HPK:n höntyilevä puolustus saa vastaansa Bluesin yskivän hyökkäyksen

LIIGA / Ennakko
HPK:n puolustusta on viety ajoittain kuin litran mittaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Hämeenlinnassa yhteen ottavat sarjataulukon häntäpäässä majailevat HPK ja Blues. Kummallakaan joukkueella ei kausi ole lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin, mutta viime aikoina on ollut viitteitä paremmasta.

Kotijoukkue lähtee otteluun levänneenä, sillä HPK pelasi edellisen ottelunsa lauantaina. Bluesilla sen sijaan ei ole ollut aikaa huilata, sillä Espoossa pelattiin viimeksi tiistaina.

HPK katkaisi viikonloppuna tappioputkensa neljään otteluun. Kerho rökitti JYPin suurinumeroisesti perjantaina Jyväskylässä ja nappasi pisteen HIFK:n vieraana lauantaina.

Alkukaudesta sekä hyökkäys- että puolustuspelaaminen on ollut sekavaa. Viikonlopun otteluissa puolustusalueella oli edelleen tuttuja elementtejä. Erityisesti HIFK:ta vastaan merkkauspeli jätti parantamisen varaa.

Hyökkäyspelin osalta HPK paransi huimasti. Ahne ja fyysinen karvauspeli tuotti kummassakin ottelussa hyviä maalipaikkoja. Suurin ilonaihe varmasti oli Vojtech Polakin herääminen. Tšekki onkin tehnyt viisi tehopistettä viimeisimmissä kolmessa ottelussaan.

Myös Bluesia on vaivannut tehottomuus, mutta espoolaiset saivat helpottavan voiton JYPin kustannuksella tiistaina. Mikään maalijuhla ei ollut kyseessä, sillä voitto irtosi kahdella tehdyllä maalilla.

Erikoistilanteiden osalta Blues on Liigan häntäpäässä. Ylivoima on ollut tehotonta eikä alivoimakaan ole toiminut. Espoolaiset tarvitsevatkin tehoja kapteeninsa Kim Hirschovitsin sekä edelliskaudella peräti 18 maalia iskeneen Ville Korhosen takaa.

Käyttäjän lmerilainen kuva

Arvio ottelusta: Lauri Meriläinen

Kotijoukkue tarvitsee hyvän alun tai muuten käy kuten aiemminkin, ja HPK puskee koko ottelun päätään muuriin. Bluesin maalilla pelannee Christian Engstrand, jolla onkin paikka kiristää kilpailutilannetta Kaapo Kähkösen kanssa.

Mitä pidemmälle ottelu etenee maaleitta, sitä vääjäämättömämpää on, että Kim Hirschovits löytää vapaan pelaajan huippupaikalta ja Bluesin ylivoimatuska helpottaa.

Seuraa Heitä

Martti Järventie #77 |

Puolustaja

Pätkäsopimuksella Hämeenlinnaan saapuneella puolustajalla on vyöllään liigakokemusta reilusti enemmän kuin koko muulla HPK-puolustuksella yhteensä. Rauhallista ja kokenutta isähahmoa Kerhon säntäilevä puolustus juuri nyt tarvitseekin.

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Maaliruisku on ollut tukossa alkukauden. JYP-ottelussa sai reilusti vastuuta, mutta laihoin tuloksin. Aukeavatko röörit Rinkelinmäellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle