Herruus Espooseen - HIFK:lla perjantaina kasvojen pesun aika

LIIGA / Ennakko
Jani Nieminen loisti torstaina ja pelasi nollapelin. Jatkaako Blues HIFK:n tuskaa?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Torstain ottelu Espoossa noudatti tuttua kaavaa, kun taisto päättyi kotijoukkueen voittoon ja näin Espoon Blues harjasi pääkaupunkiseudun herruuden nimiinsä. Sarjasijoituksen puolesta HIFK:lla ei ole sen isompaa hätää, mutta perjantaina olisi syytä saada neljän ottelun tappioputki poikki.

Tammikuun tasauksen ensimmäinen osa päättyi Bluesin vakuuttavaan 4-0 voittoon. HIFK aloitti ottelun väkevästi ja vierailla olikin ensimmäisen minuutin aikana kaksi loistavaa tilaisuutta iskeä kiekko verkkoon, mutta Blues kesti maalilla loistavasti pelanneen Jani Niemisen johdolla. Sinipaidat aloittivat maalinteon tasakentällisin, kun Ville Korhonen maalasi espoolaiset johtoon.

Helsinkiläiset pääsivät avauserässä kolme kertaa ylivoimalle, mutta pakkopeli ei toiminut alkuunkaan. Tästä osoituksena Siim Liivik karkasi avauserän puolivälissä alivoimalla läpi eikä mies erehtynyt, vaan harhautti Ville Husson aivan kahville ja Blues karkasi kahden maalin etumatkalle. Toinen erä oli tasainen eikä maaleja nähty. Isännät ratkaisivat voiton kolmannen erän alussa Miro Aaltosen ylivoimamaalilla. Vauhtikone Robert Rooba tyylitteli loppulukemat räväkällä rannelaukauksella.

Kotijoukkueen maalilla nollapelin pelannut Jani Nieminen oli erityisen tyytyväinen, sillä edellinen voitto hänellä oli yli kahden kuukauden takaa.

− Oli mukava pelata. Kaverit auttoivat kiitettävästi, kommentoi kassari Nelonen Pron haastattelussa taiston jälkeen.

Nieminen ei lähtenyt arvailemaan sitä, kumpi vartioi maalia perjantaina.

Eetu Laurikainen on pelannut törkeän hyvin. Valmentajat katsovat kristallipallostaan kumpi pelaa.

Bluesin vastuuvalmentaja Jyrki Aho oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

− Toisella erätauolla viesti oli, että ollaan järkeviä, Aho täsmensi Nelonen Pron haastattelussa.

- Meillä oli kolme ylivoimaa ensimmäisessä erässä, mutta vastustaja iski alivoimalla, kertoi helsinkiläisten käskijä Antti Törmänen joukkueensa pelistä Nelonen Pron haastattelussa.

Koko ottelua summaten, taklauksia sateli kiitettävästi läpi ottelun ja tunnepuoli oli elementissään. Blues vei suvereenisti sekä jäällä, että katsomossa. HIFK onkin vetänyt Espooseen myös selvästi enemmän yleisöä kuin muut joukkueet. Blues-HIFK –otteluiden yleisökeskiarvo on ollut noin tuhat katsojaa Bluesin keskiarvoa suurempi.

Sinipaidat ovat kurittaneet stadilaisia nyt Espoossa pelatuissa kamppailuissa kahdeksan kertaa peräkkäin ja näin HIFK ei onnistunut hakemaan tälläkään kaudella Espoosta voiton voittoa.

Saako HIFK lievän kipsinsä purettua?

Helsinkiläisten viimeaikaisissa peliesityksissä on ollut havaittavissa liikaa puristusta. Joukkueen pelaaminen ei ole tällä hetkellä lähelläkään sitä tasoa, millä se on kauden mittaan esiintynyt. Suvantojaksoja sattuu jokaiselle joukkueelle kauden mittaan ja näin näyttäisi parhaillaan olevan. Profiilipelaajien loukkaantumiset selittävät osaltaan vaikean ajanjakson, mutta niitä tulee jokaiselle joukkueelle kauden aikana. Neljän ottelun tappioputki pitäisi saada mahdollisimman nopeasti katki, sillä muuten siitä tulee entistä hankalampaa.

Päävalmentaja Antti Törmänen on yrittänyt saada hyökkäyskentällisien vaihdoksilla muutosta aikaan, mutta tuloksissa se ei ole toistaiseksi vielä näkynyt. Maalivahti vaihtuu todennäköisesti tammikuun tasauksen toiseen kohtaamiseen ja Kevin Lankinen pelannee tänään kotijoukkueen maalilla. Lähtökohtaisesti ykkösmaalivahtina pelaavan Ville Husson otteissa on ollut havaittavissa lievää haparointia nuorten MM-kisojen jälkeen, joka on ollut näkyvissä kehonkielessä kiekon pudotteluina.

Makean voiton torstaina napanneen Bluesin maalivahtia on sitten vaikeampi ennakoida. Upean nollapelin pelannut Nieminen saattaa hyvin jatkaa. Vahvasti tällä kaudella esiintynyt nuori maalivahti Eetu Laurikainen ei ole hänkään huonompi vaihtoehto.

HIFK ja Blues kohtaavat torstaina seitsemännen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa.

Arvio ottelusta: Samuli Törrönen

Tänään on luvassa jälleen sähköinen taisto ja maaleja nähdään enemmän kuin eilen Espoossa pelatussa ottelussa. Edellinen keskinäinen kohtaaminen Helsingissä oli joulukuun alkupuolella erityisen kuuma ja miehiä lensi suihkuun loppuhetkillä. Ei olisi ihme, mikäli tänään tapahtuu samankaltaista. Nordenskiöldinkadun jäähallissa ratkaisua saa odottaa tänä iltana jatkoajalla tai voittomaalikilpailun jälkeen. Kotijoukkue katkaissee tappioputkensa kotiyleisön iloksi.

Seuraa Heitä

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

HIFK:n johtavien pelaajien, joihin Ramstedt eittämättä kuuluu, on herättävä. Pitää toki huomioida, että miehen ketjukaverit ovat vaihtuneet viime otteluissa jatkuvasti. #46 taituroi tänään voiton kotijoukkueelle?

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Laituri on kauden derbyjen kovin pistenikkari tehoin 3+3. Joensuun Jokipoikien kasvatilta voidaan hyvin odottaa onnistumisia myös tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle