Nähdäänkö Bluesin ja TPS:n kohtaamisessa nollapeli?

LIIGA / Ennakko
TPS:lle maalinteko Bluesia vastaan on ollut tuskaista.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues ja TPS päättävät viikon kolmen ottelun urakkansa. Espoo on ollut turkulaisille perinteisesti vaikea paikka, vaikka ottelut ovatkin olleet tasaisia.

TPS on viimeksi napannut täyden pistepotin Espoosta mestaruuskautensa 2009−10 joulukuussa. Sen jälkeen TPS on hakenut kaksi voittoa, mutta ne ovat tulleet jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat viidesti, kolme kertaa Turussa ja kaksi kertaa Espoossa. Voitot menivät Bluesille 3−2, ja kaikki ottelut päättyivät maalin erolla.

TPS:n voitot tulivat alkukaudesta, kun joukkue pelasi vielä Kai Suikkasen alaisuudessa. Edellinen suurinumeroisempi tappio TPS:lle on tammikuulta 2013, kun Blues nappasi puhtaan 4−0-voiton.

TPS:n viikko on tarjonnut kaksi vaihtelevaa esitystä. KalPaa vastaan joukkue esitti loistavan pelin ja voitti puhtaasti 4−0. Kaksi päivää myöhemmin SaiPa nollasi turkulaisryhmän tylysti ja teki itse viisi maalia. Erityisesti ratkaisuja tehtiin erikoistilanteessa, kun SaiPa teki kolme ylivoima- ja yhden alivoimamaalin.

Blues on voittanut molemmat viikon aiemmista otteluistaan. Monista aikaisemmista kauden otteluista poiketen pakka on pysynyt hyvin tiiviinä, ja vastustajat pääsivät ohittamaan Kaapo Kähkösen vain kerran. HPK:ta vastaan 19-vuotias maalivahti ylsi liigauransa ensimmäiseen nollapeliin.

Siim Liivikin johtama ketju teki HPK:ta vastaan kaksi Bluesin maaleista. Keskushyökkääjä syötti molemmat osumat, joista vastasivat laitahyökkääjät Samson Mahbod ja Roope Talaja. Muutenkin ketju esiintyi ottelussa edukseen.

TPS:n tämän kauden hankinnoista Tomi Kallio ja Eric Perrin ovat näyttäneet johtajuutta. Kallio oli kovassa iskussa viime viikolla, Perrin iski kaksi osumaa KalPan verkkoon tiistaina. Hankinnat ovat osoittautuneet huomattavasti paremmiksi kuin muutamien edelliskausien kovat nimimiehet.

Turkulaisten ongelmana on epätasaisuus. SaiPaa vastaan joukkue sortui virheisiin, mitkä johtivat takaiskumaaleihin. Erityisesti tämä näkyi alivoimaosumassa, joka tuli Lauri Tukosen harhasyötöstä sekä Kalle Maalahden viimeistellessä loppulukemat Dave Spinan kiekonmenetyksen jälkeen.

Bluesin akilleen kantapää voi olla keskushyökkääjäosaston kapeus. HPK:ta vastaan sivussa olivat Peter Tiivola ja Jussi Makkonen. Micke Saari ja Antti Suomela selvisivät urakastaan kelvollisesti, mutta vastuskin oli tämänhetkinen liigajumbo. TPS:ää vastaan haaste on heillä suurempi.

Seuraa Heitä

Juuso Vainio #5 | JYP

Puolustaja

Ensimmäinen ottelu kasvattajaseuraa vastaan tarjosi hienoa puolustuspeliä sekä kauden komeimman Blues-maalin, kun Vainio sooloili koko kentän läpi. Pelirohkeus on kunnossa, eikä virheitäkään juuri tule.

Tadas Kumeliauskas #17 |

Keskushyökkääjä

TPS:n liettualaiskeskushyökkääjä on esiintynyt edukseen aloituksissa. Prosentti on komea 71,4 ja kauden ainoa tehopistekin on suoraa seurausta aloitusvoitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle