3 - 4
TPS

Bluesin kotipelin vuoro

Blues ja TPS iskevät yhteen toista kertaa kolmen päivän sisällä. Perjantaina pelattiin Turussa, jossa kotijoukkue nappasi täyden pistepotin.

Kuntokäyrät

Bluesin esitys perjantaina oli varsin vaatimaton, varsinkin ensimmäisen ja toisen erän ajan. Kolmas erä antoi hieman viitteitä paremmasta, mutta tasoitusmaalin teossa Blues ei onnistunut.

Bluesille tappio oli toinen perättäinen. Ennen TPS-peliä Blues oli huilannut lähes viikon, viime lauantaina Blues kärsi tappion Lappeenrannassa.

TPS on voittanut kaksi edellistä otteluaan, jotka molemmat pelattiin Turkuhallissa. Bluesin lisäksi tällä viikolla kaatui Tappara. Edellinen vierasvoitto on hieman reilun kahden viikon takaa, jolloin Ässät kaatui Porissa. TPS kesti tuolloin kolme viiden minuutin alivoimaa, jotka osuivat tosin osin päällekkäin.


TPS oli perjantain ottelussa edellä.

Perjantain ottelu on joukkueiden ainoa kohtaaminen tähän mennessä tällä kaudella.

Ratkaisun paikat

Kaksi peräkkäistä ottelua saattaa hyvinkin nostattaa revanssihenkeä tappion kokeneessa porukassa, joten Bluesin kannalta on varmasti hyvä kohdata TPS saman tien uudestaan. Tästä saatiin esimakua esimerkiksi viime vuoden tammikuun tasauksesta, joissa vain yksi joukkue onnistui voittamaan molemmat pelit.

TPS:n viime peleissä otteluiden alut eivät ole vakuuttaneet. Sen sijaan HIFK:ta ja Jokereita vastaan joukkueen alku oli aggressiivinen. Päävalmentaja Pekka Virta on painottanut syöttöjen laatua ja lähtönopeutta.

Bluesin otteluissa on tehty vähiten maaleja kaikista joukkueista. Se osoittaa, että suuret ongelmat ovat edelleen olleet maalinteossa. Maalivahti Petri Koiviston tilastot näyttävät paremmilta mitä peliesitykset ovat olleet, sillä taakse on uponnut liikaa sellaisia kiekkoja, mitä ei missään tapauksessa saisi mennä.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet saivat perjantain ottelussa riveihinsä uuden vahvistuksen. TPS:n Mario Scalzo selviytyi debyytistään erinomaisesti, Joakim Erikssonin paluu Blues-paitaan ei sujunut yhtä hyvin.

Alkukaudella säväyttänyt Rasmus Ristolainen putosi Scalzon tulon myötä liigajoukkueen kokoonpanosta. TPS:n maalilla pelannee Marek Schwarz.

TPS:n loukkaantuneita ovat entinen Blues-pelaaja Miika Huczkowski sekä todennäköisesti myös Timo Salo. Bluesin poissaolijoita ovat Valtteri Virkkunen ja Matti Järvinen. Roope Talaja palasi kokoonpanoon Turun ottelussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Toni Kähkönen 1 3 4
2.Ville Varakas 2 2 4
3.Tommi Huhtala 2 1 3
4.Petri Lammassaari 2 1 3
5.Ville Lajunen 0 3 3
TPS M S P
1.Tomas Mojzis 1 4 5
2.Jarkko Hattunen 2 2 4
3.Michal Birner 1 2 3
4.Tapio Laakso 2 1 3
5.Tomas Plihal 2 1 3

Kommentit

Loukkaantuneet

TPS
h
Ylävartalovamma, loppukausi