HPK:lle "helppo" vastus Jyväskylästä

LIIGA / Ennakko
HPK hakee pisteitä tutulta kilpakumppanilta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Junaansa raiteille työntelevä HPK metsästää marraskuun ensimmäisessä ottelussaan pisteitä JYPiltä. Viime kevään pudotuspeleissä pidemmän korren vetänyt jyväskyläläisjoukkue oli vielä runkosarjassa sopiva vastus hämeenlinnalaisille.

Pari peräkkäistä voittoa ottanut HPK saa perjantaina vieraita Jyväskylästä. Peli peliltä asemiaan parannellut JYP on runkosarjataulukossa kymmenen pistettä hämeenlinnalaisia edellä, mutta valmentaja Pasi Arvosta JYP ei pelota.

− Tiedämme kuinka JYP pelaa ja olemme aina löytäneet sen kaatoon hyvät lääkkeet, sanoi Arvonen ottelupäivää edeltäneessä mediatilaisuudessa.

HPK lähtee kaatamaan vieraitaan oman pään kautta.

− Meidän on puolustettava hyvin ja sieltä on nähtävä se intohimo ja joukkueeseen sitoutuminen myös. Työmoraali on erittäin tärkeä.

Maalinteko ei edelleenkään suju HPK:lta. Kahdessa voittokamppailussa joukkue on tehnyt yhteensä kolme maalia. Tehottomuutta saa ottaa kontolleen lähes jokainen pelaaja, mutta erityisesti suurennuslasi on joukkueen ykkösketjun nimimiesten kohdalla.

Henkinen lukko painaa

Uudelleen yhdistetty ykkösketju Jere Sallinen - Ville Viitaluoma - Joonas Vihko ei ole saanut toistaiseksi tulosta aikaan. Arvonen näkee syyn olevan henkisellä puolella. Myös Kai Raution erottamiseen johtaneen episodin päävalmentaja arvelee vaikuttavan Viitaluoman suoritukseen.

− En puolustele Villeä, mutta totta kai se oli kova paikka, mitä tässä tapahtui. Hän joutui olemaan mediakohun silmissä ja hän oli ainoastaan joukkueen puhemiehenä siinä, mitä on tapahtunut.

Kerhossa katsotaan kuitenkin jo eteenpäin.

− Luulen, että pikku hiljaa pääsemme niistä asioista eroon ja unohdamme ne asiat, mitä on tapahtunut. Kyllä kaverien kanssa pienen palaverin eilenkin kävi ja yritämme saada taas vähän sitä itseluottamusta lisää. Edelleen sitä mieltä, että kyllä se tulos sieltä työn teon kautta tulee.

Rinkinen debytoi

HPK:n tuore hyökkääjähankinta Teemu Rinkinen pelaa ensimmäisen ottelunsa JYPiä vastaan. Bluesista vaihtokaupassa siirtyneeltä Rinkiseltä toivotaan suoraviivaisuutta ja maalintekoa.

Alkukaudesta Jyrki Ahon "koirankoppiin" joutunut laitahyökkääjä ei ole saanut kauden maalitiliään vielä auki, mutta nyt Rinkinen saa uuden mahdollisuuden nousta sankariksi. Hämeenlinnalaislehdistölle torstaina esitellyltä Rinkiseltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa myös kaivatusta suoraviivaisuudesta.

− Kai se on sitä, että vähintään yksi kiekoton mies menee sinne maalille. Ja sitten kun siellä on trafiikkia, niin se voi mennä vähän helpommin maaliin. Veska ei näe tilannetta niin hyvin.

Hattutempun iskenyt Louhivaara liekeissä

JYPin kuumin ketju oli Ilvestä vastaan Ossi Louhivaara - Miika Lahti - Max Wärn. Louhivaaralle merkittiin ottelussa tehot 3+1, jotka riittivät sisäisen pistepörssin ykkössijalle nousemiseen.

Tasonnosto on ollut JYPille tärkeä, sillä ennen kautta maalintekovastuuseen nimetyistä Jani Tuppurainen sekä pelikiellossakin tovin viettänyt Ramzi Abid ovat olleet tehottomia. Myös Eric Perrin on ollut pisteiden valossa vaisu.

Tehomiesten ohella JYPin vahvuus edellisessä ottelussa oli hyvä alivoimapelaaminen. Yhteensä seitsemän kertaa "boksissa" pelaajaansa istuttanut JYP joutui antautumaan alivoimalla vain kerran.

Ottelun maalivahtina nähdään kotijoukkueelta Juuse Saros. JYPin maalilla pelasi Ilvestä vastaan Tuomas Tarkki, joka on luistellut luukulle kahta lukuunottamatta kaikissa joukkueensa koitoksista. Lisäksi JYPin kokoonpanoon nousee liigadebyyttinsä tekevä 16-vuotias Julius Nättinen.

Seuraa Heitä

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Debyyttinsä uudessa joukkueessa pelaavasta Rinkisestä toivotaan yhtä vastausta kotijoukkueen maalinteko-ongelmiin.

Craig Schira #6 | Rögle

Puolustaja

Joukkueensa ykköspakki on hyytynyt tehojensa puolesta tehottoman ylivoiman ja muun joukkueen mukana. Loistava liikkuminen ja kiekonkäsittely, mutta laukauksessa toivomisen varaa.

Ossi Louhivaara #23 |

Laitahyökkääjä

Äärimmäisen tehokkaassa iskussa oleva Louhivaara nakutteli hattutempun Ilvestä vastaan. Tuleeko maaleja lisää?

Ramzi Abid #16 |

Laitahyökkääjä

Viime kauden maalitykki on ollut vaisu ja jopa siirtohuhujen kohteena. Kaipaa tasonnostoa ja etenkin maaleja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Juha Kiilholma 3 2 5
2.Jesse Saarinen 1 2 3
3.Jere Sallinen 1 1 2
4.Borna Rendulic 0 1 1
5.Otto Paajanen 0 1 1
JYP M S P
1.Ossi Louhivaara 4 2 6
2.Miika Lahti 1 4 5
3.Éric Perrin 0 4 4
4.Max Wärn 1 3 4
5.Yohann Auvitu 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle