HIFK tasaamaan tilejä

LIIGA / Ennakko
Hirschovits on kurittanut HIFK:ta tällä kaudella.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues on ollut tällä kaudella kanto HIFK:n kaskessa. Neljässä kohtaamisessa Blues on kolmesti vienyt pidemmän korren. Tammikuun tasausotteluissa helsinkiläisillä on mahdollisuus tasata otteluvoitot.

HIFK on vaisumman jakson jälkeen ottanut kaksi peräkkäistä voittoa. Tiistaina joukkue karkasi Ilveksen vieraana kahden maalin johtoon, eikä päästänyt tupsukorvia mukaan otteluun, vaan ajelehti hallittuun 5-1-voittoon.

Bluesin nousukiito on ainakin väliaikaisesti ohi. Kolmesta edellisestä ottelusta on tuloksena pyöreä nolla pistesarakkeessa. Tiistaina Tappara ei jättänyt espoolaisille sanan sijaa, vaan vei kolme pistettä mukanaan Tampereelle.

Espoolaiset ovat olleet kauden aiemmissa kohtaamisissa vahvempi, joukkue on kirjauttanut tililleen kolme voittoa HIFK:n yhtä vastaan. Edellisestä kohtaamisesta ei ole ehtinyt kulua vielä kahta viikkoa, tuolloin Blues vei voiton kotikentällään lukemin 3-2. Kaikki kohtaamiset ovat olleet tiukkoja, joissa ratkaisua on saatu jännittää loppusekunneille asti.

− Meillä on ollut todella kovia vääntöjä heitä vastaan tällä kaudella, ja odotan näistä otteluista samanlaisia. Meidän on oltava tarkkana, sillä Blues on ollut niskan päällä tämän kauden keskinäisissä, kommentoi HIFK-kapteeni Ville Peltonen Ilvestä vastaan käydyn ottelun jälkeen.

Omat koirat purevat

HIFK-kasvatit Eetu Pöysti, Kim Hirschovits ja Siim Liivik ovat tehneet tuhojaan aiemmissa kohtaamisissa. Neljässä pelissä omat koirat ovat purreet punapaitoja yhteensä 11 tehopisteen verran.

Miehet ovat olleet muutenkin tapahtumien keskipisteenä. Kauden toisessa kohtaamisessa Liivik torppasi Henrik Forsbergia päätössummerin jälkeen pelirangaistuksen arvoisesti ja kolmannessa Pöysti oli ottavana osapuolena, kun Trevor Gillies hölmöili itsensä ulos ottelusta ja samalla HIFK:sta. Entistä seuraa vastaan pelaaminen ilmiselvästi sytyttää.

− Ei tarvitse hirveästi motivoida itseään ennen peliä. Kyllä sitä aina syttyy pelaamaan tuttuja äijiä vastaan, kertoili Pöysti marraskuisen kohtaamisen jälkitunnelmissa.

Helsinkiläisten tehokkain pelaaja on ollut Thomas Nykopp, jonka isä Timo pelasi Kiekko-Espoon riveissä kaudella 1995-96. HIFK:n ja Liigan pistepörssin kärki Juuso Puustinen puolestaan pelasi ensimmäiset liigaottelunsa juuri Bluesin paidassa.

Ahkerat laukojat

Kumpikaan joukkue ei panttaa laukauksia. Viimeisessä neljässä ottelussa HIFK on laukonut maalia kohti keskimäärin 35,5 kertaa, kun Joakim Lundström ja Ville Husso ovat joutuneet torjuntatöihin keskimäärin vain 24 kertaa.

Blues on hätistellyt vastustajan veräjänvartioita 34,75 laukauksella ottelua kohden, mutta Jani Nieminen ja Lars Volden ovat kohdanneet ainoastaan 22,75 laukausta per ottelu. Espoolaisten laukaisuprosenteissa on kuitenkin parantamisen varaa. Kahdessa viime ottelussa joukkue on laukonut 57 kertaa kohti maalia, mutta tuloksena on vain yksi maali.

HIFK:n riveistä löytyy Liigan ahkerin laukoja, Puustisen piiska on sivaltanut 216 kertaa. Punapaidoista myös Iiro Pakarinen mahtuu kymmenen kärkeen 171 laukauksellaan. Espoolaisten kärkipaikkaa pitää hallussaan Tommi Huhtala, joka on pyssyttänyt 154 kertaa.

Ramstedt ei ehdi mukaan

HIFK:n tuore hankinta Teemu Ramstedt liittyy joukkueen vahvuuteen vasta maanantaina, joten viikonlopun tasausottelut jäävät häneltä väliin.

Tampereen vierailulla kokoonpanoon palasi lainapestinsä aikana HCK:ssa tuhoja tehnyt Janos Hari. Viisi pistettä kolmessa ottelussa keravalaisten riveissä tehnyt unkarilainen jatkoi samalla linjalla myös Liigassa, kun pieni väkkärä iski maalin Ilveksen verkkoon vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Espoolaisten riveistä ovat poissa Santeri Arousva, Nico Nyberg sekä Joni Tuominen.

Seuraa Heitä

Jasse Ikonen #80 |

Keskushyökkääjä

Alempien ketjujen pelaajana tunnettu Ikonen on pelannut viime otteluissa kakkosketjussa ja ollut pisteillä kahdessa viime pelissä.

Eetu Pöysti # |

Laitahyökkääjä

Yksi kauden positiivisimmista yllättäjistä on noussut sisäisessä pistepörssissä jo kakkoseksi ja tehotilaston kärkeen. Onnistunut HIFK:ta vastaan loistavasti.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Ville Peltonen 2 4 6
2.Jasse Ikonen 0 3 3
3.Juuso Puustinen 1 2 3
4.Corey Elkins 1 2 3
5.Eero Somervuori 0 2 2
Blues M S P
1.Philip McRae 2 2 4
2.Jussi Makkonen 0 3 3
3.Kim Hirschovits 0 3 3
4.Ilmari Pitkänen 2 1 3
5.Eetu Pöysti 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle