Kestääkö Bluesin puolustus Tapparan iskut?

LIIGA / Ennakko
Latooko Keuruun Kovaltšuk osumia Espoossa?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tappara Tampereelta saapuu Tapiolan urheilupuistoon ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Vierailija on ennakkosuosikki sekä pisteiden että aikaisempien kohtaamisten valossa. Viime aikoina Blues on ollut vahva kotona, nyt se joutuu kuitenkin lähtemään koitokseen puolustukseltaan heikentyneenä.

Tappara ja Blues ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, molemmilla kerroilla Hakametsässä. Näissä kahdessa kotipelissään Tappara peittosi Bluesin numeroin 3-0 ja 3-1. Kaikkiaan taulukossa eroa on 15 pisteen verran Tapparan hyväksi. Bluesin puolesta puhuu, että heikon alkukauden jälkeen vauhtiin päästyään joukkue on suorittanut kotonaan mainiosti: seitsemästä viimeisimmästä kotipelistä Jyrki Ahon miehistö on hävinnyt vain yhden. Tapparan suoritukset vieraissa taas ovat vaihdelleet.

Puolustus on Bluesin akilleen kantapää

Puolustuksen kestäminen on espoolaisten riskin paikka tiistaina. Jo aiemmin loukkaantuneen Arto Laatikaisen lisäksi nyt on poissa tuorein vahvistus, perusvarma Joni Tuominen. Edellisissä Tappara-peleissä omissa on soinut kolmasti, tätä lukemaa Bluesilla ei olisi varaa kasvattaa.

Neljän sivussa olevan lisäksi Bluesin sairastuvan miehitys saattaa nousta vielä muutamalla nimellä. Ruotsalaislaituri Daniel Widing puolestaan on taas tiistai-iltana joukkueen käytettävissä.

Bluesin nelosketju, Ilmari Pitkänen - Siim Liivik - Eetu Pöysti on kerännyt pisteitä kolmessa marraskuun pelissä. Juuri näiden pelaajien taisteluilmettä Aho on toistuvasti nostanut esiin. Mikäli tämä kolmikko joutuu pääosin tukemaan puolustusta, espoolaisryhmän viime peleissä vahvasti vastustajan päätyyn luoma paine voi kärsiä.

Omassa päässä vaaka kallistuu myös maalivahtien osalta Tapparan hyväksi. Jukka Rautakorpi vaihtoi Zoltan Heteynyin Liiga-kentiltä ennestään tuttuun Andy Chiodoon. Näin joukkueella on kaksi hyväksi havaittua torjujaa. Kotijoukkueen vahdeista vain toisella peli on kulkenut puolustuspelaajien kanssa varman näköisesti. Mikäli Aho joutuu peluuttamaan Lars Voldenia, puolustukselle on tiedossa harmaita hiuksia pomppivien kiekkojen ansiosta.

Seuraa Heitä

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

“Keuruun Kovaltšukilla” on menossa vahva läpimurtokausi. Saldo kahdesta viime pelistä on viisi pistettä, lauantaina mies teki JYP:iä vastaan kaksi joukkueen kolmesta maalista.

Eetu Pöysti # |

Laitahyökkääjä

Pöysti pelaa Liiga-uransa tehokkainta kautta. Ei ole nelosketjussa jarrumiehen roolissa, vaan rakentaa rohkeasti hyökkäyssuunnan peliä. Syntyykö vahvoista nousuista lisää maalipaikkoja, vai joutuuko mies keskittymään puolustushommiin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Miro Aaltonen 1 3 4
2.Tommi Huhtala 4 0 4
3.Kim Hirschovits 0 3 3
4.Tomi Sallinen 1 2 3
5.Jussi Makkonen 1 2 3
Tappara M S P
1.Kristian Kuusela 4 2 6
2.Pekka Jormakka 4 2 6
3.Josh Green 1 4 5
4.Olli Palola 3 2 5
5.Ville Nieminen 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle