Tuskaisten taisto Helsingissä

LIIGA / Ennakko
TPS:n pelaajilla kypärät ovat olleet kallellaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Lauantaina Helsingin jäähallissa kohtaavat pelinsä kanssa tuskailevat HIFK ja TPS. Kotijoukkueen on aika herätä, mikäli se mielii vielä mukaan taisteluun viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.

HIFK ui tällä hetkellä syvissä vesissä. Taistelu kotiedusta on vaihtunut viiden ottelun tappioputkeen, ja taisteluun viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä kuudentena oleva Jokerit on jo kuuden pisteen päässä.

Käytännössä mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettäneen TPS:n vire ei ole sen vakuuttavampi. Jumbojoukkue ei ole onnistunut kuuden viime ottelun aikana nappaamaan kertaakaan täyttä pistepottia.

HIFK ei ole jättänyt TPS:lle kauden aiemmissa kohtaamisissa juuri jossiteltavaa, helsinkiläiset ovat vieneet kaikki kolme kohtaamista yhteismaalein 11-2. TPS ei ole kertaakaan johtanut punapaitoja. Kohtaamisten paras pistemies on ollut tällä hetkellä sairastuvalla oleva Juuso Puustinen kuudella tehopisteellään, Puustisen kannassa tulevat viiden tehopisteen Iiro Pakarinen sekä Ville Peltonen.

Kummallakin paljon kehitettävää

TPS ei ole Liigan aktiivisin joukkue karvaamaan, vaan joukkue pyrkii pysäyttämään vastustajan hyökkäykset keskialueella ja kyttää riistoista seuraavia vastahyökkäyksiä.

HIFK:n suurin ongelma on vastaavasti ollut juuri keskialueen ylittäminen. Viimeksi torstaina Bluesia vastaan punapaitojen avauspelaaminen oli enimmäkseen keskialueelle roiskimista.

Isäntien hyökkäyspelaamisen ongelmat kulminoituvat paljolti avauspelaamiseen ja Toni Söderholmin poissaoloon. Söderholm rytmittää peliä loistavasti ja pystyy pelikäsityksellään murtamaan vastustajan puolustuksen, taustalla ei ole vastaaviin suorituksiin pystyvää pelaajaa.

TPS:n mahdollisuus lepää myös ylivoimassa. HIFK:n liike on ollut viime otteluissa ajoittain jopa selvästi vastustajaa heikompaa ja sitä kautta vastustaja on saanut mahdollisuutensa ylivoimalla. Helsinkiläisten alivoimapelaaminen on aktiivista, mutta mikäli vastustajan kiekollinen pelaaja pystyy siirtämään kiekon painottomalle puolelle, on alivoimanelikko auttamatta myöhässä ja vastustajat ovat ratkaisseet ottelut erikoistilanteissa.

Onnistumiset ovat karttaneet joukkueita. TPS:n viimeistely ontuu ja Palloseuran riveissä ei ole pelaajia, jotka tekevät ottelun ratkaisevat maalit. Juuri ratkaisupaikoissa näkyy joukkueen henkisen vireen järkkyminen. Kahdessa edellisessä ottelussaan TPS on johtanut kahdella maalilla, mutta vastustaja on kuronut eron kiinni.

HIFK taas on tehnyt neljässä viime ottelussaan ainoastaan kolme maalia. Jo laadukkaiden maalipaikkojen rakentaminen on tuottanut joukkueelle tuskaa, viimeistään paletti on kaatunut heikkoon viimeistelyyn.

Seuraa Heitä

János Hári #16 | Fehérvár AV19

Keskushyökkääjä

Unkarilainen väkkärä on ottamassa paikkaansa kokoonpanosta. Luova ja nopea laitahyökkääjä muodostaa uhkaa vastustajan puolustukselle.

Brian Willsie #24 |

Laitahyökkääjä

Kokenut kanadalainen on käynyt liigaurallaan usein kovilla kierroksilla HIFK:ta vastaan. Pystyy ratkaisemaan pelin myös TPS:n eduksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Corey Elkins 3 1 4
2.János Hári 1 3 4
3.Tuukka Mäkelä 1 2 3
4.Jason DeSantis 0 2 2
5.Ryan Thang 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle