HPK-Blues: Kearns pelaa − pelaako Hamill?

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnassa kopit tarttuvat molemmilla maalivahdeilla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa uuden kauppakeskuksen avajaisista toipuneet paikalliset pääsevät näkemään ensimmäistä kertaa tämän kauden runkosarjassa vastustajana Espoon Bluesin. Pientä hämmennystä on aiheuttanut kanadalaisvahvistus Zach Hamillin poissaolo aiemmin viikolla.

Hämeenlinnan perjantai-illassa kohtaavat joukkue myötätuulessa ja joukkue vastatuulessa. Tiistain rankkaritappiosta huolimatta huikeassa vireessä oleva HPK purjehtii eteenpäin vahvassa myötäisessä, vaikka se onnistui nipistämään pisteen heikolla esityksellä SaiPaa vastaan.

− Menee lehtiin, joten en viitsi sanoa, mutta melkoinen korpivaellus oli, kommentoi HPK-valmentaja Kari Lehtonen Kerhon esitystä SaiPaa vastaan.

Toiseksi viimeisenä majaileva Blues ei meinaa millään saada virettään voittavaksi. Perjantain ottelu on joukkueille ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen tämän kauden runkosarjassa. Harjoituskaudella joukkueet väänsivät kertaalleen tasaisesti. Tuolloin Blues oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 3-2.

"En tunne yhtään hyvää sokeaa maalivahtia"

Bluesille positiivisia asioita ovat olleet Olli Malmivaaran parantuneet otteet ja Eetu Laurikaisen nousu tosissaan maalivahtipalettiin mukaan. Malmivaaran kaltaiselle pelaajalle näkymättömyys on hyve. Viisi ottelua pelanneen Laurikaisen päästettyjen maalien keskiarvo on puolestaan tällä hetkellä 1,61. HPK:n maalivahdeista vastaava Lehtonen virnuilee kysymykselle Laurikaisen ja maalivahtipari Jani Niemisen heikkouksista.

− Maaleja saa pistämällä kiekko ohitse ja puitten väliin.

Vakavoiduttuaan Lehtonen avaa hieman maalivahtiskouttauksen saloja. Lehtosen mukaan tärkeintä on saada maalivahti tämän "mukavuusalueelta" pois.

− Mitään selkeitä salaisuuksia tai varmoja vihjeitä ei nykykiekossa enää maalivahdeilta löydy. Pieniä "tipsejä" kuitenkin. Kyllä me ne skouttailemme ennen pelejä. Maalivahti pitää saada paineeseen siinä missä kenttäpelaajatkin.

Kokeneella maalivahtivalmentajalla on näppituntuma kaikista tutuista maalivahdeista.

− Pitää ampua sellaisia paskamaisen korkuisia kuteja, joita ei voi kontrolloida. Maalista ulkona pelaaville enemmän poikittaissyöttöä, ja syvässä pelaavalle päädystä nousevia. Patjoilla kiekkoa on vaikea ottaa haltuun, mutta sitten kun kiekkokontrolli katoaa ja alkaa tulla pomppuja rinnasta ja käsistä, on maalivahti vaikeuksissa.

− Sitten pitää mennä sinne kärkkymään. En tunne yhtään hyvää sokeaa maalivahtia, Lehtonen letkauttaa.

Molempien pelaava maalivahti on vielä auki. Varmaa kuitenkin on, että molemmilla maalivahtikaksikon osapuolet jakavat perjantain ja lauantain ottelut tasan.

Kearns pelaa toisen ottelunsa

Bluesin tuorein kasvo on Pohjois-Amerikasta siirtynyt Bracken Kearns, jolle perjantain ottelu on liigataipaleella toinen. Avausottelussa neljänneksi eniten joukkueestaan jääaikaa kellottanut Kearns kärsi heikosti pelanneiden laitureidensa panoksesta.

Tuloksena oli läjä voitettuja aloituksia, mutta oma kentällinen otti pari kertaa takkiin maalien muodossa. Onnistuminen tulisi tarpeeseen, sillä Kai Kantolan loukkaantumisen jälkeen Blues on tuskaillut maalinteon kanssa. Ylivoimalla joukkue on onnistunut viime pelejä lukuunottamatta. Viimeisissä kolmessa ottelussa vastustaja on onnistunut peräti kolme kertaa tekemään alivoimaosuman.

HPK:n nimekkään kanadalaisvahvistuksen Zach Hamillin poissaolo SaiPa-ottelusta sai hevosmiesten tietotoimistot liikkeelle Hämeenlinnassa. Valmentaja Pasi Arvosen mukaan kyseessä on pieni loukkaantuminen. Torstaina mediatilaisuudessa Lehtonen sanoi kaikkien miestensä pelaajien olevan nyt terveenä.

15 pistettä 16:ssa ottelussa iskenyt Hamill varmasti kiinnostaa myös Hämeenlinnan ulkopuolella. Torstaina Hamill lenkkeili normaalisti joukkueensa mukana. Sähäkkä hyökkääjä matkustaa maaottelutauolla Deutschland Cupiin edustamaan Kanadaa.

Kokonaisuutena Kerhon sairastupa on tyhjenemässä. Viimeisimpänä kuntoutujana on näillä näkymin jo tovin sivussa ollut Antti Bruun.

Seuraa Heitä

Ossi-Petteri Grönholm #15 |

Puolustaja

Särmikäs puolustaja herättää tunteita kotiyleisössä. Viime ottelussa turhalta tuntunut jäähy muuttuikin joukkueen tasoitusmaaliksi.

Bracken Kearns #38 | AHL

Keskushyökkääjä

Bluesin särmikäs uusi vahvistus osaa tehdä pisteitä, mutta tarvittaessa myös vähän myllyttää. HPK lähettänee räksyttäjäosastoaan kuumentamaan Kearnsia.

» Lähetä palautetta toimitukselle