Keskisormen heiluttelu vaihtuu maaliverkkojen heilutteluun

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö Jyrki Aho illan ottelussa?
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Hämeenlinnassa kohtaavat keskiviikkona kaksi pudotuspeleistä tipahtanutta joukkuetta. Panosten vähyydestä huolimatta näytettävää riittää etenkin seurojen nuorilla pelureilla.

Hämeenlinnan Pallokerhon kausi lähestyy loppuaan. Kotiotteluita on jäljellä vielä kolme ja otteluita yhteensä viisi. Tänä vuonna Hämeenlinnassa ei pelata Liigan pudotuspelejä, joten loppukauden positiiviset ja seurattavat seikat ovat ensisijaisesti nuorten pelaajien ja tuoreen valmennuksen onnistumisissa ja positiivisessa vireessä.

Kotijoukkueen kannalta valmentajanvaihdos tuli kauden kannalta liian myöhään. Olli Salon johtama ja Matti Tiilikaisen sekä Marko Tuulolan täydentämä valmennus on tuonut etenkin HPK:n avauspelaamiseen järkeä ja lisäksi hyökkäyspeliin luovuutta. Lopputulokset ovat ailahdelleet, mutta pelin sisällön puolesta kolmikko on antanut positiivisia näyttöjä oman valmennusuran jatkoa ajatellen.

Pelaajista näyttöjä ovat päässeet antamaan muun muassa avausmaalinsa Liigassa tehneet Julius Valtonen ja Miro Ruokonen. Nähtäväksi jää, löytyykö kaksikolle paikkaa Antti Pennasen suunnitelmissa ensi kaudella, mutta esimaku Liigasta on nyt testattu. Myös räväkkä Waltteri Hopponen on parantanut otteitaan lisääntyneen peliajan myötä.

Bluesin harvat rivit saattavat harveta myös valmennuksesta

Tiistai-iltana harvinaisen voiton ja peräti 12 ottelun tappioputken poikki jatkoajalla napsaissut Blues koki harvaan miehistöönsä lisämenekkiä, kun joukkueesta lensivät KalPaa vastaan Veeti Vainio ja päävalmentaja Jyrki Aho. Jälkimmäinen heilutti koppikomennuksensa jälkeen tuomarille vielä keskisormea, joten luvassa voi olla pieni lisärangaistus.

Bluesin ehdoton ykkösnimi hyökkäyksessä on ollut Antti Suomela, joka pamautti tiistaina Bluesin molemmat maalit. Suomela on iskenyt 24 tehopisteestään 14 viimeisten kahden kuukauden aikana. Victor Westermarck pelasi puolestaan tiistaina lähes 34 minuuttia KalPaa vastaan.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen päättyi lukemin 4-1 espoolaisille. Tuolloin ottelun sankarina oli Kaapo Kähkönen, joka torjui Blues-maalilla peräti 41 kertaa.

Seuraa Heitä

Severi Sillanpää #67 |

Keskushyökkääjä

Loppukaudesta Kerhoon liittynyt Sillanpää on ollut reipas ja suoraviivainen lisä HPK:n hyökkäykseen. Joukkue olisi koko kauden kannalta tarvinnut hieman hyökkäävämpää pelaajaa, mutta Sillanpään omissa peliesityksissä ei ole ollut moittimista.

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

HPK:n kasvatti ampui viimeksi entisen kotiyleisönsä edessä maalin Kerhon verkkoon. Toistaako temppunsa?

» Lähetä palautetta toimitukselle