Helsinkiin vieraita Raumalta

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko Lukko horjuttamaan väkevästi aloittanutta kotijoukkuetta?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin IFK saa kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa vieraita länsirannikolta, kun Rauman Lukko saapuu Helsinkiin testaamaan kotijoukkueen kunnon.

Molemmat joukkueet aloittivat kautensa eilen. Lukko voitti paikalliskamppailussa kotonaan Ässät niukasti 1-0, kun taas HIFK murjoi Bluesia vastaan vieraskaukalossa tylyt lukemat 6-1. Viime kaudella joukkueet kohtasivat Helsingissä kolme kertaa, joista kaksi päättyivät kotijoukkueen juhliin. Lauantai-illan ottelusta voidaan povata kärkikamppailua, sillä molempia joukkueita on veikattu sarjan kärkipäähän.

HIFK:n täyspitkät harjoitusottelut Liiga-joukkueita vastaan sujuivat varsin mallikkaasti. Joukkue ei hävinnyt niistä otteluakaan, ja maalierokin oli 15-3. Samaa linjaa jatkoi myös kauden avausottelu Espoossa, kun HIFK oli ensimmäisten minuuttien jälkeen pitelemätön, ja löi taululle lukemat 1-6. Erityisesti ykkösketju Zaborsky-Ramstedt-Rask jatkoi siitä, mihin keväällä jäi. Hyvällä liikkeellä pelannut ykkösketju oli lopulta ottelussa täysin suvereeni, tehden puolet HIFK:n kuudesta maalista. Raumalaisilla riittääkin mietittävää, kuinka HIFK:n ykkösketju saadaan kuriin.

Lukon harjoitusottelut sujuivat vaihtelevasti. Mukaan mahtui jo perinteeksikin muodostunut pitsiturnauksen voitto, sekä jatkopaikka CHL:ssä. Lukko aloitti kauden myös täydellä pistepotilla, kun joukkue nappasi Ässien hyvistä maalipaikoista huolimatta niukkamaalisen 1-0 kotivoiton paikallisvastustajastaan. Lauantaina Helsingissä iskevät yhteen kaksi suurilla odotuksilla kauteen lähtenyttä joukkuetta. Sekä HIFK, että Lukko on povattu monien eri medioiden toimesta aivan sarjan kärkipäähän, molempia jopa yhdeksi mestarisuosikeista.

HIFK:n puolustuspeli uudella tasolla

Helsinkiläisten viimekauden ongelmakohdaksi jo kauden alussa muodostunut puolustus on tälle kaudelle vahvistunut selkeästi. Lähes koko kauden loukkaantuneena ollut Toni Söderholm lähti ulkomaille, mutta vastaavasti hallin ovista toiseen suuntaan saapuivat täsmavahvistukset Tommi Taimi, sekä Joonas Järvinen. Uudet vahvistukset ovat pelanneet useasti pakkiparina, niin myös kauden avausottelussa Espoossa. Järvisen myötä helsinkiläiset saavat puolustukseen roimasti fyysisyyttä, mistä HIFK:lla oli pula koko edellisen kauden ajan. Taimi puolestaan tuo kiekollista osaamista, sekä tukea hyökkäyksiin.

Lukolla muutamia loukkaantumisia, HIFK:n maalilla muutoksia?

Raumalaisilla on hieman enemmän loukkaantumisia, kuin kotijoukkueella. Rauamalaisilta olivat Ässiä vastaan pelatusta ottelusta poissa Ville Vahalahti, Eetu Koski, Miko Malkamäki, Olavi Vauhkonen, sekä Miika Koivisto. Kotijoukkueen loukkaantumislista on hieman lyhyempi, eikä HIFK:n vakiokokoonpanosta puutu, kuin Thomas Nykopp, Matti Lamberg, sekä Ilveksestä Helsinkiin siirtynyt Roope Hintz.

HIFK:n maalivahti lauantain otteluun on kaikkea muuta, kuin varma valinta. Ville Husso aloitti kauden loistavilla otteilla, mutta peliaikaa janoaa myös Kevin Lankinen, joka esitti huikeita otteita viime keväänä. Maalivahtien tasaisuus luo HIFK:hon positiivisen ongelman, jossa maalivahdeille on helppo antaa lepopäiviä.

Edellisellä kaudella joukkueiden avausottelu Helsingissä päättyi vasta jatkoajalla, kun Tomas Zaborsky ratkaisi jatkoajalla vain seitsemän sekunnin pelaamisen jälkeen. Nähtäväksi jää, pääsevätkö joukkueet kokeilemaan uutta jatkoaikasysteemiä heti kauden toisessa ottelussa.

 

Seuraa Heitä

Joonas Järvinen #36 |

Puolustaja

Joonas Järvinen saapui Helsinkiin paikkaamaan HIFK:n vajetta fyysisyydessä. Jo harjoitusotteluista lähtien on käynyt selväksi, että Järvisestä tulee muodostumaan kotijoukkueen suosikkipelaaja. Varmaa kiekollista pelaamista, ja sivutuotteena painavia taklauksia. Järvisen ensimmäinen esiintyminen Helsinkiläisyleisölle runkosarjassa saa helsinkiläisyleisön janoamaan taklauksia.

Kelly Zajac #19 |

Keskushyökkääjä

Kelly Zajac on koeajalla Lukossa, ja tarjoili paikallisottelussa Ässiä vastaan syötön Toni Koiviston maaliin. Dufva ei halunnut ottelun jälkeen heitellä voltteja, mutta nähtäväksi jää, saako Zajac lunastettua paikkansa Lukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle