Jatkaako HIFK voittojen tiellä?

LIIGA / Ennakko
Voittojen tielle palannut HIFK saa perjantaina vieraita Savosta, kun kovakuntoinen KalPa matkaa joukkueen vieraaksi. Ottelusta voidaan odottaa kovatasoista, sillä molemmista joukkueista löytyy muutama todella kuuma nimi.

Kuntokäyrät

HIFK otti keskiviikkona ison voiton paikallisvastustajastaan Jokereista. Sitä ennen joukkue hävisi vieraissa TPS:lle ja pöllytti Ilvestä Hakametsässä lukemin 6-0.

KalPa voitti keskiviikkona kotonaan Lukon selvin luvuin 5-2. Joukkue on mättänyt maaleja urakalla myös aiemmissa otteluissaan, sillä HPK kaatui lukemin 5-3 ja Pelicans murskaluvuin 6-1.


Granlundin veljekset ovat olleet viime otteluissa hyvässä tikissä.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

HIFK:n keskiviikkoinen voitto oli joukkueelle todella tärkeä. Joukkue on vaeltanut enemmän tai vähemmän syvällä koko alkukauden, ja voitto pahimmasta kilpakumppanista auttaa varmasti pelin saamisessa takaisin uomiinsa. Janne Pesosen tulo seuraan tuo hyökkäysosastolle vieläkin enemmän taitoa ja tulivoimaa.

Etenkin kotijoukkueen ylivoima on tällä hetkellä täynnä todella vaarallisia ja kuumia pelaajia. HIFK iski keskiviikkona kaksi maalia ylivoimalla Jokereita vastaan, joten KalPan on syytä pysyä poissa jäähyaitiosta. Yhdeksän ottelun pisteputkessa oleva Mikael Granlund iski keskiviikkona kahdesta paikastaan kahdesti, joten supertähdelle ei sovi antaa yhtään ylimääräistä tilaa.

Keskiviikkona KalPa karkasi kahden maalin johtoon ja ottelu näytti jo selvältä. Joukkue kuitenkin tuli toiseen erään arkaillen, ja päästi Lukon tasoihin. Perjantaina tämänkaltaisiin tason heilahteluihin ei ole varaa, sillä voiton saanut HIFK tulee varmasti kovaa päälle koko ottelun.

Kokoonpanot

HIFK:lta on sivussa loukkaantumisten takia puolustajat Mikko Kurvinen, Ilari Melart, Christian Silfver sekä laitahyökkääjä Robert Nyholm. Myös keskiviikkona katsomossa istuneen Kim Hirschovitsin pelaaminen on epävarmaa.

KalPan kokoonpanosta puuttuvat ainakin Sami Kapanen ja Jussi Timonen. Ari Ahonen palaa jälleen tolppien väliin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Mikael Granlund 3 3 6
2.Ville Peltonen 3 3 6
3.Petteri Wirtanen 2 3 5
4.Eero Somervuori 2 2 4
5.Kimmo Kuhta 1 3 4
KalPa M S P
1.Tuomas Kiiskinen 3 5 8
2.Sakari Salminen 5 2 7
3.Matti Kuparinen 0 7 7
4.Jyri Junnila 0 3 3
5.Tommi Jokinen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle