Ilves uudessa komennossa kauden kolmannen vierasvoiton perään

LIIGA / Ennakko
Perjantaina painitaan taas pisteistä HIFK:n ja Ilveksen välillä.
Perjantai-illan viihdettä Helsingin jäähallissa tarjoilevat HIFK ja Ilves. Vierasjoukkue tulee otteluun uudessa komennossa, kun penkin takana nähdään Kari Heikkilä. HIFK puolestaan katkaisi kotitappioiden putkensa lauantaina ja pyrkii pysymään voittojen tiellä.

HIFK on voinut ladata keskittymisensä täydellisesti Ilveksen kohtaamiseen, sillä viimeksi joukkue pelasi lauantaina ja seuraava ottelu on vasta tulevan viikon keskiviikkona. KalPaa vastaan punapaidat katkaisivat kolmen kotitappion putkensa vähämaalisessa 1-0-voitossa, jonka sankareiksi nousivat ainokaisen tehnyt Siim Liivik sekä kauden toisen nollapelinsä pelannut Ville Husso.

Ilves puolestaan on voittanut viimeisestä 12 ottelustaan vain yhden. Vastassa oli tuolloinkin HIFK, joka toisen erän lepsuilullaan tarjoili kissapaidoille etumatkan, jota ei pystynyt kuromaan kiinni. Edellisen kohtaamisen jälkeen Ilves on pelannut viisi ottelua ja kerännyt vain yhden pisteen. Viimeisimpänä pisteet tamperelaisten nenän edestä vei JYP, joka haki täyden pistepotin Hakametsästä 2-1-lukemin.

Vaikka Ilves vei edellisen joukkueiden kohtaamisen, HIFK on silti niskan päällä otettuaan kaksi voittoa kauden alun kohtaamisissa. Suurimpia otsikoita kaksikon kohtaamisissa ei ole vienyt maalit, vaan kurinpito. Ensimmäinen kohtaaminen muistetaan Arttu Luttisen poikittaisesta mailasta ja jälkimmäinen Antti Tyrväisen taklauksesta.

Heikkilä kääntämään kurssia

Ilves on valahtanut sarjataulukon jumboksi, Yksi suurimmista ongelmista on tehottomuus. Joulukuun alun jälkeen joukkue on pelannut kymmenen ottelua, joissa se on tehnyt 15 maalia. Puolustussuuntaan peli on ollut paremmin uomissaan ja vaatimattomasta hyökkäyspanoksesta huolimatta suurin osa tappiosta on tullut yhdellä tai kahdella maalilla.

Lopulta aneemiset otteet riittivät Ilveksen johdolle, ja Kari Heikkilä korvaa Tuomas Tuokkolan kissapaitojen penkin takana. Kokenut Heikkilä ruoti keinojaan kurssin kääntämiseksi Ilveksen nettisivuillla.

- Luulen, että muutokset liittyvät sellaisiin yksityiskohtiin, joilla voisi auttaa joukkuetta ja pelaajia itseluottamuksen kanssa. Joukkueelle on tullut paljon niukkoja tappioita, ja totta kai itseluottamus on ollut kovilla. Sitä yritetään pönkittää pelillisillä asioilla. Yritetään tuoda rohkeutta pelaajille, että he uskaltavat pelata täysillä. Ne jutut ovat tällä hetkellä päällimmäisenä.

- Pelit sitten osoittavat, mihin suuntaan lähdetään ja mitä pitää tehdä vielä paremmin. Muutosta tehdään jonkun verran, mutta kaikkea ei voi muuttaa kokonaan – se johtaa vain sekasortoon, kertasi Heikkilä.

Myös HIFK:lla on omat ongelmansa maalinteon suhteen. Joulutauon jälkeen joukkue on pelannut viisi ottelua ja tehnyt vain kertaalleen yli kaksi maalia. Samalla ajanjaksolla eturivin nimimiehistä Tomas Zaborsky, Juuso Puustinen, Mika Partanen ja Joonas Rask tuskailevat ilman tehtyä maalia. Tehopisteitä kvartetilla on yhteensä kolmen syöttöpisteen verran.

Tilastopoiminta

1. päivä lokakuuta. Päivä jolloin Ilves nappasi viimeksi täyden pistepotin vieraskentältä, kun Pelicans kaatui Lahdessa lukemin 2-1, Seuraavat 15 vieraspeliä ovat tuottaneet vaivaiset kolme pistettä. Kotiotteluiden perusteella Ilves olisi vankasti matkalla kohti pudotuspelejä, vieraspelit mukaan lukien sarjajumbo.

Käsittämättömän huonoa saldoa ei voi perustella edes täysin erikoistilannepelaamiselle, sillä tamperelaisten vierasalivoima on sarjan toiseksi pitävintä. Ylivoima tosin jättää huomattavasti toivomisen varaa reilun kymmenen prosentin onnistumistarkkuudellaan.

Seuraa Heitä

Arttu Luttinen #39 |

Laitahyökkääjä

Luttinen iski maalin Tapparan verkkoon 28. marraskuuta. Maali on HIFK-kapteenin viimeisin tehopiste. Edellisestä pisteestä on siis jo 11 ottelua.

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Kauden loistavasti aloittaneen Vihkon tahti on rauhoittunut kauden vanhetessa. Edelleen parhaimmillaan vaarallinen kiekon kanssa, mutta tällä hetkellä kulkee seitsemän ottelun maalittomassa putkessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle