HIFK:n vuosi alkaa todellisella testillä

LIIGA / Ennakko
Jussi Rynnäs valittiin joulukuun kuukauden pelaajaksi.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Viimeiset 27 ottelua ovat tuottaneet 25 voittoa, 95 tehtyä maalia, 42 päästettyä. Kärpät on alun kangertelun jälkeen ottanut paikkansa sarjataulukon kärjessä. HIFK:lla on täysi työ pysäyttää oululaisten rynnistys ja pitää täysi pistepotti Helsingissä.

Kärpät on hävinnyt viimeisestä 27 ottelustaan ainoastaan kaksi. Viimeisin tappio on joulun välipäivien vierasottelusta HPK:ta vastaan, jossa oululaiset taipuivat jatkoajan jälkeen lukemin 4-3. Sarjataulukossa joukkue on repinyt eroa toisena tulevaan Tapparaan jo seitsemän pistettä ja kolmannella sijalla olevaan SaiPaan eroa on jo huikeat 18 pistettä.

HIFK puolestaan taistelee kynsin ja hampain kotiedusta. Tällä hetkellä joukkue on neljäntenä, eroa edellä olevaan SaiPaan neljä pistettä. Viime otteluissa helsinkiläisten paras terä on ollut hieman kateissa. Neljästä viimeisimmästä koitoksesta on tullut tappiot SaiPalle, Lukolle ja Jokereille. Ainoa voitto on tullut Pelicansin kustannuksella.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, Kärpät on ollut molemmissa vahvempi. HIFK on onnistunut tekemään ainoastaan yhden maalin Kärppien kahdeksaa vastaan. Ensimmäisen ottelun Kärpät voitti tylysti 5-0 ja ottelu oli Brad Thiessenille lopun alkua HIFK:n veräjänvartijana.

Kärpillä onnistujia leveällä rintamalla

HIFK:n kannalta suurin mielenkiinto kohdistuu maalin suulle. Pelicansia vastaan nollapelin pelannut Joakim Lundström siirrettiin avaamaan luukkua seuraavassa ottelussa Jokereita vastaan, jossa maalille luisteli Antti Ore. Perjantaina lienee jälleen Lundströmin vuoro.

Työn sarkaa maalin suulla riittääkin, sillä Kärpät on tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja tämän kauden Liigassa. Eikä kyseessä ole vain yhden tai kahden ketjun joukkue. Esimerkiksi kahdessa aiemmassa HIFK:ta vastaan käydyssä ottelussa peräti 12 miestä on päässyt tehopisteiden muodossa ottelupöytäkirjaan. Innokkaimpana HIFK:ta vastaan on häärinyt Juhamatti Aaltonen, joka on onnistunut kolmeen otteeseen heiluttamaan verkkoa HIFK-vahtien takana.

Erikoistilanteissa kumpikin joukkue on Liigan kärkipäätä. Kärpät on sarjan tehokkain ylivoimajoukkue, HIFK:n seuratessa vanavedessä toisena. Alivoimalla taas helsinkiläiset pitävät verkkonsa puhtaana parhaiten. 

Helsinkiläisten sairastupa on tyhjenemään päin. Viime vuoden puolella poissa olivat vielä Matti Kuparinen, Juuso Salmi sekä Mikko Kurvinen, joiden paluu kaukaloihin on vain ajan kysymys. Ykkösmaalivahdiksi kivunneen Ville Husson taival nuorten MM-kisoissa jatkuu vielä Suomen edettyä mitalipeleihin.

Kärppien sairastuvalla ei mainittavaa ruuhkaa ole. Nuorten MM-kisoissa sen sijaan ovat mukana Ville Pokka sekä Saku Mäenalanen.

Seuraa Heitä

Ville Peltonen #16 |

Laitahyökkääjä

Noussut pistepörssin kymmenen kärkeen. Edelleen jaksaa yllättää järkevyydellään. Liikkeen hidastuessa sijoittuu entistä paremmin. Kokeneen konkarin ei tarvitse juosta kiekon perässä, vaan odottaa että kiekko tulee luokse.

Atte Ohtamaa #55 | Kärpät

Puolustaja

Kaikessa hiljaisuudessa noussut koko liigan tehotilaston jaetulle piikkipaikalle. Kahdessa edellisottelussa on lisäksi syntynyt mukavat tehot 1+3 ja oma piste-ennätys on enää kolmen pisteen päässä.

Eero Somervuori #8 |

Laitahyökkääjä

Viisi ottelua ilman tehopisteitä. Vaikkei kuulu ylivoiman ydinpelaajiin, on saldo silti heikko. Yrityksen puutteesta ei voi silti syyttää.

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Kauden alussa huikeita pisteitä takonut kanukki ei ole päässyt pisteille viime otteluissa. Kuuden edellisottelun aikana miehen pistesarakkeeseen on merkitty ainoastaan yksi syöttöpiste.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Ville Peltonen 2 4 6
2.Juuso Puustinen 1 4 5
3.Toni Söderholm 1 3 4
4.Mika Partanen 1 2 3
5.Jasse Ikonen 1 1 2
Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 2 2 4
2.Jari Viuhkola 1 3 4
3.Atte Ohtamaa 1 3 4
4.Mika Pyörälä 1 2 3
5.Ivan Huml 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle