Ketjulotto-Ässät haastaa Jokerikerhon

LIIGA / Ennakko
Keskiviikkona tapellaan tärkeistä pisteistä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Koko kauden runsaasti ketjukokoonpanojaan vaihdellut Ässät saapuu Hämeenlinnaan Jokereista nuoria vahvistuksia hankkineen HPK:n vieraaksi. Pisteet olisivat molemmille elintärkeät.

Vain neljä vierasvoittoa tältä kaudelta napannut Ässät saapuu keskiviikkoiltana Hämeenlinnaan. Kotijoukkue HPK on herättänyt kannattajiensa keskuudessa ristiriitaisia tunteita hankinnoillaan Jokerien joukkueesta. Ässiä on puolestaan kritisoitu alati muuttuneista ketjukokoonpanoista.

Loukkaantumisista kärsivä HPK ei ole nyt nostanut kokoonpanoonsa pelaajia A-nuorista, vaan kaksi paikkaa on täytetty Jokereista hankitulla kaksikolla Jere Karjalainen - Markus Hännikäinen. Ensimmäinen siirtyi Kerhoon pelaajakaupassa koko loppukaudeksi ja jälkimmäinen on joukkueessa lainassa. Karjalaista katsastetaan mahdollinen ensi kauden sopimus mielessä.

Jalkoja ja tehoja joukkue tarvitseekin. Loukkaantumistilanne paheni tiistain harjoituksissa, kun Tuomas Vänttinen loukkaantui. Vänttinen on kärsinyt aiemminkin tällä kaudella loukkaantumisista.

Saarinen korvaa

Vänttisen tilalle kakkosketjuun nousee näillä näkymin Jesse Saarinen. Viime ottelussa HPK kärsi 0−3-tappion SaiPaa vastaan. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtosen mukaan joukkueen on löydettävä viimeistelytaitonsa välittömästi.

− Lappeenrannassakin pelasimme pelillisesti pirun hyvin, mutta jos et tee maaleja, niin kyllä se sitten yleensä kapsahtaa omaan nilkkaan, Lehtonen sanoi pelipäivää edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Saarinen oli ennen viimeisintä poissaoloaan hyvässä vireessä. Vikkelä laituri tuo omalta osaltaan runsaasti joukkueesta puuttunutta nopeutta pelaamiseen. Keskiviikkona kelpaa vain voitto.

− Vain paras riittää huomenna. Joka jätkän on otettava kulmahampaat esille, ruvettava taistelemaan, repimään ja riistämään sekä tekemään maaleja.

Maalitykki Henri Heino

Ensimmäisissä 43:ssa ottelussa neljä maalia tehnyt Henri Heino tuplasi maalitilinsä peleissä 44 ja 45. Heino kehui sunnuntaina Satakunnan Kansalle saaneensa sellaiset ketjukaverit, jotka eivät ainakaan heikennä mahdollisuuksia maalintekoon.

Ässät-valmentaja Jere Härkälä puolusteli puolestaan Radio Porille runsaiden ketjumuutosten määrää Ässien vähäisellä syvyydellä materiaalin suhteen. Kritisoitu tahti ketjumuutoksissa on hänen mukaansa kilpailun hakemista kapean joukkueen sisältä.

Joukkueen selkeä heikkous kokonaisuutena on Liigan kolmanneksi heikoin alivoimapeli. Prosentit saattavat silti komistua keskiviikkona, sillä HPK on puolestaan tuskaillut ylivoimapelinsä kanssa.

Heinon lisäksi kehut ansaitsee pirteästi pelannut Dragan Umicevic. Ässien maalissa pelannee keskiviikkona viimeksi Hämeenlinnassa onnistunut Rasmus Rinne. Juuso Riksman ei ollut lauantaina edes Ässien luukkuvahtina. Kerhon maalilla jatkaa Juuse Saros, ellei viimeksi Ässiä vastaan nollan pitäneelle Frans Tuohimaalle anneta vaihteeksi näytönpaikkaa.

Seuraa Heitä

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Noussee poissaolon jälkeen kolmosketjun keskelle Ville Järveläisen ja Jere Karjalaisen seuraksi. Onko Kerälällä vielä paukkuja nosta kevään ratkaisijaksi pirteiden laiturien kanssa?

Dragan Umicevic #84 |

Oikea laitahyökkääjä

Umicevic kunnostautui lauantaina etenkin karvauspelissään. Juonikas ruotsalainen on parhaimmillaan yksin syötöillään pelejä ratkaiseva yksilö. Väläytellyt aiemminkin Hämeenlinnassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Niklas Hagman 1 5 6
2.Henri Heino 4 1 5
3.Dragan Umicevic 0 4 4
4.Mika Niemi 1 1 2
5.Austin Smith 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle