HIFK isännöi ryhtiliikkeen tehnyttä HPK:ta

LIIGA / Ennakko
HIFK-fanit toivottavat Teemu Ramstedtin tervetulleeksi takaisin. Mikä on miehen panos ensimmäisessä Liigaottelussaan tällä kaudella?
Kuva © Timo Savela
HIFK:lla on ollut viime aikoina ongelmana ottaa kotiotteluistaan täyttä kolmen pisteen saalista. Levännyt kotijoukkue saa vastaansa haastelliseen vierailijan, sillä HPK viilettää neljän ottelun voittoputkessa.

Kovasta työmäärästään huolimatta HIFK on menettänyt sarjapisteitä vastustajilleen kotiotteluissaan. Viimeisin kolmen pisteen koti-ilta on tammikuun kolmas päivä pelattu ottelu Kärppiä vastaan. Viimeisestä viidestä ottelusta HIFK on onnistunut keräämään kolme voittoa, joista vain Ilvestä vastaan pelattu ottelu toi täyden pistepotin.

Kotijoukkueelle olisi elintärkeää saada tasaisemmin pisteitä kotonaan, sillä joukkueella on vielä kaikki mahdollisuudet napata itselleen kotietu tappavan tasaisessa runkosarjassa.

Vierasjoukkue HPK lähtee haastamaan HIFK:ta itseluottamusta uhkuen. Hämeenlinnalaiset ovat kääntäneet viimeistelyongelmansa tehokkaaksi hyökkäyspelaamiseksi, minkä ansiosta viiden ottelun tappioputki on kääntynyt neljän ottelun voittoputkeksi. Joukkue on herännyt oikeaan aikaan, sillä voitto helsinkiläisistä nostaisi HPK:n kymmenen sakkiin.  

Ottelu on HIFK:n ja HPK:n välillä vasta kauden kolmas. Joukkueet ottivat yhteen lokakuun lopulla pelatuissa back-to-back otteluissa, joista HIFK vei ensimmäisen kotonaan 6-0, mutta HPK pesi kasvonsa ja otti seuraavana päivänä 1-0 voiton helsinkiläisistä.

Ramstedtin paluu 

HIFK-leirissä katseet kiinnityvät erityisesti Teemu Ramstedtin paluuseen. HIFK on tiedettävästi etsinyt keskushyökkääjää siitä asti, kun Matti Kuparinen tippui pelistä pois alavartalovamman takia.

Ramstedtin hankinta tuo helpotusta helsinkiläisten pelaamiseen, sillä nyt Raimo Summanen saa rakennettua tehokkaan ykköskenttänsä lisäksi toisen kiekollisesti juonikkaan kolmikon. Lisäksi Ramstedt tuo kaivattua pelisilmää joukkueen ylivoimapelaamiseen. 

HPK:n kokoonpanossakin nähdään uutta verta, kun joukkue vuokrasi Jokereista kahden ottelun ajaksi Markus Hännikäisen ja Aleksi Rekosen. HPK:n pelaamisessa katse kiinnittyy siihen, miten joukkue kestää kotijoukkueen paineistuksen.Vaikka hämeenlinnalaiset ovat ottaneet voittoja viime aikoina, on joukkue ollut ajoittain vaikeuksissa omalla puolustusalueellaan.

Helsingissä vierailijan on saatava paine pois omista nopeasti. Sen avulla HPK saa pidettyä stadilaiset pois mukavuusalueltaan ja pelin tasaisena. 

Lisäksi HPK:n pitäisi päästä paremmin hyökkäyspäässä maalintekopaikoille. HIFK puolustaa kurinalaisesti omalla alueellaan, joten ilman hyökkäyspelaamisen parantumista vierailijat eivät maaleilla juhli torstainakaan. 

HIFK:n kohdalla katse puolestaan kiinnittyy siihen, millä otteella kotijoukkue tulee ensimmäiseen erään ja vaihteleeko joukkueen vire ottelun sisällä. Bluesia vastaan joukkue pelasi kolme erilaista erää ja menetti kahden maalin johtonsa luvattoman helposti.

Mielenkiintoista on myös se, millaista lisävirtaa Ramstedt tuo joukkueen hyökkäyspään pelaamiseen. Tähän asti tulosvastuu on ollut liikaa Corey Elkinsin johtamalla kentällisellä. 

Erityisen maukas lisämauste pelille saadaan, jos joukkueet laittavat maaliinsa nuorten MM-kisoissa esiintyneet maalivahdit Juuse Saroksen sekä Ville Husson

Otto Paajanen loukkaantui edellisessä pelissä, eikä hänen pelaamisensa ole varmaa Helsingissä. Kotijoukkueen kokoonpanossa puolestaan nähdään ykköstykki Juuso Puustinen, joka oli sairastumisen takia poissa viikonlopun otteluista. 

Seuraa Heitä

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Taitava sentteri tekee paluun HIFK:hon. Tuo juonikkuutta hyökkäyspäähän, mutta onko miehestä täyttämään isoja saappaita Helsingin kirkkaissa valoissa?

Jason DeSantis #2 |

Puolustaja

DeSantis on heikon alkukauden jälkeen parantanut pikkuhiljaa omaa peliään. Viikonloppuna ehkä parhaat pelinsä HIFK:n paidassa. Nyt mieheltä kaivataan tasaisuutta.

Ville Järveläinen #19 |

Laitahyökkääjä

Järveläinen on kiittänyt saamastaan vastuusta. Taskuraketin kokoinen hyökkääjä on esiintynyt pirteästi. Lisäksi mies on saanut vastuuta ylivoimalla viivamiehenä.

Craig Schira #6 | Rögle

Puolustaja

Pelaa isoja minuutteja ja on pelannut lähes virheettömästi viime ottelut. Pisteiden lisäksi puolustaja on jaellut taklauksia vastustajan pelaajille.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Ville Peltonen 2 3 5
2.Jasse Ikonen 0 4 4
3.János Hári 3 1 4
4.Eero Somervuori 0 3 3
5.Juuso Puustinen 1 2 3
HPK M S P
1.Borna Rendulic 2 4 6
2.Tuomas Vänttinen 2 2 4
3.Ville Järveläinen 1 3 4
4.Joonas Vihko 2 1 3
5.Craig Schira 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle