Bluesin härkäviikkojen päätepysäkki Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Jaksaako Blues taistella vielä kerran ennen viiden päivän ottelutaukoa?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Blues pelaa perjantaina härkäviikkojensa viimeisen ottelun ennen ansaittua lepoa. Seuraavan pelinsä espoolaiset pelaavat vasta vajaan viikon kuluttua torstaina. Perjantain ottelu on joukkueelle seitsemäs yhteentoista päivään. Helsingin jäähallissa vastaan asettuu HIFK, joka haluaa palata voittojen tielle.

Otteluruuhka on sopinut Bluesille, sillä joukkue on alun kangertelun jälkeen löytänyt varmuuden otteisiinsa ja on onnistunut kääntämään niukat tappiot voitoiksi. Kymmenestä viime ottelustaan espoolaiset ovat jääneet pisteittä vain kahdesti. Edellisen ottelunsa joukkue pelasi torstaina, kun se voitti kotonaan HPK:n 3-2.

HIFK:lle peli on kolmas neljään päivään, mutta punapaidoilla on alla lepopäivä. Keskiviikkona joukkue hävisi Hämeenlinnassa HPK:lle 3-2. Ennen tappiota tilillä oli kolme voittoa Liigassa sekä maukas voitto CHL-ottelusta Frölundaa vastaan. Kotonaan joukkue on hävinnyt tällä kaudella vain kahdesti, viimeksi lokakuun 15. päivä.

Nordenskiöldinkadun jäähalli oli vuosia gorilla sinipaitojen harteilla, mutta viime vuosina Blues ei ole enää tyytynyt pisteautomaatin rooliin, vaan esimerkiksi viime kaudella poistui hallista kaksi kertaa täyden pistepotin kera. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Kumpikin on voittanut omat kotiottelunsa, Blues tosin vasta voittomaalikilpailussa.

Alemmista ketjuista voimaa

HIFK:n otteissa, varsinkin kotiotteluissa on viime aikoina nähty jo viitteitä fyysisemmästä HIFK:sta. Varsinkin Matti Kuparinen ja Juuso Puustinen palasivat sairastuvalta täynnä intoa ja tahtoa. Kaksikko onkin ollut hämmentämässä vastustajia tasaisesti.

Fyysisyydessä ja periksiantamattomuudessa Blues pystyy vastaamaan tasapäisesti. Joukkueella on laittaa jokaiseen ketjuun voimakkaita kamppailupelaajia aina ykkösketjussa viime ottelut pelanneesta Ville Korhosesta alempien ketjujen tutkapariin Jari Sailio - Siim Liivik.

Juuri alempien ketjujen raatajat nousevat otteluruuhkissa esiin. Pienemmän profiilin pelaajat antavat kärkipelaajille lepoaikaa, tuovat energiaa raatamisellaan ja taklauksillaan, tappavat alivoimia ja hyvän päivän sattuessa iskevät tärkeitä maaleja. Tästä viitteitä saatiin jo torstaina, kun Bluesin Sailio ja Robert Rooba iskivät joukkueen kolmesta osumasta kaksi.

Myös kotijoukkueella riittää laatua alempiin ketjuihin ja päävalmentaja Antti Törmänen antaa vastuuta koko hyökkäyskatraalle. Viime otteluissa onnistumiset ovat jakautuneet alkukautta tasaisemmin.

Jossain vaiheessa Teemu Ramstedt kantoi joukkueen hyökkäyspelin toimivuudesta leijonan osaa, mutta edes Ramstedtin HPK-otteluun päättynyt neljän pelin pisteetön putki ei hidastanut punapaitojen maalitehtailua, vaan vastuunkantajiksi löytyi muita pelaajia Joonas Raskin ja Puustisen johdolla.

Seuraa Heitä

Matti Kuparinen #22 |

Keskushyökkääjä

Esimerkillinen pelaaja, joka on saanut itsestään myös tehoja irti päästyään ykkösketjuun Tomas Zaborskyn ja Joonas Raskin rinnalle.

Jari Sailio #41 |

Laitahyökkääjä

Sailio harvoin mässäilee pisteillä, mutta oli ratkaisemassa torstain ottelua HPK;ta vastaan iskemällä tehot 1+1. Samalla tuplaantui miehen tämän kauden pistetili.

» Lähetä palautetta toimitukselle