Perjantain lapaset kokoavat Hämeenlinnassa rivejään

LIIGA / Ennakko
HPK:n esitys perjantaina oli surkea.
Kuva © Tomi Hänninen
Nöyryyttävän 0-6-tappion perjantaina HIFK:n vieraissa kokenut HPK haluaa pestä kasvonsa. Rinkelinmäellä pelattava lauantai-illan kohtaaminen vaatii joukkueelta huomattavasti edellistä ottelua paremman keskittymisen.

Tappioputkensa katkaissut Helsingin IFK ei antanut HPK:lle kotonaan minkäänlaista armoa. Se iski taululle armottomat 6-0-lukemat ja päätti samalla neljä ottelua kestäneen tappioputkensa.

Ailahtelevan kauden pelannut HIFK rokotti vastustajaansa armotta etenkin jäähyistä. Osumatarkkuus oli huikea ja tuloksena oli neljä ylivoimamaalia. Peli oli käytännössä ohi jo ensimmäisen erän jälkeen. Ottelun jälkeen haastateltu HPK-puolustaja Antti Bruun kuvasi joukkueensa esitystä "lapasiksi".

Puolustus takaisin kuntoon

Ensimmäisenä tavoitteena HPK:lla on pistää puolustus kuntoon. Vaikka maalit syntyivät etenkin ylivoimalla, olivat HPK:n puolustajat luvattoman helposti kierrettävissä myös yhdellä yhtä vastaan -tilanteissa. Perinteiseen fraasin mukaan tilanteita tippui "ovista ja ikkunoista", eivätkä edes hienoa kautta pelaavat maalivahdit Frans Tuohimaa ja Juuse Saros pystyneet tällä kertaa kannattelemaan HPK:ta tarpeeksi.

Hyökkäys ei toiminut tällä kertaa yhtään kummemmin. Maalinteon kanssa pitkään tuskaillut ryhmä sai aikaiseksi vain 17 laukausta kohti Ville Husson vartioimaa HIFK-maalia. Lampaan pyllistyksiä voidaan jakaa myös Antti Aarniolle, joka hölmöili itselleen ulosajon ottelun ensimmäisessä erässä. HIFK teki kyseisen viiden minuutin ylivoiman aikana 2-0- ja 3-0-osumat.

Lauantain osalta mielenkiinto kohdistuu paljolti siihen, miten tuore päävalmentaja Pasi Arvonen reagoi perjantain alisuorittamiseen. Pyöriikö rotaatio vai saavatko samat miehet näyttöpaikan? Pieniä muutoksia voidaan odottaa ainakin pakkipareihin. Reippaasti kauden aloittanu Aleksi Laakso oli Helsingin ottelussa kenties eniten hukassa Kerhon puolustajista.

Reservissä HPK:lla on hyökkäykseen ainakin Robert Leino, joka on ollut sivussa kokoonpanosta Tuomas Vänttisen palattua loukkaantumisestaan.

HIFK pelasi vapautunutta peliä

Heikoista ulkomaalaishankinnoista parjattu HIFK onnistui perjantaina komeasti. Parhaaksi hankinnaksi yleisesti tituleerattu Corey Elkins iski kaksi maalia, mutta myös Austin Block ja Janos Hari esittelivät osaamistaan.

Ailahtelevissa tunnelmissa kauden läpi seilannut Toni Söderholm oli kentän kuningas neljällä syöttöpisteellä. Samaa vapautunutta otetta kaivataan myös jatkossa, kun HIFK pyrkii pitämään kiinni pudotuspelipaikastaan. Kolmen pisteen voitto lauantaina nostaisi HIFK:n asetelmia huomattavasti.

Lauantain ottelu merkitsee Juuso Puustiselle paluuta tuttuun paikkaan. Kaudella 2010-11 Puustinen oli todellinen yleisön suosikki, kun laituri nakutti peräti 26 maalia ykköskentän laidalla. Osumatarkkuus on ollut hyvä myös punapaidoissa.

Seuraa Heitä

Jyri Niemi #88 |

Puolustaja

HPK:n ykköskenttään nostettu Niemi on joukkueensa kovimman lyöntilaukauksen omistava pelaaja. Pääseekö näyttämään kykyjään lauantaina myös ylivoimalla?

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Teki viime viikolla paluun käsivamman jäljiltä. On joukkueensa kovimpia taistelijoita kentän molemmissa päissä. HPK kaipaa Vänttisen esimerkkiä myös tällä kertaa.

Corey Elkins #91 |

Keskushyökkääjä

Kaksi maalia perjantaina. Selkeästi joukkueen paras hankinta muuten epäonnistuneessa ulkomaalaisvahvistusten osastossa.

Mikko Jokela #26 |

Puolustaja

Myös HPK:sta tuttu puolustaja ei ole ollut terävimmillään alkukaudesta. Saa vastuuta paljon, mikäli taso palaa entiselleen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Juha Kiilholma 2 1 3
2.Borna Rendulic 0 2 2
3.Craig Schira 1 1 2
4.Ville Viitaluoma 1 1 2
5.Jesse Saarinen 1 1 2
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 1 4 5
2.János Hári 2 2 4
3.Toni Söderholm 0 4 4
4.Eero Somervuori 1 2 3
5.Corey Elkins 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle