HIFK ja Ilves kääntämään kurssiaan

LIIGA / Ennakko
Maanantaina HIFK:n maalia vartioi Kevin Lankinen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Maanantaina Helsingin jäähallissa HIFK saa vieraita Tampereelta, kun Ilves saapuu vieraaksi. Kumpikin joukkue on tällä hetkellä suvantovaiheessa ja joukkueilla on alla peräkkäisiä tappioita. Kumpi joukkueista kääntää kurssinsa voittoisaksi?

HIFK on kärsinyt kolme peräkkäistä tappiota, joista kaksi Liigassa Kärpille ja viimeksi Tapparaa vastaan voittolaukauskilpailun jälkeen. CHL:ssä helsinkiläisten taival loppui Frölundaa vastaan käytyyn otteluun, jossa joukkue taipui niukasti vasta viimeisellä minuutilla.

Myös Ilveksellä on allaan kolmen ottelun tappioputki. Vuorollaan pisteet tamperelaisten nenän edestä ovat vieneet Lukko, SaiPa ja JYP.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet vasta yhden kerran. Hakametsässä pelatun ottelun vei nimiinsä Ilves, joka kurmuutti helsinkiläisiä nuoriso-osastonsa johdolla lukemin 5-2. Ottelun sankareita olivat yhteensä tehot 3+4 kerännyt ketju Teemu Rautiainen - Aleksi Mustonen - Roope Hintz.

Maalintekovaikeuksia

Ilveksellä on ollut viime otteluissa todellisia maalintekovaikeuksia. Viimeisessä kahdeksassa ottelussa joukkue on tehnyt vain kahdeksan maalia, kaksi kertaa joukkueen maalitili on jäänyt avaamatta kokonaan ja vain kerran on tullut enemmän kuin yksi maali. Varsinkin kokeneemmat kärkimiehet Sami Sandellin ja Vojtech Polakin johdolla ovat tuskailleet tehottomuutensa kanssa.

Vastaavasti maalin suulla on Ilveksen tuki ja turva. Joukkueen maalivahtitandem Joonas Korpisalo - Juha Järvenpää kuuluu Liigan kärkipäähän. Maanantaina maalilla aloittaa Järvenpää.

HIFK:n maalin suulla on maanantaina Ville Husson maajoukkueleirin vuoksi Kevin Lankinen. Lankinen on pelannut tällä kaudessa viidessä ottelussa, joissa on esiintynyt parhaimmillaan erinomaisesti ja tarjonnut joukkueelleen mahdollisuutta voittaa. Nyt on Lankisella kauden paras näyttöpaikka edessä ja onnistuessaan voi lisätä myös loppukauden starttejaan.

Kotijoukkueella on ollut viime aikoina vaikeuksia pitää tasoaan yllä täydet 60 minuuttia. Ajoittain puolustuksessa on nähty nukahteluja, ajoittain hyökkäyksestä on puuttunut viimeinen terävyys ja paikat ovat jääneet käyttämättä.

Seuraa Heitä

Tommi Välimaa #72 |

Laitahyökkääjä

Välimaa ei ole niittänyt mainetta pistenikkarina, mutta viimeisessä yhdeksässä ottelussa päässyt pisteille kuudesti. Jatkuuko hyvä tahti maanantaina?

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Zaborsky päätti kuuden liigaottelun maalittoman kautensa lauantaina Tampereella. Yrityksen puutteesta ei ole maalittomuus kiinni, pudottiko onnistuminen apinan harteilta?

» Lähetä palautetta toimitukselle