Sport hakemaan avauspisteitä Helsingistä

LIIGA / Ennakko
HIFK on ollut tällä kaudella jälleen vahva isäntä.
Sport on joutunut nykyisen liigataipaleensa aikana tyytymään kotimatkoihin tyhjin käsin Helsingin jäähallista. Keskiviikkona vaasalaisilla on jälleen mahdollisuus napata pisteet HIFK:n edestä kierroksen ainoassa ottelussa.

Nuorten MM-kisojen vuoksi evakossa ollut HIFK palaa kotikentälleen reilun kolmen viikon tauon jälkeen. Sarjakakkosena keikkuvat punapaidat käänsivät joulun välipäivinä vireensä jälleen positiiviseksi hakemalla niukat yhden maalin voitot Tapparalta sekä illan vastustajalta Sportilta.

Tapaninpäivän taisto joukkueiden välillä ei tarjonnut elämää suurempaa viihdettä. Ottelussa nähtiin vain kolme tilastomerkintää, kaikki maalien muodossa. HIFK on ollut vaasalaisille vaikea vastus, sillä tämän ja viime kauden kuudesta ottelusta Sport on voittanut vain yhden. Helsingissä vaikeuksia on ollut vieläkin enemmän, sillä kolmessa ottelussa Sport on joutunut tyytymään tappioon murheellisella yhteismaalierolla 16-4.

Vaasalaisten kausi on sujunut ailahtelevasti isossa kuvassa, mutta myös otteluiden sisällä. Murheellisen marras-joulukuun taitteen jälkeen vire on kääntynyt jälleen positiiviseksi, vaikka orastava voittoputki katkesi tiistai-iltana Ässiä vastaan. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta joukkue on jäänyt pisteittä vain kahdesti, mutta voittaminen on ollut vaikeaa.

Ratkaisun paikat

HIFK lähtee kovalla intensiteetillä ottelun alkuihin, mutta Sportia vastaan alun rynnistys ei ole tuottanut toivottuja tuloksia ensimmäisissä erissä. Kuluneen kahden kauden seitsemässä kohtaamisessa HIFK on ollut johdossa vain kaksi kertaa ensimmäisen erän jälkeen.

Erot joukkueiden välillä ovat korostuneet, mitä pidemmälle ottelu on edennyt. Sportin otteluissa avausmaalin tehneellä joukkueella ei muutenkaan ole ollut helppo työ marssia voittoon. Keskiviikon ottelussa vaasalaisten mahdollisuus lepääkin ehjän 60-minuuttisen pelaamisessa.

Maalintekokilpailussa Sport ei pärjää illan isännille. HIFK:lla tulivoima jakautuu enemmän tai vähemmän neljälle ketjulle ja joukkue on iskenyt liigan toiseksi eniten maaleja, vain neljä vähemmän kuin ottelun enemmän pelannut ja eniten maaleja tehnyt Kärpät.

Päästettyjen maalien osalta Sportin pelissä on tapahtunut suurin harppaus. Koko kaudella vaasalaiset ovat päästäneet sarjan neljänneksi eniten maaleja, mutta viimeisessä viidessä ottelussa Mika Järvinen on joutunut antautumaan vain viidesti.

Tilastopoiminnat

Sport on sarjan Bluesin jälkeen heikoin erikoistilannejoukkue vieraissa. Silti joukkue on onnistunut kaapimaan yllättävänkin paljon pisteitä vierasotteluista suhteessa kotiotteluihin.

Sport kuuluu sarjan aktiivisimpiin laukojiin. Joukkue on laukonut liigan kolmanneksi eniten kohti vastustajan maalia, HIFK vastaavasti panttaa laukauksiaan, sillä laukaisumääriä mitattaessa helsinkiläisjoukkue on vasta sarjan 11. sijalla.

HIFK:n maalia kohti myös lauotaan niukasti enemmän, kuin vaasalaisten. Suuressa roolissa oleva Järvinen on kuitenkin torjunut maalivahdeista koko sarjan toiseksi eniten laukauksia.

Seuraa Heitä

Tommi Taimi #33 |

Puolustaja

Aiemmin urallaan Sportissakin kauden viettänyt Taimi iski joukkueiden kauden avauskohtaamisessa tehot 1+1 entistä seuraansa vastaan. Tehoja on tullut myös muutenkin, sillä mies kuuluu Liigan tehokkaimpiin puolustajiin.

Jake Newton #22 | Storhamar

Puolustaja

Puolustaja kuvaa hyvin koko Sportin joukkuetta. Parhaimmillaan joukkueen aktiivisin laukoja nousee vahvaksi kiekollisen pelin taitajaksi, mutta tasaisuuden puute vaivaa miehen otteita.

» Lähetä palautetta toimitukselle