Halloweenin aatto – ilta, jona HIFK palaa kotiin ja kohtaa Pelicansin

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Ville Husson loistovire torstainakin?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Naamioiden yötä edeltävänä iltana urheilufanit pääsevät nauttimaan Pelicansin vierailusta Nordenskiöldinkadulla. Stadissa lähtökohdat ovat selvät. HIFK kohtaa edelliskauden pudotuspeleissä paremmaksi osoittautuneen Pelicansin.

HIFK luistelee torstain kiekkoiltaan pitkän vieraskiertueen jälkeen kotikentällään Helsinki Horse Show:n päätyttyä. Varamiehinen helsinkiläisjoukkue esitti pirteitä otteita, kun se voitti tiistain kierroksella Ässät 1−5-lukemin Isonmäen jäähallissa. Pelicans puolestaan meni kotonaan voittomaalikilpailuun Tampereen Ilveksen kanssa ja hävisi 2−3.

Lauri Taipalus, Daniel Grillfors, Toni Söderholm – loukkaantumisten lista on HIFK:llä pitkä. Tästäkin huolimatta joukkue oli vireessä. Esimerkiksi Hannu Pikkaraisen paluu kilpipaitaan oli tiistaina näyttävä, ja Tomas Zaborsky maalasi entistä seuraansa vastaan ja sai kiekon muistoksi.

Pahasti rampautunut puolustus väläytteli myös onnistumisillaan. Alivoima toimi, ja ylivoimalla tuli tulosta. Kirsikkana kakun päällä seisoi maalilla varmaotteinen Ville Husso, jonka ohittamisesta saattaa Pelicans saada päänvaivaa. Hän torjui 38 kertaa, ja lahtelaistenkin rämpiessä omien loukkaantumisten suossa, ei tehokkaita ketjuja ainakaan tiistaina ollut löytynyt.

Tässä on Pelicansin valmentaja Tomi Lämsän suurin työ. Hänen pitäisi löytää muutama maalinikkari, joiden panoksella vastustajan verkko alkaisi heilumaan todenteolla. Mikäli HIFK:n alivoimapelaaminen sitten on samalla tasolla kuin Ässiä vastaan, saattaa vieraiden ylivoimakin jälleen kerran lyödä tehottomana päätään pleksiin.

Tiistain ottelussa Pelicans sortui virheisiin, ja tappioputki venyi kolmen ottelun mittaiseksi. Ilveksen pelaajat pääsivät moneen otteeseen kuin varkain maalipaikkoihin, mutta maalivahti Janne Juvonen piti lahtelaisia pystyssä.

Kolmannen erän alussa mentiin vielä kotijoukkueen komennossa, mutta kaikki kääntyi kun Ilves pääsi kahdella yhtä vastaan, ja tasoitti pelin Roope Hintzin laukauksella.

Liigan sarjataulukossa HIFK on kahdeksan pistettä Pelicansin edellä ja täydellä pistepotilla joukkue onnistuisi kipuamaan ohi JYPin kuudenneksi. Kun otetaan huomioon vielä se fakta, että HIFK tuli hyvän kauden alun jälkeen ryminällä alas, niin nousu paraatipaikalle liikkuu varmasti jokaisen punapaidan mielessä. Lisäksi tuore puolustusosasto haluaa näyttää osaamistaan. Helsinkiläisillä on kaiken lisäksi vähemmän pelejä pelattuna kuin monella kärkipään joukkueella.

Pelicansin tilanne on päinvastainen. Sarjataulukossa vierailija majailee häntäpäässä ja pelejä on kertynyt jo 19. Se on kolme enemmän kuin torstain vastustajalla. Voitolla lahtelaiset sivuuttaisivat Ässät.

Kalavelkoja on kotijoukkueella kuitattavana, sillä vierailija tipautti HIFK:n pudotuspeleissä viime kaudella. Mikäli joukkueille ei sairastuvilta apuja heru, näyttää torstai-illasta kehkeytyvän varamiehistöjen mittelö.

Seuraa Heitä

Hannu Pikkarainen #48 |

Puolustaja

Hannu Pikkarainen kirjautti nimiinsä kaksi syöttöpistettä tiistain ottelussa. Jatkuuko tahti maalien merkeissä?

Juha Leimu #9 |

Puolustaja

Pelicansin kapteeni ja puolustuksen teräsmies kunnostautui jälleen maalinteossa tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle