Patapaidat haastamaan hyvin levännyttä HIFK-ryhmää

LIIGA / Ennakko
Corey Elkins on tehnyt maalin kolmessa viimeisimmässä kamppailussa.
Liigassa pahnanpohjimmaisena oleva Ässät lähtee hakemaan onnistumisia HIFK:ta vastaan. Ässillä oli jo orastava voittoputki, mutta Kärpät nollasi joukkueen tiistaina Raksilassa. Kotijoukkue HIFK kaivoi viime viikon peliruuhkassa hyvän pistesaldon, mutta pelin taso heittelee vielä liikaa. Nyt punanutut ovat saaneet levätä lauantain pelin jälkeen.

HIFK pelasi viimeksi lauantaina, kun se voitti HPK:n jatkoajalla Corey Elkinsin osumalla. HIFK aloitti HPK-kamppailun hyvin ja meni ensimmäisessä erässä jo 2-0 johtoon. Hämenlinnalaiset kuitenkin kampesivat itsensä mukaan peliin ja ottelu venyi jatkoajalle. HIFK-luotsi Antti Törmänen sanoikin pelin jälkeen, että joukkue oli väsynyt viikon otteluista.

Alkukauteen kuuluen HIFK:n peliesitykset eivät ole olleet vielä kovin tasaisia ja heittoja löytyy myös otteluiden sisällä. Suurin ongelma on ollut ehkä siinä, että joukkueen energian ollessa vähissä peruspelaaminen on heikolla tasolla. Avaukset ja syötöt ylipäätään karkailevat harhateille. Tämä antaa myös etukäteen heikommille vastustajille hyvät mahdollisuudet tulla mukaan peliin.

HPK-pelin alussa HIFK prässäsi kerhoa aktiivisesti, eivätkä hämeenlinnalaisten hyökkäyksiinlähdöt olleet kovin vauhdikkaita. HIFK:lla oli myös monia hyviä maalipaikkoja varsinaisen peliajan aikana, mutta viimeistely ontui. Juuso Puustinen on oivassa maalivireessä, mutta viime kauden ykköspyssy Tomas Zaborskyn paluu ei ole joukkueelle haitaksi. Zaborsky on sivussa vielä arviolta pari viikkoa. Niin ikään alkukaudesta puolustuksessa hyvin pelannut Tommi Taimi on vielä loukkaantuneena.

Ässät pelasi tiistaina Oulussa Kärppiä vastaan ja hävisi ottelun 3-0. Ässät karvasi aktiivisesti Kärppiä vastaan ja sai sitä kautta luotua tekopaikkoja, mutta viimeistely ei ollut terävintä mahdollista. Liigassa tällä hetkellä viimeisenä majailevat patapaidat kaipaavat onnistujia. Ykköskentässä sentteri Juha Kiilholman laidoilla viilettävät nuoret Jarno Kärki ja Niko Ojamäki pitävät joukkueen pistepörssin kärkisijoja. Joukkue kaipaa tehoja kuitenkin laajemmalta rintamalta.

Aktiivisessa karvauspelissä piilee myös Ässien mahdollisuudet HIFK:ta vastaan. Helsinkiläisjoukkueen pakiston avauspeli on välillä ollut heikohkoa ja mikäli porilaisten karvaus puree, saa joukkue sitä kautta tekopaikkoja. Paikat täytyisi pystyä hyödyntämään tehokkaasti, sillä sekä Ville Husso, että Kevin Lankinen ovat pelanneet hyvin HIFK-maalilla.

Seuraa Heitä

Miro-Pekka Saarelainen #8 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

Kolmoskentän oikea laita onnistui maalinteossa viime otteluissa TPS:ää ja HPK:ta vastaan. Jatkuuko sama meno Ässiä vastaan?

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Ykköskentän oikeassa laidassa pelaava Kärki kolisteli tolppaa heti Kärpät-ottelun alkuun. Nälkää löytyy, mutta vasta yksi maali kahdeksaan otteluun tehtynä. Onnistuuko HIFK:ta vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle