Kevätkauden startti

LIIGA / Ennakko
HIFK on voittanut joukkueiden kaksitoista edellistä kohtaamista. Löysikö Pelicans joulutauolla aseet HIFK:n lyömiseksi vai jatkaako HIFK keskinäisten otteluiden voittokulkuaan?

Kuntokäyrät

Kotijoukkue lähti joulutauolle voittamalla Ilveksen tasaisen ottelun jälkeen lukemin 3-0.

Kokonaisuutena HIFK on parantanut peliään jatkuvasti, osoituksena pistetilin karttuminen siihen tahtiin, että HIFK:ta voi pitää jälleen vakavasti otettavana ehdokkaana pudotuspelien kotietuun.

Marraskuun maajoukkuetauon jälkeiset ottelut olivat Pelicansille vaikeita ja pistetili ei karttunut toivottuun tahtiin.

Ennen joulutaukoa Pelicansin onnistui kuitenkin katkaista orastava syöksykierre ja joukkue lähtikin tauolle neljän ottelun voittoputkessa. Voittoputken aikana Pelicans kaatoi kahdesti sarjakärki KalPan sekä kahden pisteen arvoisesti Ilveksen ja JYPin.


Onko Ryan Laschilla ottelussa aihetta juhlaan?
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

HIFK:n kohdalla mielenkiinto kääntyy hyökkäyspelin toimivuuteen ilman Mikael ja Markus Granlundia. Veljesten ollessa pois kokoonpanosta, täytyy muiden korkean profiilin pelaajien nostaa tasoaan. Etenkin Kim Hirschovitsille aukeaa mahdollisesti jopa viimeinen näyttöpaikka. Myös kokeneiden Kimmo Kuhdan sekä Ville Peltosen otteisiin ansaitulla levolla on todennäköisesti ollut positiivinen vaikutus.

Avausmaalin merkitys on tunnetusti suuressa roolissa, mutta sitä se on ollut etenkin HIFK:n otteluissa. Edelliset yhdeksän joukkueen ottelua ovat päättyneet avausmaalin tehneen joukkueen voittoon ja koko kauden aikana HIFK on onnistunut nousemaan ainoastaan kahdesti voittoon vastustajan tehtyä avausmaalin.

Edellinen ottelu joukkueiden välillä päättyi liigan jäähyennätyksen rikkoutumiseen. Onko sotakirveet jo haudattu ja kestääkö hermokontrolli? Uskaltavatko molemmat viedä tilanteet loppuun asti vai vaikuttaako edellisen ottelun kahinoista aiheutuneet lehtiotsikot liikaa ja kentällä nähdään harmaa keskitalven ottelu?

Kokoonpanot

HIFK:sta poissa ovat varmuudella nuorten MM-kisoissa mukana olevat Granlundin veljekset. Siim Liivik kärsii Ilves ottelusta saamaansa pelikieltoa. Sairastuvalla jatkanee Markus Kankaanperä, Erkki Rajamäki, Turo Järvinen sekä Juuso Riksman

Pelicans päässee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, kun maalivahti Niko Hovisen, puolustaja Markus Seikolan sekä kylkivammasta kärsineen Max Wärnin toivotaan palaavan kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle