Kumpi palaa voittokantaan?

LIIGA / Ennakko
Palaako Husso tolppien väliin?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liigakauden vain yhdellä pistemenetyksellä aloittanut HIFK saa lauantai-iltana vieraakseen Porin Ässät. Patapaidat ovat aloittaneet kauden helsinkiläisiä hivenen heikommin, sillä neljästä ottelusta porilaisjoukkue ottanut kaksi suoraa voittoa, voittanut yhden voittolaukauskilpailun jälkeen sekä kärsinyt yhden suoran tappion. Molemmilla joukkueilla on tappio alla. Kumpi onnistuu katkaisemaan orastavan tappioputken?

Ottelusta on perusteltua odottaa tasaista kamppailua sarjapisteistä. HIFK on voittanut kauden molemmat kotiottelunsa puhtaasti ja Ässät on napannut kuudesta tarjolla olleesta vieraspisteestä viisi. Kotijoukkue pelasi viimeksi torstaina Espoossa, Ässät eilen kotonaan. Näkyykö bussimatka ja lyhyempi palautumisaika Ässien pelaamisessa?

Ässävalmentaja Pekka Rautakallion edellisen Porin keikan viimeisellä kaudella patapaidat olivat runkosarjassa liigan paras vierasjoukkue. Samoja elementtejä on ollut havaittavissa porilaisjoukkueen otteissa myös tämän syksyn aikana.

Tiivis puolustuspelaaminen on Ässien pelitavan kivijalka. Vastustajat ovat onnistuneet Ässiä vastaan ensimmäisten neljän ottelun aikana tekemään kuusi maalia. Tasakentällisin noista maaleista on isketty vain kaksi.

Myös Antti Törmäsen joukot ovat onnistuneet tilkitsemään maalivahti Ville Husson johdolla kotiveräjän kelvollisesti. Alkukauden neljässä ottelussa on vastustaja tehnyt helsinkiläisiä vastaan vain seitsemän maalia. Lisäksi HIFK on ollut tehokas myös kentän toisessa päässä. Kuusitoista tehtyä maalia on enemmän kuin millään muulla liigajoukkueella.

Ässien kohdalla ennen kauden alkua maalaillut uhkakuvat maalinteko-osaston kapeudesta ovat jossain määrin realisoituneet. Osittain siksi, että ykköstykiksi hankittu Michael Ryan ei ole pelannut tällä kaudella vielä peliäkään. Amerikkalaishyökkääjän poissaolo ei kuitenkaan käy selitykseksi sille, että kärkisentterit Mika Niemi ja Aleksi Saarela eivät ole vielä tehneet maaliakaan.

Lisäksi viime kaudella 16 osumaa paukuttanut Sami Lähteenmäki on toistaiseksi onnistunut niittaamaan vain yhden maalin tyhjiin. 

Rinne vai Riksman? Pelaako Husso?

Porilaisten maalia on alkukauden otteluissa vartioinut merkittävästi viime kaudesta kehittynyt Rasmus Rinne, joka on hyvillä otteillaan noussut myös maalivahtitilastojen kärkipaikoille. Jatkaako Ässät Rinteellä vai annetaanko hänelle eilisen pelin jälkeen lepovuoro ja tarjotaan torjuntavastuu HIFK:ssa Suomen mestaruuden keväällä 2011 voittaneelle Juuso Riksmanille?

Torstaina pelatussa Blues-HIFK-ottelussa nähtiin maalinedushässäkkä helsinkiläisjoukkueen maalilla. Tilanteen jälkeen HIFK:n ykkösmaalivahti Husso poistui pukukoppiin eikä enää palannut tolppien väliin. Ottelun lopun stadilaisten maalia vartioi Kevin Lankinen. Jatkaako Lankinen HIFK:n maalilla myös lauantaina vai tekeekö Husso paluun maalin suulle?

Ässähyökkääjä Michael Ryanin lisäksi ottelusta lienee poissa HIFK:n kapteeni Toni Söderholm

Seuraa Heitä

Esa Lindell #23 | Dallas

Puolustaja

Pelasi eilen kauden ensimmäisen ottelunsa oltuaan sitä ennen Dallasin leirillä. Pelaa toistaiseksi viimeistä kauttaan Suomessa. Oli harjoituskaudella vakuuttava erityisesti ylivoimapelissä.

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Kohtaa entisen joukkueensa ensimmäistä kertaa HIFK:n paidassa. Maalihanat vielä avaamatta. Osuuko lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle