Joni Myllykoski.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

HPK:n kapteeni on hakeutunut hyvin maalintekopaikkoihin kauden ensimmäisissä kamppailuissa, mutta ruuti on tällä hetkellä märkää.

Nicolas Deschamps #57 |

Keskushyökkääjä

Deschamps on ollut ensimmäisten otteluiden pahimpia pettymyksiä. Sentteri lupailee kuitenkin otteiden paranevan.

» Lähetä palautetta toimitukselle