JYP arpoo esitystään Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
JYPin puolustus on rakoillut.
Kuva © Timo Savela
Ailahteleva JYP saapuu pitämään esitysarpajaisiaan HPK:n vieraaksi. Pakkovoiton edessä oleva kotijoukkue odottaa JYPiltä virheitä puolustustyöskentelyssä.

Yleensä hyvässä iskussa pudotuspelien kynnyksellä oleva JYP saapuu HPK:n vieraaksi alavireisenä. Viimeisistä viidestä ottelusta vain kolme pistettä kerännyt jyväskyläläisjoukkue ei ole aiheuttanut hurraa-huutoja esityksillään. Vapaan viikonlopun jälkeen otteluihin palaava vierailija toivoo ainakin puolustusalueellaan tiiviimpää onnistumista.

JYP on ollut peleissään liikaa Tuomas Tarkin varassa. Puolustusalueen puolustuspeli Tarkin edessä on rakoillut useamman kerran. Tuloksena on ollut useita maalin läheltä tehtyjä takaiskuja. Vain alivoimapeli on kerännyt kehuja entiseen malliin.

Jokereita vastaan joukkue sortui lisäksi tehottomuuteen ja jäi maaleitta. Kun otteluita on jäljellä viisi, pitäisi pudotuspelejä kohden kerätä tarpeeksi pisteitä ainakin puolivälierien kotiedun pitämiseen. JYP haluaa varmasti välttää ainakin kuudennen sijan ja Lukon kohtaamisen puolivälierissä.

HPK:n pitää voittaa

Pienen sauman pudotuspeleihin pitänyt kotijoukkue tarvitsee voiton tiistain kamppailusta. Alla on kolme peräkkäistä voittoa. HIFK:n lauantainen voitto Jokereista oli takaisku haaveille pääsystä kymmenen parhaan joukkoon, mutta vapautuneessa hurmoksessa pelanneita hämeenlinnalaisia se ei estä yrittämästä loppuun asti.

Erityisen hyvässä iskussa ovat olleet kolmessa peräkkäisessä otteluissa "AK-47:llään" maalin tehtaillut Tuomas Vänttinen sekä viidessä pelissä kuusi pistettä kerännyt puolustaja Antti Bruun (3+3). Yhteensä vain yhdeksän pistettä kauden aikana kerännyt Bruun on kyseisissä otteluissa kolminkertaistanut kauden pistesaldonsa. Ryhtiliike tässäkin vaiheessa antaa itseluottamusta kevääseen 2015 kiinnitetyn puolustajalle, jonka runkosarja on ollut kokonaisuutena vaatimaton.

Maalissa jatkaa HPK-kauden ykkösonnistuja ja Liigan tulokastähti Juuse Saros. Nuorten maailmanmestari on venynyt joukkueensa tavoin vielä yhteen rypistykseen pudotuspelipaikasta.

Kultakypärää kotijoukkueesta kantaa Borna Rendulic, joka nousi Ilves-ottelun kahdella syöttöpisteellä ohi Ruotsiin lainalle siirtyneen Ville Viitaluoman.

Joukkueiden nimellisinä ykkössenttereinä nähdään edellisten otteluiden perusteella erikoinen parivaljakko. JYPin ykkösviisikon keskellä oli edellisessä ottelussa paremmin laiturina tunnettu Petr Hubacek ja HPK:lla kauden KalPassa aloittanut Antti Kerälä. Vieraiden suurinta vastuuta kantaa luonnollisesti Eric Perrin, mutta valmentaja Marko Virtanen on joutunut virettä hakiessaan pyörittelemään ketjukokoonpanojaan useaan otteeseen.

Seuraa Heitä

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Rautiaisen kausi on mennyt vaihtelevalla peliajalla, eikä tehoja ole syntynyt odotetusti. Auttaisiko viime hetken pinnistys asiallisen sopimuksen saamiseksi Hämeenlinnaan tai muualle?

Tuomas Tarkki #40 |

Maalivahti

JYPin tappiot eivät ole olleet mestarivahdista kiinni. Tarkki on pitänyt joukkuettaan pystyssä niin voiton kuin tappion hetkellä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Tuomas Vänttinen 4 3 7
2.Antti Bruun 2 3 5
3.Teemu Rinkinen 1 3 4
4.Jere Karjalainen 1 2 3
5.Antti Kerälä 1 2 3
JYP M S P
1.Kristian Näkyvä 1 2 3
2.Mikko Luoma 0 2 2
3.Anssi Löfman 0 2 2
4.Brian Salcido 0 2 2
5.Petr Hubacek 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle