Dufvan Tappara Espooseen

LIIGA / Ennakko
Sarjaohjelmaa katsomalla Risto Dufva saattoi ajatella, että olisi tässä vaihessa kautta käynyt joukkueineen jo kaksi kertaa Espoossa. Lähtö JYPistä ja siirtyminen Tapparan valmentajaksi tuo kuitenkin hänet Espoon Areenalle vasta perjantaina.

Kuntokäyrät

Blues katkaisi orastavan tappioputkensa tiistaina JYPiä vastaan, joskin vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisun iski Tommi Huhtala, jolta on vielä pelitilannemaali tekemättä kauden aikana.

Tappara on kulkenut valmentajanvaihdoksen jälkeen kotivoittojen tiellä. Hakametsässä ovat kaatuneet Blues, Ässät, HPK ja Kärpät, mutta vastaavasti Tappara kärsi tappiot Lahdessa ja Oulussa.

Joukkueet kohtasivat vajaa kaksi viikkoa sitten, jolloin Tappara otti 3-1-kotivoiton. Ottelun kaikki maalit iskettiin jo avauserässä, Kalle Kaijomaan iskiessä kaksi osumaa. Peli muistetaan myös 16-vuotiaan Aleksander Barkov juniorin liigadebyytistä. Toisen polven tapparalainen on pysynyt kokoonpanossa siitä lähtien.

Ratkaisun paikat


Kaijomaa on puolustajien maalipörssin ykkönen
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Tapparan peli on mennyt parempaan suuntaan valmentajanvaihdoksen jälkeen, joten Dufvan systeemit ovat toimineet myös sellaisten pelaajien kanssa, jotka eivät ole hänelle erityisen tuttuja.

Tapparan heikkoutena voi pitää sitä, että kirvesrintojen joukkue on kokonaisuudessaan varsin pienikokoinen. Tämä näkyy erityisesti hyökkääjistössä. Barkovin nostaminen joukkueeseen toi lisää kokoa, mutta sen sijaan Antti Kangasniemen poistuminen ja Olli Palolan tulo porukkaan ei tehnyt merkittävää muutosta. Myös toinen Tapparan uusista nimistä, puolustaja Tommi Kovanen, on pienikokoinen. Pakistossa tosin on hieman enemmän kokoa vain Kovasen ja Tuukka Mäntylän ollessa pienikokoisia.

Bluesin ongelmat ovat olleet samat oikeastaan koko alkukauden. Maalivahtipeli on ollut erittäin epävarmaa erityisesti Petri Koiviston pelatessa maalilla, ja hyökkäyksessä syötellään liikaa, jolloin osa paikoista tuhrautuu siihen.

Maalivahdeista Lars Volden on pelannut yhden kokonaisen ottelun, mistä tuloksena olikin nollapeli. Edellisessä Tappara-kohtaamisessa hänet vaihdettiin pois maalilta kolmen takaiskun jälkeen.

Kokoonpanot

Bluesin riveistä loukkaantuneena ovat hyökkääjät Matti Järvinen ja Valtteri Virkkunen. Tiistaina debyyttinsä Blues-nutussa tehnyt Juuso Rajala pääsi heti kakkosketjuun. Hän oli lähellä tehdä ottelun voittomaalin, mutta Joni Myllykoski venyi paraatipelastukseen siinä tilanteessa.

Tapparan sairaslistalla ovat varmuudella Aleksi Elorinne ja Tuomas Vänttinen. Viktor Ekbom, Antti Erkinjuntti ja Jukka Peltola palaavat lähiaikoina, mahdollisesti jo perjantaina kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle