Mullane ja Saarela pyrkivät kyykyttämään Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
Pat Mullanen otteisiin on tullut reilusti lisää virtaa ja tehoja.
Kuva © Timo Savela
Otteluruuhkan keskellä oleva Porin Ässät jatkaa pelejään keskiviikkona Hämeenlinnassa. Kotijoukkue sai lauantaina tappioputkensa poikki, mutta pelissä riittää vielä paljon parannettavaa.

Kuuden ottelun tappioputken lauantaina Vaasassa katkaissut HPK saa keskiviikkona vieraakseen Porin Ässät. Ottelun keskeinen teema on se, kuinka hyvin otteluruuhkan loppusuoralla oleva Ässät jaksaa kotijoukkueen kyydissä.

Ässille kyseessä on peräti kuudes peli kahdeksan päivän sisällä, kun HPK:n vastaava lukema on sekin kohtalainen neljä. Ässät on voittanut otteluistaan kolme ja hävinnyt kaksi (yhden tappioista Ässät kärsi jatkoajalla).

Vaasassa voittamisen takana oli erityisen onnistunut maalivahtipeli, sillä HPK:n maalilla kolmannen ottelunsa pelannut Eetu Laurikainen napsi nollapelin peräti 37 torjunnalla. HPK hävisi ottelussa laukaukset, laukaisuyritykset sekä vaaralliset maalipaikat selkeästi, joten pelissä riittää edelleen runsaasti parannettavaa.

HPK:n hyökkäyksiinlähdöt ovat edelleen suhteellisen tahmeita, ja joukkue ei saa tarpeeksi pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Hyökkäykset ajautuvat usein liikaa kulmiin. Vastapainoksi joukkueelle sattuu kohtalokkaita virheitä oman pään pelaamisessa.

HPK:n kokoonpanossa ei ole odotettavissa suuria muutoksia. Ässillä maalivahtivuoron saa todennäköisesti Andreas Bernard. Viime aikoina tehokkaat Pat Mullane, Jarno Kärki ja Aleksi Saarela eivät osuneet Bluesia vastaan, mutta Arttu Ruotsalainen teki Liiga-uransa avausmaalin.

Molempien joukkueiden pakisto on erittäin nuori. Ässillä kokeneempaa kaartia edustavat vain Ville Uusitalo sekä Mikko Viitanen, HPK:lla vain tilapäisapu Antti Bruun sekä Henrik Forsberg. Tuoreelle Ässät-hankinnalle Mikko Vainoselle joukkueen peli on vaatinut vielä totuttelua.

Seuraa Heitä

Antti Bruun #23 |

Puolustaja

Parilta edelliskaudelta tuttu sotaratsu saapui joukkueeseen hätäavuksi määräaikaisella sopimuksella. Toistaiseksi otteet eivät ole varsinaisesti huutaneet jatkoa sopimukseen.

Pat Mullane #11 |

Keskushyökkääjä

Ässien tuore tehomies on iskenyt kuusi kauden kahdeksasta pisteestään marraskuussa. Kehittyneet tilastot eivät asialle anna suurempia perusteita tai kieli muutoksesta - Mullanen laukaisumäärät ovat pysyneet samoissa lukemissa, nyt kiekot vain löytävät maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle