Revanssin paikka

LIIGA / Ennakko
HIFK lähetti viime kaudella SaiPan kesälomille
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Viime kaudella pudotuspelien villi kortti -kierroksella kohdanneet HIFK ja SaiPa iskevät yhteen Helsingin jäähallissa. Jälleen vahvasti kauden aloittanut lappeenrantalaisryhmä hakee kauden avausvoittoaan vieraskentällä.

Vierailija SaiPa on aloittanut kautensa vahvasti ja ovat sarjataulukossa kolmantena, kaksi ottelua kärkikaksikkoa vähemmän pelanneena. Kuudesta ottelusta lappeenrantalaiset ovat keränneet 12 pistettä. Loistavasta alusta huolimatta vieraskentiltä pisteitä ei ole herunut, vaan molemmat vierasottelut ovat päättyneet tappioon.

HIFK on mollivoittoisen aloituksen piristynyt ja kerännyt pisteitä kolmesta edellisestä ottelustaan. Viimeisimpänä punapaitojen vireen sai todeta TPS, joka kotikaukalossaan kärsi 4-1 -tappion nälkäiselle helsinkiläisryhmälle. HIFK:n kokeneesta osastosta Tony Salmelainen sekä Rico Fata saivat tililleen tärkeät onnistumiset, kun kumpikin onnistui kertaalleen ohittamaan TPS-maalia vartioineen Fredrik Norrenan.

Viime kauden runkosarjan keskinäisistä kohtaamisista kumpikin voitti kaksi. Lisäksi joukkueet kohtasivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, josta jatkoon eteni värikkäiden vaiheiden sekä kahden jatkoajalle edenneen ottelun jälkeen HIFK otteluvoitoin 2-1.

Davis liekeissä

Vastakkain on kaksi vahvaa kaksinkamppailujoukkuetta, joiden peli perustuu energisyyteen ja nopeuteen. HIFK pelasi kauden parhaan ottelunsa torstaina vaisua TPS:ää vastaan. Kotihallissaan punapaidat aloittavat usein ottelunsa vauhdikkaasti. Fyysistä ja nopeaa HIFK:ta osataan odottaa myös SaiPan leirissä.

- Kova kovaa vastaan, pitää olla alusta asti valmis, kommentoi edellisessä ottelussa Ässiä vastaan myös valmentajan kehut ansainnut sputnikien Markku Flinck ottelun jälkeen.

SaiPa on onnistunut kuudessa ottelussaan peräti 20 kertaa maalinteossa. Koko Liigan pistepörssin johdossa majailee Patrick Davis, joka on neljässä edellisessä ottelussaan onnistunut maalinteossa ja kuudessa ottelussa tehnyt tehot 6+3. Taustatukea Davisille ovat antaneet kapteeni Ville Koho (1+5) sekä ruotsalaispuolustaja Per Savilahti-Nagander (2+2).

HIFK:n kantona kaskessa ovat loukkaantumiset, etenkin puolustuspäässä. Runkopuolustajista sivussa ovat olleet Mikko Kurvinen, Oscar Eklund ja Juuso Salmi. Miesvajetta paikkaamaan on siirretty hyökkäyksestä Iiro Pakarinen, joka on onnistunut vieraalla pelipaikalla hyvin, iskien puolustustöiden ohessa kolmessa ottelussa yhtä monta tehopistettä.

Puolustuksen poissaolijoiden lisäksi myös hyökkäyspäästä puuttuu pelaajia, kun Corey Elkins, Trevor Gillies sekä Toni Leinonen ovat olleet poissa kokoonpanosta. Roope Talaja loukkasi itseään Turussa ja miehen pelaaminen on epätodennäköistä. Vierasjoukkue pääsee kokoonpanoon lähes parhaalla kokoonpanollaan.

Maalin suulla vilinää vilskettä

HIFK:n piti lähteä kauteen selvällä maalivahtihierarkialla. Pohjois-Amerikassa mainetta niittänyt Brad Thiessen ei onnistunut kuitenkaan varauksettomasti vakuuttamaan Raimo Summasen johtamaa valmennusta harjoitus- ja alkukauden aikana.

Thiessenin haparointi on avannut näyttöpaikan vasta 18-vuotiaalle Ville Hussolle, joka on päässyt pelaamaan kaksi ottelua ja voittanut molemmat. Kyseiset voitot ovat myös helsinkiläisten kauden ainoat. Kolmantena lusikkaansa soppaan on työntämässä kokenut Antti Ore, joka on niin ikään ehtinyt debytoimaan kauden aikana HIFK-paidassa.

SaiPan maalilla tilanne on ollut selkeämpi. Jussi Markkanen on kantanut päävastuun, mutta myös Andreas Bernardille on kertynyt peliaikaa, joskin edellisessä pelaamassaan ottelussa Pelicansia vastaan italialainen vaihdettiin maalilta kesken ottelun.

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Aiemmin maalintekijänä tunnetun Puustisen maalitili Liigassa HIFK-paidassa on vielä avaamatta. Sen sijaan kuopiolainen on kerännyt neljässä ottelussa kuusi syöttöpistettä ja kantaa kultaista kypärää. Onnistuuko vihdoin myös maalinteossa?

Rony Ahonen #14 |

Puolustaja

HIFK:n juniorimyllyn läpikäynyt puolustaja haki Liigapaikkaa HIFK:sta viiden kauden ajan, kunnes löysi sen parin Mestisvuoden jälkeen SaiPasta. Kovat näyttöhalut entisessä kotihallissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 0 4 4
2.Ville Peltonen 1 2 3
3.Iiro Pakarinen 2 1 3
4.Roope Talaja 1 1 2
5.Toni Söderholm 0 2 2
SaiPa M S P
1.Patrick Davis 6 3 9
2.Jesse Mankinen 2 3 5
3.Ville Koho 1 3 4
4.Simo-Pekka Riikola 2 2 4
5.Ryan Glenn 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle