Hämeenlinnassa odotellaan Ässien nyrkkisankaria jäälle

LIIGA / Ennakko
Gratton on tottunut hanskaamiseen.
Kuva © Getty Images
Hämeenlinnan Pallokerhon harjoituskausi jatkuu keskiviikkona Ässien isäntänä kotikaukalossa Rinkelinmäellä. Kotijoukkueen tavoin runsaasti uusiutuneen vierasjoukkueen riveihin odotellaan tuoretta vahvistusta Josh Grattonia.

Ässien keskustelua herättänyt hankinta on joukkueessa koeajalla, mutta Ilvestä vastaan viime viikon loppupuolella häntä ei vielä kokoonpanossa nähty. Tarvetta pelaajalle on ainakin kokoonpanon puolesta, sillä hyökkääjistössä on ollut miesvajetta pienten loukkaantumisten vuoksi. Pikkuvammoista kärsivien lisäksi sivussa ovat muun muassa pitkäaikaispotilaat Matti Kuparinen ja Michael Ryan.

Grattonin hankinta on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan. Kauden 2010-11 KHL:n jäähykuningas on tottunut ensisijaisesti tappelijan rooliin. Ässien urheilujohtaja Mika Toivola ja pelaaja itse ovat kuitenkin vakuutelleet, että Gratton tulee pelaavaan rooliin kakkos- tai kolmosketjuun.

− Hänellä on kova tappeluhistoria, mutta kyllä hän sen itsekin tietää, että jos hän täällä pieksee jonkun henkihieveriin, niin homma loppuu siihen. Hän on tullut tänne pelaamaan jääkiekkoa ja nyt katsotaan, kuinka hyvin hän pelaa, kertoi Toivola Yle Urheilun haastattelussa ennen Ilves-ottelua.

Kuka tekee maalit?

Ässissä tehoja odotetaan ainakin pohjoisamerikkalaiselta kaksikolta Pat Mullane - Jake Hansen, josta Hansen on entuudestaan tuttu pelaaja Ässille. Kaksikko viimeisteli yhden maalin Ilvestä vastaan. Kehuja on kerännyt eniten joukkueen nuori kakkosketju, joka oli kyseisessä Ilves-ottelussa muodossa Jarno Kärki - Aleksi Saarela - Niko Ojamäki.

Maalinsuulla odotellaan Ari Ahosen ensimmäistä peliä Ässät-paidassa. Nimekäs vahti oli perjantaina jo kokoonpanossa, muttei pelannut ottelussa. Maalilla nähtiin SaiPasta siirtynyt Andreas Bernard.

HPK lähtee harjoitusotteluun terveystilanteen suhteen lähes täydessä miesvahvuudessa. Varmuudella kokoonpanosta ovat sivussa vain edellisissäkin otteluissa huilanneet Henri Auvinen ja Joni Tuulola.

HPK:n oma pää on pitänyt mallikkaasti

Kotijoukkue HPK voitti edellisviikolla molemmat harjoitusottelunsa, kun Lahdessa käydyissä kamppailuissa kaatuivat Pelicans ja KooKoo. HPK:lta onnistuivat erityisesti molemmat maalivahdit, kun Jere Myllyniemi piti kouvolalaiset nollilla ja Kristian Järvinen torjui voiton isäntäjoukkueesta.

Harjoitusotteluiden tehokkain pelaaja on ollut hieman yllättäen Peter Leblanc, joka on kulmikkaasta luistelustaan huolimatta naputellut viisi tehopistettä yhtä monessa ottelussa. Ykkösmiehiksi odotetut Vojtech Polak, Antti Miettinen, Sakari Manninen ja Patrick Holland ovat pelanneet pirteästi, mutta tehopisteet ovat jääneet toistaiseksi vaisuiksi.

HPK:n pelaamisessa maalivahtityöskentelyn ohella parhaiten on onnistunut puolustuspelaaminen, joka on ollut ajankohtaan nähden jopa yllättävän tiivistä ja valmista. Kesähankinta Joonas Lehtivuori on tuonut varmuutta HPK:n puolustuspäähän. Lehtivuori onnistui lisäksi maalinteossa Pelicansia vastaan.

Ässien kokoonpano keskiviikkona (päivitetty 11.20):

Semir Ben-Amor - Juha Kiilholma - Toni Kallela
Jyri Marttinen - Troy Vance

Jarno Kärki - Aleksi Saarela - Niko Ojamäki
Mikko Viitanen - Teemu Vuorisalo

Josh Gratton - Pat Mullane - Jake Hansen
Juuso Walli - Valtteri Viljanen

Juho Lammikko - Arttu Ruotsalainen - Jussi Lehtonen
Joonas Huovinen

Ari Ahonen (Andreas Bernard)

» Lähetä palautetta toimitukselle