Vierasvoittoa metsästämässä − "Näitä pelejä voitetaan pääkopassa"

LIIGA / Ennakko
JYP hakee ensimmäistä vierasvoittoaan, Kerho hakee revanssia ensimmäisestä kohtaamisesta.
Kuva © Eriikka Hienola
Perjantaina JYP matkustaa Hämeenlinnaan saalistamaan ensimmäistä vierasvoittoaan Liigassa. Kotonaan hyvin pelanneella Kerholla on takana kahden ottelun vieraskiertue, joista tuloksena oli kolme pistettä.

JYP:n nuorisokaartilla on alla onnistunut peli Bluesia vastaan, kentällä viiletti peräti neljä tulokasta puolustuksessa. Neljä pistettä (1+3) nakuttanut Valtteri Kemiläinen teki ensimmäisen maalinsa Liigassa ja onnistui ruokkimaan muitakin ketjukavereita syötöillään.

Joukkue kävi varmistamassa paikkansa CHL:n 16 parhaan joukossa ottamalla voiton HV-71:stä. Marko Virtasen luotsaaman joukkueen on saatava tämä suunta käännettyä myös kotimaan kentille. Liigassa joukkue ei ole onnistunut ottamaan vieraissa vielä pistettäkään.

JYP voitti aikaisemman joukkueiden kohtaamisen 5—3. Tuolloin maalinteon aloitti Kerho. Toisessa erässä karkuun lähteneellä JYP:llä ratkaisijoita riitti, kun joka maaliin saatiin eri tekijä. Mikko Mäenpää sai tehdä viimeisen maalin tyhjään verkkoon.

Kerholla kotona pisteputki

HPK on ottanut neljästä edellisestä kotiottelustaan pisteitä. Kahdessa ottelussa pisteet on jaettu ja lopuissa tuloksena on ollut voitto.

Kerho on aloittanut tahmeasti edelliset ottelut. Ilveksen joukkue päästi kahden maalin karkumatkalle, eikä Eero Somervuoren aloittama loppukiri riittänyt. Ässät johti ottelua myös jo kahdella maalilla, Tuomas Vänttisen ylivoima-osumilla Kerho sai kuitenkin voittoon tarvittavan vaihteen päälle. Mediatilaisuudessa jutellut maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kehui Vänttisen suoritusta.

− Varsinkin toisessa Vänttisen maalissa nähtiin, että siniviivan siirto on toistaiseksi tuonut hieman tilaa keskustaan. Ja jos he pelaavat tiiviisti, on puolustajilla tilaa, arvioi Lehtonen.

− Emme voi joka pelissä antaa yhtä erää eteen ja sitten lähteä hakemaan helvetillisellä pumppauksella sitä nousua. Meidän pitää pystyä pelaamaan se 60 minuuttia. Minun mielestäni näitä pelejä voitetaan pääkopassa. Sarja on niin tasainen, että enää ei nähdä mitään kuuden pisteen liigavisiittejä, viittasi Lehtonen HPK:n ensimmäiseen liigakauteen 1983-84, mietti Lehtonen.

− Pelien huonoja alkuja on mietitty. Ensi pelissä olemme kunnossa, arvioi puolustaja Petteri Nikkilä.

Terävyydessä otteluiden alussa onkin parannettavaa. Valmentaja Pasi Arvonen on ollut kuitenkin tyytyväinen siihen peli-ilmeeseen, jolla otteluja on saatu käännettyä joukkueen eduksi.

Kokoonpanoon pelannut Nikkilä onnistui maalinteossa heti avausottelussaan. Puolustajan koko kesä meni pilalle loukkaantumisen takia, mutta nyt Nikkilä alkaa hiljalleen kuntoutua.

− Lähinnä luistelussa on parannettavaa.

Edellisessä ottelussa pirteästi pelanneet Vänttinen ja Jesse Saarinen tehtailivat pisteitä urakalla. Niitä onnistumisia joukkue tarvitsee taas perjantaina.

Seuraa Heitä

Valtteri Kemiläinen #13 | Tappara

Puolustaja

Tulokas on nakuttanut viidessä ottelussa kuusi tehopistettä. Olisiko nuorisokaartista apua avaamaan joukkueen pistetili vieraissa?

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

Keskushyökkääjä on jo kirinyt kiinni Zach Hamillin tehopisteissä. Sytyttääkö Saarinen maalilamput ja kotiyleisön perjantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle