Nordiksella ”kuuden pisteen” ottelu

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Eetu Pöystin lennokkaat otteet vanhassa kotihallissa?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Helsingin IFK ja Espoon Blues iskevät yhteen torstai-iltana Helsingin jäähallissa. Ottelu on joukkueille jo seitsemäs kohtaaminen tämän kauden Liigassa. Pisteet ovat espoolaisten hyväksi 12-6.

HIFK:n viimeiset viisi ottelua ovat sujuneet tuloksellisesti varsin heikosti. Stadilaisilla on alla neljän ottelun tappioputki ja viidestä viimeisestä ottelusta Raimo Summasen miehistö on napannut ainoastaan neljä pistettä.

Heikkoja tuloksia voi tosin puolustella sillä, että HIFK on viimeisillä kierroksilla kohdannut sarjan kärkijoukkueita. Lisäksi avainpelaajien loukkaantumiset ovat nakertaneet erityisesti helsinkiläisjoukkueen hyökkäyspelaamista. Ykköspuolustaja Toni Söderholmin puuttuminen kokoonpanosta on vaikeuttanut merkittävästi hyökkäysten käynnistämistä ja yli 20 maalia tällä kaudella mättäneen Juuso Puustisen loukkaantuminen on heikentänyt HIFK:n maalintekovoimaa.

Tiistainen ottelu Tampereella antoi kuitenkin pientä viitettä paremmasta. Hyvä maalivahtipeli ja tiivis puolustaminen kantoivat HIFK:n aina voittomaalikilpailuun saakka. Noiden avainasioiden toimiessa on punapaidoilla mahdollisuudet voittoon torstaina Nordenskiöldinkadulla.

Jyrki Ahon joukkue pelasi viimeksi eilen, kun Tampereen Ilves vieraili Espoossa. Tupsukorvat olivat tylyjä vieraita ja veivät täyden pistepotin mukanaan Tampereelle. Bluesin viisi viimeistä ottelua ovat tuottaneet kaksi voittoa ja kolme tappiota. Pisteitä espoolaisille on noista otteluista kertynyt kuusi. Blues on viimeisissä otteluissaan pyrkinyt aggressiivisella karvauksella kiekonriistoihin jo hyökkäysalueella. Onnistuuko HIFK ohittamaan espoolaisten karvauksen?

HIFK:ta yhden ottelun vähemmän pelannut Blues on sarjataulukossa kolme pistettä helsinkiläisjoukkuetta jäljessä. Kummallakin joukkueella on vielä hyvät mahdollisuudet saavuttaa suora pudotuspelipaikka, mutta toisaalta molemmilla on myös uhkana tipahtaminen kymmenen parhaimman joukkueen ulkopuolelle. Panokset ottelussa ovat siis varsin kovat.

Bluesilta kokoonpanon ulkopuolella lienee edelleen puolustajat Joni Tuominen ja Santeri Arousva sekä hyökkääjät Niko Nyberg ja Jussi Makkonen. HIFK:lta puuttunee edellä mainittujen Söderholmin ja Puustisen lisäksi ainakin puolustaja Mikko Kurvinen sekä hyökkääjät Matti Kuparinen ja Niko Piiparinen.

Seuraa Heitä

Eetu Pöysti # |

Laitahyökkääjä

HIFK:n kasvatti ja kevään 2011 Suomen mestari pelaa tällä hetkellä elämänsä kautta. On iskenyt kuluneella kaudella saman verran pisteitä kuin kolmella edellisellä kaudella yhteensä. Jatkuuko pistetehtailu vanhassa kotihallissa?

Ville Peltonen #16 |

Laitahyökkääjä

Kaksinkertainen Suomen mestari, maailmanmestari, moninkertainen arvokisamitalisti ja lähes 400 NHL-ottelun veteraani pelaa vielä yli 40-vuotiaana huipputasolla. Torstai-iltana on mahdollisuus puhkaista 40 pisteen rajapyykki, neljättä kertaa Liigaurallaan. Yksi piste uupuu. Tuleeko se torstaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.János Hári 2 2 4
2.Jason DeSantis 1 2 3
3.Ryan Thang 0 2 2
4.Iiro Pakarinen 1 1 2
5.Toni Söderholm 0 1 1
Blues M S P
1.Tommi Huhtala 4 2 6
2.Kim Hirschovits 1 3 4
3.Daniel Widing 1 2 3
4.Miro Aaltonen 2 1 3
5.Kalle Kaijomaa 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle