Saturday night fever?

LIIGA / Ennakko
Perjantaina Raumalta kolme vieraspistettä saalistanut HIFK saa vastaansa perjantaina viimeisellä sekunnilla Pelicans-ottelun voittaneen Kärppien ryhmittymän. Vahvassa vireessä olevalta kotijoukkueelta ja kokeneella huippunimellä varustellulta Kärpiltä on lupa odottaa lauantaina todellista huippuottelua.

Kuntokäyrät

Lauantain ottelun isäntäjoukkue HIFK jatkoi perjantaina voittoputkeaan, kun se pystyi kukistamaan vierasottelussa Rauman Lukon. Perjantain ottelussa punapetojen tahtipuikkoa heilutti tällä kertaa veljesparin nuorempi osapuoli Markus Granlund, joka keräsi kasaan kolme (2+1) tehopistettä.

Lauantaina toisen vierasottelun kahden päivän sisään pelaava Kärpät otti perjantaina kolme pistettä Pelicansin kustannuksella. Tapa, jolla pisteet tulivat, oli oululaisryhmän kannattajille ikimuistoinen. Julius Junttilan viimeisen sekunnin yritys miinuskulmasta päätyi Pelicansin verkkoon ja täydet pisteet lähtivät mukaan Helsinkiin suunnanneeseen bussiin. Jo tiistaina Kärpät katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se kukisti TPS:n lukemin 4-1.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti. Molemmista otteluista voittajana on poistunut HIFK, kun lokakuun alussa Helsingissä kotijoukkue oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2 ja Oulussa saman kuun puolessa välissä lukemat olivat 3-6.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue HIFK:n ongelmat ovat löytyneet puolustuspäästä heikomman tammikuun aikana. Ongelmat ovat jatkuneet myös voittoputken aikana, mutta perjantaina Raumalla petoryhmä pystyi petraamaan omaan pään pelaamisessa. Laadukkaalla hyökkäysmateriaalilla varustettu HIFK on saanut maalinteon tehokkuuden tarvittavalle tasolle voittoputken aikana.

Vierasjoukkue Kärpät puolestaan on kärsinyt jo pitkään ailahtelevista suorituksista. Perjantaina Lahdessa ailahdukset näkyivät helppoina virheinä omassa päässä, jotka avasivat Pelicansille hyvät mahdollisuudet maalien tekoon. Ailahtelevia suorituksia on kuitenkin seurannut myös paremmat otteet, joista esimerkkinä toimii Pelicans-ottelun kolmas erä, jossa peliä hallinnut oululaisryhmä pystyi kääntämään ottelun itselleen.


HIFK on saanut tuulettaa joukkueiden tämän kauden kohtaamisissa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Kärppien ja HIFK:n väliset ottelut ovat olleet fyysisiä jo monena edellisvuotena. Perjantaina Lahdessa Kärpät pystyi hyvin haastamaan isäntäjoukkueen juurikin fyysisellä puolella eri kahakoissa, ja päävalmentaja Hannu Aravirran ryhmittymä ei pelkääkään lähteä mukaan tunnerikkaisiin tapahtumiin.

Pelillisellä puolella HIFK on ollut hankala vastustaja Kärpille. Oululaisryhmä pystyi hyvällä karvauspelillään riistämään kiekkoja Pelicansin puolustukselta perjantaina, mikä näkyi monina hyvinä maalipaikkoina. Juuri HIFK on kärsinyt puolustuspään ongelmista avauspelaamisen suhteen ja täten oululaisilla on iskun paikka kyseisellä osastolla.

Kärpät on saanut erityisesti ylivoimansa viime aikoina hyvälle mallille ja perjantaina Lahdessa joukkue mättikin kaksi ylivoimamaalia ja yhden alivoimamaalin. Ylivoiman kapellimestarina perjantaina hääri yli tuhannen NHL-ottelun konkari Jozef Stümpel, joka oli heti alati vaarallinen.

Myös HIFK oli perjantaina tehokkaana ylivoimalla ja täten lauantain ottelussa jäähyjen välttäminen tulee olemaan molemmille joukkueille tärkeä tekijä voiton tavoittelussa.

HIFK lähtee lauantain otteluun siipirikkoisella puolustuksella, jossa mukana on ensimmäisen SM-liigapelinsä pelaava Christian Sifver, joka pelaa ruotsalaispuolustajan Daniel Fernholmin vierellä.

Kokoonpanot

HIFK:n päävalmentajan Petri Matikaisen mukaan IFK:n kokoonpano ei koe muutoksia perjantain ottelun jälkeen lauantaina Kärpät-otteluun. Poissa ovat edelleen puolustaja Markus Kankaanperä, hyökkääjät Turo Järvinen ja Niko Piiparinen sekä maalivahti Juuso Riksman. Poissa on myös Mikko Jokela, joka loukkaantui perjantaina Raumalla.

Kärppien kokoonpanosta poissa ovat puolustajat Ville Pokka ja Mikko Lehtonen ja hyökkääjät Miikka Salomäki ja Jari Viuhkola.

Maalivahti Tomi Karhunen puolestaan siirtyy Slovakiaan, kun taas kakkosmaalivahtina Johan Backlundin takana viime aikoina toiminut Ville Hostikka saa puolestaan torjuntavastuun lauantain otteluun.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Toni Söderholm 1 5 6
2.Mikko Kousa 2 3 5
3.Eero Somervuori 1 4 5
4.Markus Granlund 2 3 5
5.Mikael Granlund 2 2 4
Kärpät M S P
1.Juha-Pekka Haataja 5 1 6
2.Ivan Huml 2 3 5
3.Oscar Eklund 0 4 4
4.Joonas Donskoi 0 3 3
5.Juho Keränen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle