HIFK:lle vieraita Lahdesta - Puustinen palaa kokoonpanoon

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK:n avainpelaajiin lukeutuva Juuso Puustinen palaa kokoonpanoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin IFK saa tiistaina vieraita Lahdesta, kun perjantaina Lukon kotonaan voittanut Pelicans saapuu Helsinkiin. HIFK puolestaan kärsi perjantaina tappion vierasottelussa Ässiä vastaan. Mielenkiintoa kotijoukkueen kannattajille lisää HIFK:n avainpelaaja Juuso Puustisen paluu kokoonpanoon.

Helsingin tiistai-illassa on edessä mielenkiintoinen kamppailu, kun HIFK kohtaa Pelicansin. Pelicans nappasi makoisan 3-0-voiton Lukosta perjantaina kotihallissaan. Sarjataulukossa HIFK on sijalla 8. ja Pelicans peräti neljä ottelua enemmän pelanneena sijalla 11. Pisteitä HIFK on onnistunut keräämään kuusi enemmän, kuin illan vastustaja Pelicans.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, silloinkin Helsingin jäähallissa. Vajaa kuukausi sitten pelatussa ottelussa Pelicans menetti kahden maalin johtonsa ja HIFK nappasi voiton voittomaalikilpailun jälkeen, kun Nikolai Goldobin veivasi ansaitun lisäpisteen Helsinkiin. 

HIFK saa kaivattua lisävoimaa hyökkäykseen, kun Juuso Puustinen palaa kokoonpanoon tiistain kamppailussa. Myös puolustaja Lauri Taipalus on tiistaina pelikunnossa.

Hyvä kotijoukkue vastaan huono vierasjoukkue

Pelicans on voittanut tämän kauden vierasotteluisaan vain kaksi, ja vastaavasti kotijoukkue HIFK on hävinnyt pelaamistaan kotiotteluistaan ainoastaan kaksi. Kotiotteluissaan HIFK:n alivoima on ollut sarjan huonointa. HIFK on kotiotteluissaan ollut 33 kertaa alivoimalla, joista yhdeksässä kiekko on löytänyt tiensä kilpipaitojen maaliin. Vastaavasti HIFK on kotikaukalossaan onnistunut myös itse 3 kertaa yllättämään vastustajansa pelatessaan alivoimalla.

HIFK:n ylivoimaprosentti on puolestaan tasan 20. HIFK:n 55:stä ylivoimamahdollisuudesta 11 on tuonut tulosta.

Pelicansin ylivoima vieraskaukalossa puolestaan on ollut Liigan toiseksi heikointa. 41 kertaa joukkue on pelannut ylivoimaa, joista vain neljä on tuottanut tulosta. Alivoima Pelicansilla sen sijaan on toiminut vieraskaukalossa sarjan toiseksi parhaiten. Joukkue on pelannut vierasotteluissaan 50 kertaa alivoimalla, joista seitsemässä kiekko on löytänyt tiensä Pelicansin maaliin. 

Vastakkain ovat siis heikkoa alivoimaa kotikaukalossaan pelaava HIFK, sekä hyvää alivoimaa vieraskaukalossa pelaava Pelicans. Pystyykö Pelicans parantamaan huonoa ylivoimaansa sarjan huonointa alivoimajoukkuetta vastaan, vai palaako HIFK jälleen voittojen tielle?

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Juuso Puustinen palaa loukkaantumisen jälkeen takaisin kaukaloon. Nälkä on Juusolla varmasti kova, ja HIFK saa kaivattua lisävoimaa hyökkäykseen.

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

Juvonen nappasi perjantaina Lukkoa vastaan 36 torjuntaa, ja nolla pelin. Jatkuuko Juvosen huippuvire myös vieraskaukalossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle