Joko ne taas kohtaavat?

LIIGA / Ennakko
HPK ja Jokerit iskevät taas perjantaina yhteen. Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Jokerit oli parempi.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
HPK ja Jokerit iskevät jälleen yhteen. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat viikko sitten perjantaina Helsingissä.

Hämeenlinnan Pallokerhon ja Helsingin Jokereiden edellisestä kohtaamisesta ei ole kauaa ehtinyt aika vierähtää, kun joukkueet ovat jälleen nupit vastakkain. Viimeksi HPK ja Jokerit kohtasivat tasan viikko sitten perjantaina Helsingissä ja tuolloin Jokerit oli parempi maalein 3-2. Nyt tämän viikon perjantaina HPK ja Jokerit ottavat mittaa toisistaan Hämeenlinnassa.

Jokereiden ja HPK:n edellinen välien selvittely oteltiin siis viikko sitten Helsingissä ja tuosta ottelusta voiton kirjasi tililleen Jokerit luvuin 3-2. Helsinkiläisten kolmannen eli voittomaaliksi jääneen häkin maalasi Janne Lahti. Muita pelissä kunnostautuneita kiekkoilijoita olivat muun muassa narripaitainen hyökkääjä Henrik Koivisto ja HPK:n laituri Borna Rendulic.

Jääkö tämä kamppailu viimeiseksi HPK:n ja Jokereiden väliseksi otteluksi?

Siinä missä HPK ja Jokerit kohtaavat toisensa nyt tiheään tahtiin, niin seuraavaa joukkueiden välistä ainakin runkosarjassa pelattavaa kamppailua saadaan pitkä tovi odotella - jos sellaista pelataan enää milloinkaan. Nyt perjantaina oteltava Kerhon ja Jokereiden välinen peli kun jää toistaiseksi viimeiseksi joukkueiden väliseksi taistoksi runkosarjassa.

Tällä kaudella Kerholla ja Jokereilla ei ole enää jäljellä joukkueiden välistä peliä runkosarjan aikana ja ensi kaudeksi Jokerit siirtyy kiekkoilemaan KHL-liigaan. Saattaa tietenkin olla mahdollista, että toverukset tulevat kohtaamaan toisensa vielä tämän kevään pudotuspeleissä.

Kerhon ja Jokereiden välisestä kamppailusta voi odottaa tarkkaa ja ehkä myös niukkamaalista peliä, sillä molemmat joukkueet ovat tämän kauden aikana loistaneet puolustuspelaamisessaan. Kummatkin joukkueet ovat päästäneet verkkonsa perukoille varsin vähän kiekkoja.

HPK on Liigan kolmanneksi vähiten takaiskumaaleja häkkinsä perukoille päästänyt joukkue ja Jokerit neljänneksi vähiten.

Joonas Vihko on saanut peliesityksensä nousuun

Hämeenlinnalaisten yksi selkeimmistä vahvuuksista on jo pitkään ollut oman pään pelaaminen ja joukkueen monet voitot ovat perustuneet hyvään ja vahvaan puolustuspelaamiseen sekä mainioon maalivahtipeliin. Esimerkiksi edellisessä ottelussaan Kärppiä vastaan HPK puolusti tarkasti oman maalinsa edustalla, Kerho nujersi Kärpät maalein 4-3.

Kerhon tavoin myös Jokerit on onnistunut oman pään pelaamisessaan ja tämä on viime aikoina näkynyt suoraan myös helsinkiläisten otteluiden lopputuloksissa. Jokereiden kuusi edellistä peliä ovat olleet vähämaalisia, missään näissä kuudessa taistossa ei ole tehty yhteensä kuin korkeintaan viisi osumaa.

Liigan sarjataulukosta HPK ja Jokerit löytyvät sellaisilta sijoilta, että Kerho on taulukon kymmenes ja Jokerit viides. HPK luisteli edellisen kerran kiekkokaukalossa viime viikon lauantaina, jolloin oranssipaidat kaatoivat kotihallissaan Rinkelinmäellä Kärpät maalein 4-3.

Jokerit puolestaan pelasi viimeksi tämän viikon maanantaina Hartwall Areenalla Tapparaa vastaan ja hävisi kirvesrinnoille luvuin 1-2.

Joukkueiden pelaajistosta ovat edellissä otteluissa kunnostautuneet etenkin HPK:lta Joonas Vihko ja Borna Rendulic. Jokereilta puolestaan melko tuore hyökkääjävahvistus Ladislav Nagy on löytänyt viime peleissä hyvän vireen.

Molempien joukkueiden ylivoima reistailee

Tahmean syksyn kiekkoillut Vihko on saanut peliinsä edellisissä otteluissa rutkasti lisänostetta. Hyökkääjä on jo neljässä edellissä kamppailussa yltänyt tehopisteille ja puolestaan kolmessa viime ottelussa laituri on sivaltanut yhden maalin. Yhteensä Vihko on neljässä viime kamppailussa ladannut tiskiin tehot 3+3.

Kerhon pelaajista myös laitahyökkääjä Borna Rendulic on viime aikoina säväyttänyt. Rendulic on viidessä edellisessä kamppailussa kasannut pisteet 4+2.

Narrien rivistössä puolestaan helsinkiläisten suht uusi ulkomaalaishankinta Ladislav Nagy on viilettänyt edellissä taistoissa hyvässä pelivireessä. Nagy liittyi Jokereiden miehistöön 28. marraskuuta ja hyökkääjä on viidessä viime pelissä merkkauttanut tililleen pisteet 1+5.

Pelin osa-alue, johon molemmat joukkueet kaipaavat rutkasti lisänostetta on ylivoimapelaaminen. Niin HPK:n kuin Jokereidenkin ylivoimapeli on tilastollisesti liigan huonoimpien joukossa. Kerhon ylivoima on Liigan toiseksi heikointa ja Jokereiden kolmanneksi heikointa.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Joonas Vihkon syksy meni alakanttiin, mutta nyt talven peleissä on putki ruvennut luistamaan. Luistaako luistin hyvin Jokereitakin vastaan?

Ladislav Nagy #27 | Slovan

Vasen laitahyökkääjä

Jokereiden marraskuun lopussa hankkima ulkomaalaishyökkääjä Ladislav Nagy on esiintynyt viime peleissä varsin pirteästi. Miten on perjantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Joonas Vihko 3 3 6
2.Juha Kiilholma 1 4 5
3.Jere Sallinen 1 4 5
4.Jesse Saarinen 2 3 5
5.Borna Rendulic 4 1 5
Jokerit M S P
1.Riku Hahl 0 5 5
2.Ladislav Nagy 2 3 5
3.Mikko Kousa 0 3 3
4.Jere Karalahti 2 1 3
5.Henrik Koivisto 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle