Jokereilla mahdollisuus ratkaista Stadin herruus

LIIGA / Ennakko
Painiiko Jokerit kauden kolmannen voittonsa HIFK:sta?
Kuva © Jussi Kivimäki
HIFK ja Jokerit kohtaavat viimeistä kertaa Helsingin jäähallissa. Otteluvoitot ovat tällä kaudella Jokereille 2−1. Ratkaiseeko Jokerit viimeisen Stadin herruuden itselleen vai siirtääkö HIFK ratkaisua kauden viimeiseen kohtaamiseen?

Tomek Valtosen ura päävalmentajana Liigassa alkoi voitolla, kun Jokerit vei täyden pistepotin HPK:n nenän edestä. Voittomaalin laukoi Janne Lahti. HIFK puolestaan nollasi Lahdessa Pelicansin ja katkaisi orastavan tappioputkensa Ryan Thangin, Ville Peltosen sekä Jasse Ikosen maaleilla.

Kohtaaminen on viimeinen joukkueiden välillä Helsingin jäähallissa. Tällä kaudella vanhat kilpakumppanit ovat kohdanneet kolmesti. Kaksi kertaa Jokerit on vienyt pidemmän korren, HIFK on onnistunut voittamaan kerran.

Aikaisemmat kohtaamiset eivät ole olleet yksilöiden paraatimarssia, vaan voitot on tullut tarkan puolustuspelaamisen avulla. HIFK:n Peltosella sekä Jokerien Teuvo Teräväisellä ja Nicklas Hardtilla on kasassa kolme syöttöpistettä aiemmista kohtaamisista.

Malttia vai yli-innokkuutta?

HIFK:n puolustus on kauden mittaan kehittynyt asteittain. Viimeisenä muutoksen on kokenut oman alueen puolustus- ja ohjauspelaaminen. Aiemmin HIFK:ta rokotettiin armottomasti maalin edustalta ja vastustajat pystyivät ohjaamaan pelinsä suoraviivaisesti kohti maalia. Viimeisen kuukauden aikana vain harvat joukkueet ovat onnistuneet murtamaan punapaitojen sumpun.

Viimeisenä lukkona on ollut maalivahti Ville Husso, joka on tällä hetkellä nuorten MM-kisoissa Ruotsissa. Tuuraajaksi HIFK hankki Joakim Lundströmin, joka debytoi perjantai-iltana HIFK:n maalilla torjuen heti nollapelin. Ruotsalainen ei joutunut venymään äärimmilleen nollapelinsä eteen, kaikkiaan torjuntoja kertyi 21. 

Jokeripakka puolestaan esiintyi Valtosen alaisuudessa aiempaa aktiivisempana. Joukkue pyrki kääntämään peliä ylempänä ja nopeammin. Parhaimmillaan taktiikka toimi, huonoimmillaan keskialue jäi vajaamiehiseksi ja HPK sai ylivoimahyökkäyksiä. Kuinka vierailijat malttavat pysyä pelin sisällä, kun vastassa on HIFK ja mieli karkaa hakemaan näyttävää taklausta?

Jokerien terävyydestä osan vie poissaolot. Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell ovat nuorten maajoukkueen matkassa, muita poissaolijoita perjantaina olivat Ossi Väänänen, Steve Moses, Matti Lamberg, Saku Salminen, Teemu Henritius, Antti Tyrväinen sekä Jeremy Dehner.

Poissaolijoita paikkaamaan Jokerit hankki lainasopimuksella Niko Peltolan Ilveksestä.

HIFK:lta poissa olivat Mikko Kurvinen ja pelikuntoa lähestyvät Matti Kuparinen sekä Juuso Salmi. Roope Talaja teki paluun loukkaantumisensa jälkeen.

Seuraa Heitä

Ryan Thang #90 |

Oikea laitahyökkääjä

Ei räisky, ei säihky. Tekee työnsä kovalla asenteella ja tehokkaasti. Katkaisi Pelicansin selkärangan lopullisesti perjantain koitoksessa tekemällä 0-2-maalin Jere Myllyniemen selän taakse.

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Kaventuneessa puolustuksessa Kousalta odotetaan tehoja HIFK:ta vastaan. Tehnyt toisen kauden maaleistaan juuri entisen joukkueensa verkkoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Ville Peltonen 2 2 4
2.Toni Söderholm 1 3 4
3.Juuso Puustinen 1 2 3
4.Mikko Jokela 0 2 2
5.Arttu Luttinen 1 1 2
Jokerit M S P
1.Ladislav Nagy 1 4 5
2.Riku Hahl 1 2 3
3.Janne Lahti 3 0 3
4.Nichlas Hardt 1 1 2
5.Jere Karalahti 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle