Tulikuuma JYP nuorten finaalin lämmittelijänä Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
Rinkelinmäellä taistellaan sarjapisteistä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
HPK ja JYP ottavat kolmannen kerran yhteen kuluvalla kaudella. Kotijoukkueen peli on ailahdellut, mutta JYPin kone on jauhanut kovaa tulosta.

Kotijoukkue HPK:n maalilla pelannee Tapparasta kahden ottelun ajaksi lainaksi saatu Dominik Hrachovina. Tšekki pelasi ensimmäisessä HPK-ottelussaan heti vakuuttavan nollapelin.

Kerho on piristynyt hieman loka- ja marraskuun taitteen ankeasta jaksosta, mutta tiistaina vastassa on Liigan kuntopuntarin ykkösnippu. Hrachovinan hyvät otteet ovat kaikki kaikessa, sillä hyvä maalivahtipeli on luonut aiemmissakin otteluissa uskoa HPK:n kenttäpelaajiin.

JYP on hävinnyt edellisen kerran neljäs joulukuuta ja silloinkin vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Edellistä nollan pisteen ottelua pitää kaivella marraskuun puolivälin kieppeiltä.

Vaikka joukkue onkin seilannut voitosta toiseen, on mukana ollut tiukkoja maalin pelejä. Niin ikään kovavireinen KalPa kaatui Kuopiossa vasta Janne Tavin voittomaalikilpailussa iskemällä osumalla. JYP johti ottelua kahdella maalilla vielä pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

JYP ja HPK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensimmäisen ottelun vei Jyväskylässä nimiinsä HPK suurinumeroisesti 6-3. Hämeenlinnassa kohtaaminen oli maalien valossa tasaisempi ja siinä JYP oli vahvempi 2-1.

Tiistai-iltana pelataan myös nuorten MM-kisojen finaali, jossa Suomea edustavat JYPin Veini Vehviläinen ja Sami Niku sekä HPK:n Joni Tuulola.

Seuraa Heitä

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Kausi alkoi tehojen valossa vaisummin, mutta jumalaisesti ranteella laukova Nenonen on tuplasi pistesaldonsa joulukuussa. Vuoden kaksi viimeistä ottelua yhteispistein 2+2.

Severi Sillanpää #67 |

Keskushyökkääjä

Tammikuun otteluruuhkaan hankittu Sillanpää debytoi HPK:ssa. Pelasi alkukaudella myös JYPissä ennen siirtymistään TUTOon. Odotettavissa vahvaa kahden suunnan peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle