2 - 0

Loukkaantumisten riivaama Blues HIFK:n vieraaksi

Helsingin jäähalli on ollut Bluesille perinteisesti vaikea paikka pelata. Onnistuuko varamiehinen espoolaisjoukkue yllättämään vahvassa vireessä olevan HIFK:n vai jatkaako HIFK voittojen tiellä?

Kuntokäyrät

Kotijoukkue lähtee otteluun allaan kolmen pisteen voitto TPS:n kustannuksella. Helpolla HIFK ei kuitenkaan tiistaina Turussa päässyt, ottelun ratkaisumaali syntyi vain kaksitoista sekuntia ennen ottelun loppua.

HIFK on ollut muutenkin viime aikoina vakuuttava, viimeisestä kymmenestä ottelusta joukkue on voittanut kahdeksan. Joukkueen kasvua osoittaa myös se, että huonollakin pelillä se on kyennyt voittamaan otteluita. Kauden tähän mennessä suurin onnistuminen oli KalPan kaataminen lauantaina voittomaalikilpailussa lukemin 4-3.

Blues astelee kentälle tappio niskassaan, kun Ilves haki tiistaina pisteet Espoosta voittomaalikilpailun jälkeen. Edellisestä viidestä ottelusta joukkue ei ole kertaakaan poistunut täyden pistepotin kanssa.

Kauden aikaisemmat keskinäiset ottelut ovat olleet kotijoukkueiden juhlaa, kun HIFK kaatoi Bluesin kauden ensimmäisessä kotiottelussaan suurinumeroisesti 6-3. Myös Blues voitti kotiottelunsa tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1.

Ratkaisun paikat

Lars Voldenin harteilla on suuri vastuu, mikäli Blues haluaa viedä pisteet mukanaan Espooseen. Blues ei ole Helsingin jäähallista kovin usein poistunut voitto taskussaan ja vaikeaa se tulee olemaan nytkin. Etenkin kun Bluesin vieraspelaaminen on ollut tällä kaudella hankalaa ja joukkue onkin liigan kolmanneksi vähiten pisteitä kerännyt vierasjoukkue.


Mikael Granlund palaa HIFK:n paitaan
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Bluesin hyökkäyspelin kapellimestarina on toiminut Joakim Eriksson. Eriksson pelaa joukkueen hyökkääjistä suurimmat minuutit ja on ehdottomasti joukkueen pelillinen johtaja. HIFK:n hyökkäykseen palaa Granlundin veljekset. HIFK:n hyökkäyksessä on Granlundien ja Ville Peltosen poissaolojen aikana löytynyt uusvanhoja vastuunkantajia. Etenkin viime kauden pudotuspeleissä loistanut Siim Liivikin johtama ketju laidoillaan Eetu Pöysti sekä Robert Nyholm on nostanut tasoaan huomattavasti joulun jälkeen.

Bluesia pitkään vaivanneen heikon erikoistilannepilaamisen osalta joukkue on ottanut askeleen eteenpäin. HIFK:n ylivoima taas on liigan tehokkainta, joten jäähyaitiosta molempien joukkueiden on syytä pysyä poissa.

Kokoonpanot

HIFK:n kokoonpanohuolet alkavat pikkuhiljaa helpottaa Granlundien palatessa kokoonpanoon. HIFK:lta sivussa kuitenkin edelleen Ville Peltonen, Markus Kankaanperä, Turo Järvinen, Niko Piiparinen sekä Juuso Riksman. Janne Pesosen tilannetta seurataan päivittäin ja on hyvinkin mahdollista, että Pesonen on mukana kokoonpanossa.

Vierasjoukkueen loukkaantumistilanne on vieläkin synkempi. Ennestään pitkä sairaslista on kasvanut kahden viimeisimmän ottelun aikana. Lauantaina sairastuvalle joutuivat Joonas Valkonen ja Harri Ilvonen. Tiistain ottelussa Ilvestä vastaan maalivahti Patrick Galbraith loukkaantui.

Lisäksi Bluesilta ovat poissa Mika Hannula, Matti Järvinen, Petri Lammassaari, Petri Koivisto ja Teemu Ramstedt

Maalivahtivajetta paikkaamaan Blues kutsui Jonatan Iilahden takaisin Vaasan Sportista.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Petteri Wirtanen 2 4 6
2.Siim Liivik 2 3 5
3.Daniel Fernholm 1 3 4
4.Kimmo Kuhta 2 1 3
5.Toni Söderholm 0 3 3
Blues M S P
1.Kristian Kuusela 1 3 4
2.Ville Varakas 1 2 3
3.Tomi Sallinen 1 2 3
4.Joakim Eriksson 1 2 3
5.Dale Clarke 1 2 3

Kommentit

Loukkaantuneet

lh
8 vk (päiv. 5.1.)