Laantuuko pelikaanin liito?

LIIGA / Ennakko
Hannu Aravirran joukkue on ollut tällä kaudella HIFK:lle pisteautomaatti. Miten käy keskiviikkona?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Helsingin IFK saa keskiviikkona vieraita Lahdesta, kun Pelicans saapuu Nordenskiöldinkadulle. Ottelu on joukkueiden neljäs keskinäinen ottelu tämän kauden runkosarjassa. Helsinkiläisjoukkue on vienyt nimiinsä kaikki kolme aiempaa kohtaamista ja pisteet ovat Raimo Summasen miehistölle 9-0.

Kumpikin joukkue on pelannut tähän mennessä 51 ottelua ja piste-eroa ryhmien välillä on vain yksi piste. Pelicans on sarjataulukossa seitsemäntenä ja HIFK yhdeksäntenä. Molemmat joukkueet omaavat vielä hyvät mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon nousemiseksi. Keskiviikkoiltana on siis jaossa äärimmäisen tärkeät pisteet.

HIFK onnistui viime lauantaina viimeinkin katkaisemaan pitkäksi venyneen tappioputkensa. Ennen lauantaista voittoa TPS:stä helsinkiläiset olivat hävinneet viisi ottelua peräkkäin. Osaltaan joukkueen heikkoa jaksoa selittävät myös avainpelaajien poissaolot. Loukkaantumisiaan ovat punapaidoista parannelleet mm. joukkueen paras maalintekijä Juuso Puustinen sekä joukkueen ykköspuolustaja Toni Söderholm. Heidän poissaolonsa ovat vaikuttaneet mm. hyökkäysten rakentamiseen sekä maalintekotilanteiden päättämiseen.

Lahden Pelicans on pelannut viimeiset kierrokset vahvasti, ja pussinokat liitelevätkin mukavassa viiden ottelun voittoputkessa. Varsinkin puolustus ja maalivahtipeli on viime kierroksilla toiminut aiempaa paremmin. Viidessä viimeisessä ottelussa päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on 1,6. Tuo on selvästi parempi kuin esimerkiksi sarjajohtaja Kärppien koko kauden päästettyjen maalien keskiarvo.

Aiemmin mainittujen Söderholmin ja Puustisen lisäksi HIFK:n kokoonpanosta ovat todennäköisesti poissa hyökkääjät Matti Kuparinen ja Niko Piiparinen sekä puolustaja Mikko Kurvinen.  Pelicansin joukkueesta kokoonpanon ulkopuolella lienevät edelleen hyökkääjät Pavel Rosa sekä Marko Pöyhönen. Hyökkääjien Tuomas Santavuoren ja Kimmo Koskenkorvan paluu pelaavaan kokoonpanoon on mahdollisuuksien rajoissa.

Seuraa Heitä

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

HIFK:takin kuuden kauden ajan edustanut Pikkarainen on iskenyt tällä kaudella toistaiseksi neljä maalia. Onko parhaimmillaan 24 maalia kaudessa iskeneen voimahyökkääjän ruuti kuivempaa keskiviikkoiltana entisessä kotihallissa?

Tuukka Mäkelä #14 |

Puolustaja

Vuoden alussa HIFK:n vahvuuteen liittyneen jämerän peruspakin ollessa kentällä on punapaitojen maalin edessä tarjolla vain makuupaikkoja. Väläytti lauantain kotiottelussa myös tuloksentekopotentiaaliaan iskettyään TPS:ää vastaan pisteet 1+2.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Corey Elkins 4 1 5
2.János Hári 0 3 3
3.Tuukka Mäkelä 1 2 3
4.Jason DeSantis 0 2 2
5.Ville Peltonen 1 1 2
Pelicans M S P
1.Vili Sopanen 1 5 6
2.Joel Mustonen 3 2 5
3.Jan Latvala 1 3 4
4.Pekka Saarenheimo 0 4 4
5.Miikka Männikkö 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle