TPS sarjakärjen vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Vainiola on tehnyt kauden kolmesta maalistaan kaksi HIFK:ta vastaan.
Torstaina Helsingin jäähallissa kohtaa kaksi tappio niskassaan otteluun lähtevää joukkuetta. HIFK haluaa pyyhkiä mielestään lauantaisen nöyryytyksen ja TPS puolestaan haluaa palata voittojen tielle CHL-taipaleen loppumisen jälkeen.

HIFK on ollut viime viikkoina tulosten puolesta vakaassa liidossa. Kuntopuntarin kärkipaikkaa hallitsevat punapaidat kuitenkin palautettiin takaisin maan pinnalle lauantaina Kärppien toimesta, kun oululaiset iskivät kotihallissaan taululle rumat 8-2 -voittolukemat.

Myös TPS tulee otteluun tappio niskassaan, kun joukkueen CHL-taival katkesi tiistaina maalintekovaikeuksiin Lukkoa vastaan. Varsinaisella peliajalla TPS onnistui vain kertaalleen, ja voittolaukauskilpailussa yksikään turkulaisten viidestä yrittäjästä ei onnistunut ohittamaan raumalaisten maalia vartioinutta Ryan Zapolskia.

Liigassa TPS on viimeisen viiden ottelun aikana jäänyt pisteittä vain kertaalleen, kun Pelicans haki Turusta täyden pistepotin. Sarjataulukossa joukkue on kuudentena, 11 pistettä kärjessä kulkevaa HIFK:ta perässä. Kauden keskinäisissä otteluissa voitto on jäänyt molemmilla kerroilla kotijoukkueille.

HIFK:n materiaali leveämpi

HIFK:lla on materiaalin leveydessä etu. Loukkaantumiset ovat sotkeneet kokoonpanoja, mutta silti HIFK:lla on ollut laittaa kentälle useampi tuloksentekoon kykenevä viisikko. Helsinkiläiset ovatkin tehneet tähän mennessä Liigan eniten maaleja.

TPS:llä tehot jakaantuvat epätasaisemmin. Joukkoja johtaa Eric Perrin ja Tomi Kallio. Alkukaudesta kaksikon laidalla pelasi loistavasti Lauri Tukonen, sittemmin Dave Spina on löytänyt paikkansa ketjusta. Ykkösketjun takana tehoja iskee lähinnä Ilkka Pikkarainen, joka on saalistanut tasan puolet pisteistään ylivoimalla.

Ottelussa nähdään myös kahden vanhan koulun pelintekijän kohtaaminen. TPS:n Perrin ja HIFK:n Teemu Ramstedt ovat tyyliltään klassisia senttereitä, jotka pystyvät parhaimmillaan rakentamaan ketjukavereilleen laadukkaita paikkoja lähes tyhjästä.

Tilastopoiminta

HIFK on ottanut sarjan toiseksi eniten rangaistuksia ja TPS kolmanneksi eniten. Kotonaan HIFK on kuitenkin kuluttanu jäähypenkkiä vähemmän kuin vieraissa ja TPS:n osalta ero koti- ja vierasotteluiden välillä on selvä. Kotonaan TPS:lle on tuomittu 218 jäähyminuuttia, kun vieraissa luku on vain 130 minuuttia.

Seuraa Heitä

Robert Leino #62 | Örebro

Keskushyökkääjä

Leino on ottanut kauden edetessä ja loukkaantumisten myötä suurempaa roolia helsinkiläisten kiekollisesta pelistä.

Ville-Vesa Vainiola #11 |

Keskushyökkääjä

Vainiola on tehnyt tällä kaudella vasta kolme maalia, joista kaksi tuli juuri HIFK:ta vastaan lokakuun kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle