Jatkuuko kirvesrintojen nousu?

LIIGA / Ennakko
Blues ja Tappara kohtaavat tiistaina erittäin tärkeässä ottelussa pudotuspelipaikkojen kannalta. Joukkueiden kuntokäyrät ovat osoittaneet viime otteluissa eri suuntiin.

Kuntokäyrät

Blues on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Ensin joukkue kärsi katastrofaalisen voittomaalikilpailutappion Ilvekselle, vaikka johti peliä kahdella maalilla kaksi minuuttia ennen loppua. SaiPaa ja HIFK:ta vastaan tuloksena oli tappiot maalein 1-4. Bluesin suunta on vaihtunut nopeasti, sillä ennen tuota kolmen ottelun rykäisyä joukkue voitti kolmesti peräkkäin.

Tappara on voittanut viidestä edellisestä pelistä neljä. On toki huomioitava, että vastustajina ovat olleet Ilves, HPK, SaiPa ja TPS, eli tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella oleva nelikko. Välissä joukkue kärsi selvän tappion Lukon vieraana.


Erikssonin rooli korostuu pelien kovetessa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ottelu on joukkueiden neljäs ja samalla viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. Maalijuhlia ei olla vietetty, sillä Tappara voitti ensimmäisen kotiottelunsa 3-1 ja Blues omansa 3-0. Tammikuun lopulla Blues haki Tampereelta jatkoaikavoiton.

Ratkaisun paikat

Bluesin otteet ovat vaihdelleet pitkälti vastustajan mukaan. On merkillepantavaa, että neljästä pudotuspeliviivan alapuolella olevasta joukkueesta vain HPK:ta vastaan joukkueen saldo on tällä kaudella positiivinen. Vastaavasti sarjataulukon seitsemästä kärkiporukasta Bluesilla on positiivinen saldo Pelicansia, Jokereita ja Kärppiä vastaan, minkä lisäksi KalPaa vastaan tilanne on tasan ennen viimeistä peliä.

Tappara ei ole ollut kovinkaan vahva vieraissa. Joukkue pelaa kuitenkin puolustusvoittoisesti, joten ottelusta tuskin nähdään tälläkään kertaa maalijuhlaa.

Kokoonpanot

Viime aikoina Tapparan maalivahtina enemmän vastuuta on saanut Juha Metsola. Jani Nieminen pelasi viime viikolla HPK-ottelun, joskin Metsola kävi yrittämässä torjua Alex Leavittin rangaistuslaukauksen pelin aikana. Tappara on useamman kerran tehnyt samoin peliajalla tuomituissa rangaistuslaukauksissa.

Kirvesrintojen loukkaantuneita ovat puolustajat Tommi Kovanen, Juha Leimu ja Otto Räty sekä hyökkääjät Aleksander Barkov ja Tuomas Vänttinen.

Bluesilta sivussa ovat varmasti maalivahti Petri Koivisto, puolustaja Jani Hakanpää ja hyökkääjä Petri Lammassaari. Kolmikon kausi on ohi. Lisäksi Ville Varakas on pelikiellossa kymppitilin täyttymisen takia. Epävarmoja tapauksia ovat keskushyökkääjät Teemu Ramstedt, Joni Töykkälä ja Tomi Sallinen.

Blues on viime aikoina vaihtanut maalivahtia tappion tullen. Antti Ore aloitti HIFK-ottelun, mutta Patrick Galbraith tuli tilalle päätöserään. Tanskalaisvahti ei päästänyt torstaina yhtään kiekkoa ohitseen, joskin torjuntojakin tuli vain kolme.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Joakim Eriksson 2 4 6
2.Juuso Ikonen 1 2 3
3.Mika Hannula 1 2 3
4.Toni Kähkönen 1 2 3
5.Ari Vallin 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle