SaiPa korjaamaan sputnikin kurssia Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Tuulettaako kotijoukkue jälleen tähän malliin Nordiksen tiistai-illassa
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures
Voittokantaan paluun tehnyt HIFK ottaa yhteen SaiPan kanssa maaottelutauon kynnyksellä. Lauantain kierroksella HIFK voitti kotonaan HPK:n. SaiPa puolestaan taipui tiukan väännön päätteeksi Ilvekselle. Ottelu on joukkueiden välillä kauden kolmas. HIFK on korjannut voiton edellisistä, vähämaalisista kamppailuista.

HIFK:n lähtökohta tiistain kiekkoiltaan on herkullinen. Perjantaina tuli selkään Tapparalta, mutta pikapalautuminen ja HPK:n lyöminen lauantain kotiottelussa 3-2 sai hymyn monen stadilaisen kasvoille.

Helsinkiläisten pääsy maalipaikoille perjantaina oli harvassa, ja Tappara voitti pelin 2-0. Ennen lauantain kierrosta HIFK oli pitkään ollutkin vain varjo siitä, mistä kaikki alkoi syksyllä. Maalinteko oli ollut tuskan ja työn takana, mutta lauantaina nähtiin merkkejä paremmasta. Kaikki kolme punanuttujen maalia tintattiin verkkoon maalinedustalta vahvoilla suorituksilla.

Maininnanarvoinen oli varsinkin Corey Elkinsin johtama vitja. Myös Joonas Rask pääsi herkuttelemaan paikoilla. Mikäli kotijoukkueella on edelleen sama aktiivinen raataminen-moodi päällä, saattaa Sputnikin pisteetön taival saada yhden 60-minuuttisen lisää. SaiPa taisteli Tampereella ja ratkaisu nähtiin ylivoimalla aivan loppuminuuteilla.

Pekka Tirkkosen luotsaaman SaiPan tulisi iskeä HIFK:n Akilleen kantapäähän eli maalineduspelaamiseen. Helsinkiläisiltä puuttuu se iso paha poika, joka saisi vastustajan hyökkääjät näyttämään pieniltä. Kerta toisensa perään vastustajan hyökkäyskalusto on ottelusta toiseen päässyt hämmentämään HIFK-puolustusta niin, että koko pakka on sekaisin ja kiekko verkossa.

Tähän on varmasti kiinnitetty Lappeenrannassa huomiota. Keltamustien tapa luistella kovaa syvään tulee varmasti olemaan myrkkyä helsinkiläisille, jos sama sekoilu omassa päässä jatkuu.

SaiPalla on erikoistilanteisiin sopivaa joukkoa: Dave SpinaDavid McIntyre, Jesse Mankinen. Kolmikosta McIntyre ja Spina olivat tosin poissa viimeisimmästä ottelusta. Puolustuksessa on hurjan laukauksen omaava Sam Lofquist. Ilvestä vastaan ylivoima kuitenkin yllättäen kompuroi. Onko idän jättiläinen käynyt läpi tekemänsä virheet? HIFK:n ali- ja ylivoimapeli eivät puolestaan ole sillä tasolla kuin odottaa voisi tämän hetken sarjakolmoselta. Ylivoima pyörii näyttävästi, mutta ratkaisijoita on vaikea löytää.

HIFK on tällä hetkellä vain pisteen päässä JYP:stä ja helsinkiläisten pukukopissa varmasti halua riittää pisteiden metsästykseen. SaiPa sinnittelee sarjassa yhdeksäntenä ja taistelee edelleen kovaa pääsystä kuuden parhaan joukkoon.

Tiistaina mennään varmasti taas päästä päähän ja maalipaikkojen rakentaminen nousee suureen osaan. Pystyykö HIFK kokoamaan tarvittavan puolustusarsenaalin vastaamaan SaiPan hyökkäysvoimaan?

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä jaksaa raataa ilta toisensa jälkeen.

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

SaiPa hyökkääjä on ollut monasti ratkaiseva tekijä.

» Lähetä palautetta toimitukselle