HIFK hakee revanssia Ilveksestä

LIIGA / Ennakko
Ilveksen puolustuksen täytyy olla hereillä Helsingissä
Kuva © Timo Savela
Porin Ässistä napatulla voitolla kotiedun villi korttikierrokselle varmistanut HIFK saa vastaansa Vaasan Sportille taipuneen Tampereen Ilveksen. Kotijoukkueella on revanssin paikka, sillä tamperelaiset tylyttivät edellisessä kohtaamisessa helsinkiläisiä rumin lukemin.

HIFK on murheellisen Kärpät-ottelun jälkeen onnistunut kääntämään suunnan positiiviseen päin. Ensin kaatui SaiPa vieraissa 2-5 ja sama toistui torstaina kotona, kun Ässät hävisi runsasjäähyisen kamppailun 5-2.

Pitkään puolustuspäänongelmien kanssa pähkäillyt kotijoukkue on onnistunut paikkaamaan pahimmat virheet. Muutamaa lapsusta lukuunottamatta HIFK-pakkeja ei ole moittiminen. Ässät ei saanut pelin aikana rakennettua varsinaista painetta hyökkäyspäätyyn edes ylivoimalla.

Myös HIFK:n erikoistilannepelaaminen on väläytellyt elonmerkkejä. Sekametelisoppa, joka vielä jokin aika sitten oli punanuttujen ylivoimapelin kuva, on huuhtoutunut pois. Torstaina HIFK iski kolmesti ylivoimalla.

Ilvesmiehistö saa olla valmiina nälkäiseen kotijoukkueeseen. Nikolai Goldobin iski torstaina kahdesti, ja yleisöstä mylvittiin "horoši" (hyvä). Tomas Zaborsky on myös nostanut tasoaan. Hän iski maalin SaiPaa vastaan ja teki ylivoimamaalin torstaina. Paluun tehnyt Toni Söderholm kunnostautui Micke-Max Åstenin kanssa fyysisellä osa-alueella ja tunteet tulevat varmasti käymään lämpiminä myös tulevaisuudessa.

Tamperelaisleirissä hurmos on varmasti kohdillaan. Edelliskaudella mahdollisuudet villi kortti-kierrokselle pilasi HPK. Vaikka Ilveksen esitykset ovatkin olleet ailahtelevaisia, on muistissa varmasti kuun alku ja ne kuusi maalia joilla HIFK kaatui.

Siinä missä HIFK:llä on kova hyökkäysosasto, vastaa Ilves siihen mm. ketjulla Vojtech Polak-Steven Zalewski-Antti Tyrväinen. Ketju on ollut huippuiskussa eikä loppua näy. Polak vei torstain pelin jatkoajalle.

Avausmaalin merkitystä ei voi enempää painottaa. Jos sen iskee HIFK, räjähtää Nordenskiöldinkadun jäähalli. Jos sen iskee Ilves, saattaa kotijoukkueen pelaajien mieleen hiipiä se sama mörkö, joka jyräsi HIFK:n.

Lauantaina nähdään Nordiksella kova fyysinen kamppailu jossa erikoistilanteet ovat valttia. Nordenskiöldinkadulla on myös taklailtu viime peleissä, joten pleksi tulee varmasti helisemään.

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä onnistui tekemään maalin sekä tiistaina, että torstaina. Hän kantaa kultaista kypärää.

Vojtech Polak #33 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on yksi niistä pelaajista, jotka loistavat ilta toisensa perään.

» Lähetä palautetta toimitukselle