HPK ei jouda vielä ravintolavaunuun

LIIGA / Ennakko
HPK ei ole vielä valmis kättelyihin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hetken jo toivonsa menettäneenä pelaajia jaellut HPK on löytänyt sarjan loppusuoralla pienen kirivaihteen. HIFK:n kompurointi on avannut Kerholle pienen sauman pudotuspeleihin. Lauantaina kahden pelin voittoputkessa oleva Kerho pyrkii kukistamaan Ilveksen.

Liigan loppusuora näyttää sittenkin saavan oikein kunnon huipentuman. Tämä ainakin silloin, jos mielipidettä kysytään HPK:n valmennukselta ja pelaajilta.

Yhä yhdeksän pisteen takamatkalla HIFK:n perässä tuleva HPK ei ole luovuttanut taistelua pudotuspelipaikasta. Tappioputkessa tarponut joukkue otti tällä viikolla ensin kolme pistettä KalPalta ja sitten kaksi pistettä Pelicansilta. Pelicans-ottelu ratkesi Lahdessa vasta voittolaukauskisassa, jossa sankareiksi nousivat seuran omat kasvatit.

Ville Järveläinen teki kisan ainoan maalin ja Juuse Saros onnistui estämään kaikki kotijoukkueen yritykset. Myös Ilvestä vastaan kaava on samanlainen. Saroksen pitää onnistua nappiin, ja Ville Viitaluoman sekä Jere Sallisen verran ohentuneen hyökkäyksen on onnistuttava ainakin pari kertaa.

HPK on pärjännyt kauden aikana keskinäisissä otteluissa mainiosti, sillä se on voittanut peräti neljä ottelua kuudesta. Enimmäkseen Saros on ollut Ilvekselle kuin ohituskaistalla vakionopeudensäädin päällä satasta ajava perheauto. Ilves olisi halunnut ohi monta kertaa, mutta tähän mennessä se on päässyt vain puskuriin kiinni.

Ilves hyvällä kokoonpanolla kehiin

Myös Ilves kohtaisi viimeisimmässä ottelussaan Pelicansin. Tulos noudatteli samaa linjaa, sillä myös kyseisessä ottelussa voitto irtosi vasta voittolaukauskisan jälkeen luvuin 3-2.

Tampereen Ilveksen kokoonpanohuolet helpottavat. Michael Keränen, Sami Sandell, Nicholas Dimitrakos ja Alexander Ruuttu ovat toipuneet kaikki pelikuntoon. Nyt kehissä on kolme hyökkäävää ketjua, jotka ovat aiemminkin kaudella kiusanneet Kerhon puolustusta.

Tehot ovat tosin välillä liikaakin Keräsen harteilla. Pudotuspelien lähestyessä myös muiden hyökkääjien on kasvatettava saappaidensa kokoa, mikäli Ilves meinaa menestyä materiaaliltaan huomattavasti nimekkäämpiä ja syvempiä seuroja vastaan.

Ylivoimalla Ilves iskee varmasti. Mahdollisuuksia Ilveksellä on myös Kerhon pelatessa ylivoimaa, sillä HPK:n ylivoima on ollut koko kauden ajan kokonaisuutena luokatonta. Välillä tehoton pyöritys on jopa tappanut Kerhon jäähyä edeltäneen momentumin ja hallinta on siirtynyt hiljalleen toiselle joukkueelle. Perjantaina HPK hukkasi yhteensä kahdeksan minuuttia ylivoimaa Pelicansia vastaan.

Ilvestä vastaan HPK:n kokoonpanotilanne on hyvä. Koko kauden erinäisistä vammoista kärsinyt Tuomas Vänttinen on hyvässä vireessä. Perjantaina Vänttinen teki Kerhon ainokaisen ottelun ensimmäisessä erässä.

Seuraa Heitä

Juha Kiilholma #37 |

Keskushyökkääjä

Mainion kauden pelannut Kiilholma saattaa siirtyä ensi kaudeksi muualle. Näytönpaikka vai ajatukset jo muualla?

Nicholas Dimitrakos #11 |

Oikea laitahyökkääjä

On selkeästi laadukas pelaaja, mutta ailahdellut toistaiseksi. Onko lauantai hyvä vai ei-hyvä päivä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Antti Bruun 3 3 6
2.Tuomas Vänttinen 3 1 4
3.Teemu Rinkinen 1 2 3
4.Antti Kerälä 1 2 3
5.Joonas Vihko 1 2 3
Ilves M S P
1.Kai Kantola 4 1 5
2.Michael Keränen 0 3 3
3.Tommi Kivistö 0 2 2
4.Mikko Kukkonen 0 2 2
5.Simon Gysbers 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle