Hyytynyt HIFK yrittää vastata Pelicansin lentoon

LIIGA / Ennakko
Pelicansin vauhti Lahdessa tasoitti ottelusarjan
Tilanne puolivälierävoittojen suhteen tasoittui HIFK:n ja Pelicansin välillä torstaina Lahdessa, kun kotijoukkue otti arvokkaan 3-2-voiton jatkoajalla. HIFK:n voittokulku on nyt tyssännyt kahteen perättäiseen tappioon. Kurssin korjaaminen Helsingissä kotiyleisön edessä siivittäisi joukkueen uuteen vauhtiin.

Pelicans on lyönyt uuden vaihteen päälle taistelussa jatkopaikasta. Joukkueen suoritus torstaina oli taattua pudotuspelitavaraa. Lahtelaiset antoivat HIFK-pelaajille kovaa takakarvausta ja viimeisenä lukkona seisoi itsevarma maalivahti Niko Hovinen. Tuolloin nähtiinkin kuinka Pelicans nousi haastajan rooliin.

HIFK:n kadoksissa oleva ote

Ottelusarjan alussa HIFK oli murhaavan tehokas ylivoimalla. Kahdessa edellisessä pelissä samat otteet ovat loistaneet poissaolollaan. Lahtelaisryhmä on kerta toisensa jälkeen saanut hämmennettyä vastustajan peliä.

Pelicansille ottelun torstaina ratkaisi Juhani Tyrväinen. Antti Törmäsen suojattien ei myöskään tule unohtaa siniviivalla ylivoimilla päivystävää Juha Leimua, jolla on loistava laukaus.

Punanuttujen puolelta Jasse Ikonen on ollut näkyvässä roolissa viime aikoina ja torstain pelissä puolustaja Yohann Auvitu pääsi pitkästä aikaa maalinmakuun. Mies on arvokas pelaaja, sillä osaa toimia myös hyökkääjänä. Joonas Rask puolestaan on herhiläisenä vastustajan iholla ja taitaa keinot joilla hoitaa kiekko omille. Lauantain kotijoukkue teki myös yllättävän ratkaisun, kun se vasten ennakkotietoja passitti maaliin Kevin Lankisen.

Mihin katosi Järvinen

Edellisistä otteluista on poissa ollut HIFK:n tärkeä lenkki. Juuso Puustinen yrittää selättää flunssan lauantaiksi. Puolustuspäässä helsinkiläiset kokivat kolauksen, kun Joonas Järvinen katosi laatikosta ensimmäisen erän jälkeen torstaina. Mies on iso pala puolustusta.

Oli Petri Matikaisen strategialla laittaa isokokoinen Hovinen maalille Janne Juvosen sijaan vaikutusta tilanteen käänteeseen tai ei, fakta on nyt, että lauantaista ei tule kummallekaan läpihuutojuttua. Tiukassa kamppailussa yksi maali saattaa olla ratkaiseva.

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä roikkuu vastustajassa takiaisena.

Juha Leimu #9 |

Puolustaja

Leimun laukaus on kovaa valuuttaa. Ylivoima vastuuta annetaan paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle